Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Ann van Dyk Cheetah Centre

 

Het Ann van Dyk Cheetah Centrum is opgericht in 1971 als het De Wildt Cheetah Centre en speelde een zeer belangrijke rol in het behoeden van het uitsterven van de cheetahs in Zuid-Afrika. In de tijd van de oprichting waren er nog maar 700 cheetahs over en dit deed Ann van Dyk besluiten om in actie te komen. U vindt het centrum aan de voet van de Magaliesberg op ongeveer een uur rijden vanaf Johannesburg, 45 minuten vanaf Pretoria en 15 minuten vanaf Hartbeespoort Dam.

Het centrum werd een groot succes en er zijn in de loop der tijd al meer dan 600 jonge cheetahs geboren. Inmiddels zijn er naast cheetahs nog andere bedreigde dieren bijgekomen: wilde honden, bruine hyena’s, servals, suni antilopes en vultures (gieren). U maakt een game-drive met een deskundige gids en zult veel te weten komen over de verschillende dieren.

Op dinsdag-, donderdag-, zaterdag- en zondagochtend kunt u kiezen voor een 3 uur durend programma waarbij u niet alleen een tour maakt met een safarivoertuig langs de verschillende dieren, maar ook de ‘cheetah run’ kunt zien. De cheetah-run begint om 8:00 en is bedoeld om de cheetahs in goede ‘jachtconditie’ te houden. U kunt zien hoe verschrikkelijk snel de cheetahs zijn en hoe fantastisch snel en scherp ze bochten kunnen nemen. Dit programma is enkel voor kinderen boven 6 jaar en volwassenen,  kijk op de website voor meer informatie over de verschillende programma’s/rondleidingen en prijzen en om een boeking te maken: Ann van Dyk Cheetah Centre.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika specialist.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.