Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Addo Elephant Back safaris

Let op: parken die olifantenritten en shows waar de olifanten trucjes doen aanbieden, hebben het welzijn van de olifant niet als hoogste prioriteit. Om een olifant trucs te leren en het dier zover te krijgen dat hij mensen op zijn rug kan dragen, is harde training nodig. Jonge olifantjes worden bij hun moeder vandaan gehaald en d.m.v. pijnprikkels het gewenste (onnatuurlijke) gedrag aangeleerd. Ook verblijven de olifanten in te kleine ruimtes en hebben ze onvoldoende sociale interactie met soortegenoten. Wij raden u af om deel te nemen aan dit soort activiteiten. Klik hier voor meer informatie over dit onderwerp (bron: World Animal Protection).

Nabij Addo ligt Addo Elephant Back Safaris waar gasten een dag tussen de olifanten kunnen doorbrengen. Met een vliegtuigje worden gasten over de schitterende Zuurbergen en het Addo Elephant Park naar Elephant Back Safaris gevlogen, mooie uitzichten gegarandeerd! Of u kiest voor een transfer met een 4x4 busje waarbij een deskundige gids u veilig over de gravelweg door de bergen rijdt (zelf rijden mogelijk wanneer u een 4x4 rijdt). Eenmaal op uw bestemming klimt u op de rug van een olifant en maakt een safari door het prachtige gebied. Daarna gaat u nog wandelen met de olifanten en voert ze een welverdiende snack. Dan is het tijd voor u om aan te schuiven voor de lunch en helaas weer terug te vliegen/rijden.

Vanaf het Addo Airfield vertrekt u per vliegtuigje of 4x4 busje naar het Day Centre van Elephant Back Safaris and Lodge vanwaar de safari vertrekt. De weg die u volgt om hier te komen is een redelijk ruige gravelweg door de Zuurbergen en het Addo Elephant N.P. en wordt daardoor sterk afgeraden om zelf te rijden met een gewone sedan. Mocht u een 4x4 gehuurd hebben dan is het wel mogelijk om zelf door de Zuurbergen te rijden naar Addo Elephant Back Safaris.

Iedere dag staan er drie safari's gepland: 8.00 uur, 11.00 uur en 15.00 uur. De safari duurt ongeveer twee uren en daarna staat er nog een lichte lunch voor u klaar. De 4x4 transfers vertrekken om 6.30 uur, 9.30 uur en 13.30 uur (transfer duurt zo'n 1 tot 1,5 uur). De vliegtuig transfers vertrekken om 7.30 uur, 10.30 uur en 14.30 uur (vlucht van zo'n 15-20 minuten). Wanneer u kiest voor de transfer over de weg dan wordt u begeleid door een ervaren gids die u onderweg het één en ander kan vertellen over de omgeving en dieren die u ziet. Kiest u voor de transfer door de lucht? Geniet dan van een prachtig uitzicht over de Suurbergen en het Addo Elephant National Park.

Bij het Day Centre stapt u op de rug van één van deze magnifieke olifanten die speciaal getraind zijn om u veilig rond te rijden, maar toch blijft het spannend! Vanaf de rug van de olifant kunt u van de natuurlijke schoonheid van de omgeving genieten en hopelijk ook nog wat andere dieren en mooie vogels spotten. U loopt met de dieren door het bushveld, langs ravijnen en door eeuwenoude bossen, een mooie omgeving. Laat u verbazen over hoe stil de giganten zich een weg banen door de bossen. Een unieke ervaring! Uiteraard kunt u vragen die u heeft over de olifanten aan uw ranger stellen.

U wordt aangeraden om een zonnebril, hoed of pet, stevige wandelschoenen, een warme jas (tenminste in de periode mei t/m september), een dun regenjack (oktober t/m april) en zonnebrand mee te nemen. Voor uw comfort is het beter om een lange broek te dragen. En natuurlijk moet u niet vergeten om uw camera mee te nemen!

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist.

 

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.