Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden Albertinia

   

Albertinia is een klein dorp in de provincie West Kaap aan de voet van de Langeberg bergketen op zo'n 50 km ten westen van Mosselbaai. De plaats dankt haar naam aan de Nederlander Johannes. R. Albertyn die betrokken was bij de stichting van de gemeenschap.

Albertinia staat bekend als 'Home of the Aloe' aangezien de inheemse Aloë ferox (of Cape Aloe) aangezien de plant veel in dit droge gebied groeit. Het bittere sap uit de bladeren wordt voor verschillende doeleinden gebruikt in de gezondheids- en cosmetische industrie. Al lang geleden werd de medicinale werking van aloë voor zowel mens als dier ontdekt. Albertinia is de enige plek in Zuid-Afrika waar sap en gel van de Aloë word gewonnen en dit gaat deels naar de fabriek in het dorp waar huidverzorgingsproducten worden vervaardigd. Voor meer informatie over onder andere de werking van aloe bezoekt u het House of Aloes. Wie de Aloë ferox in bloei wil zien moet in de Zuid-Afrikaanse winter een bezoek brengen aan Albertinia (juni-juli).

Wie tijdens het rijden van de Garden Route een safari wil maken, is in Albertinia aan het juiste adres. U kunt de Garden Route Game Lodge bezoeken waar naast game-drives met een open landcruiser ook andere activiteiten worden aangeboden. Tijdens een game-drive (+/- 2,5 uur) kunt u onder andere leeuwen, neushoorns, giraffes, buffels en olifanten zien. U kunt verder kiezen voor een interactie met olifanten om meer over deze giganten te weten te komen en ze te voeren en aanraken.

Of u kiest voor een bezoek aan het Cheetah Conservation Centre en neemt deel aan een 'cheetah walk' waarbij u met rangers en de cheetahs door het reservaat loopt. De wandeling duurt 45 minuten en de rangers zullen u onderweg veel vertellen over alles wat u om u heen ziet en uiteraard over de cheetahs. Boeken voor de Cheetah Walk is noodzakelijk en kinderen jonger dan 16 jaar kunnen helaas niet deelenemen.

Nog een andere mogelijkheid bij de Garden Route Game Lodge is om de koudbloedigen nader te bekijken in het reptielencentrum. U kunt zo'n 28 verschillende soorten slangen zien waaronder de African Rock Python en Black Mamba. Wanneer u een tour boekt dan heeft u de mogelijkheid om onder toezicht een aantal slangen vast te houden en u kunt vragen stellen aan de herpetologist (slangen-expert).

Tot slot is er nog de mogelijkheid om met of zonder gids een wandeling te maken door het wildreservaat om vogels, bomen en planten en wild te spotten. De wandeling vindt plaats in een afgezonderd deel van het reservaat waar geen gevaarlijke dieren kunnen komen. Onderweg vertelt de gids u vanalles over de flora en fauna of wanneer u er zelf op uit trekt kunt u de informatiebordjes onderweg gebruiken voor info. Vergeet niet om uw verrekijker mee te nemen om de vogels goed te kunnen observeren!

Overnachten bij  de Garden Route Game Lodge? Kijk hier voor meer informatie: Garden Route Game Lodge of kijk bij dit 2-daagse safari pakket met game-drives en verblijf in de luxe lodge: reisnummer ER 066.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint de de Zuid-Afrika Specialist.

 

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.