Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Backpacken in Zuid-Afrika

Is Zuid-Afrika geschikt voor backpackers?

Zuid-Afrika wordt  de wereld in 1 land genoemd. Er is geen enkel land in de wereld waar zoveel diversiteit te vinden is. Een rondreis door Zuid-Afrika is daarom een bijzondere ervaring.

In Zuid-Afrika vind je bergen, natuurreservaten, wildparken, wijnlanden, stranden, ruige kusten, watervallen, adembenemende vergezichten en glooiende heuvels. Je kunt er genieten van cultuur, wilde dieren, avontuurlijke sporten, maar ook eindeloos winkelen in de vele grote shoppingmalls.  Omdat er ook nog eens 11 verschillende talen gesproken worden  en er vele bevolkingsgroepen wonen wordt Zuid-Afrika ook wel de regenboognatie genoemd.

Een uitstekende manier om het land te ontdekken is met de Baz Bus en overnachtingen in backpackers accommodaties. Natuurlijk kun je ook met een huurauto rondreizen en overnachten in de backpackers accommodaties. Dit geeft je natuurlijk meer vrijheid om onderweg te stoppen en bezienswaardigheden te bekijken. Of maak gebruik van een luxe touringcar van Greyhound of Intercape om langere afstanden tussen verschillende steden in zuidelijk Afrika af te leggen (voor meer informatie: transfer per touringcar en BazBuz).

Er is een boekje met uitsluitend backpackers accommodaties wat je mee kunt nemen en onderweg kunt gebruiken om een overnachtingsadres te vinden en te boeken.  Maar het is ook mogelijk om via ons van te voren de accommodaties te reserveren. In het hoogseizoen is dit verstandig om teleurstelling ter plaatse te voorkomen. Ook budget B&B's en guesthouses kunnen wij uiteraard regelen indien gewenst.

In Kaapstad is Long street de place to be voor backpackers.  Hier ontmoeten locals en toeristen elkaar.  Overdag kun je langs de vele boetiekjes, souvenirswinkels en restaurantjes slenteren en in de avond kun je lekker uitgaan.  Tip: het dak van de The Waiting Room, bar Fiction of als je van live muziek houdt: bar Zula. Long Street biedt elke vakantieganger, jong en oud, een fantastische uitgaansavond.  In Long street zijn meerder backpacker accommodaties.  Reserveren kan via de Zuid-Afrika Specialist zonder reserveringskosten vermits de accommodatie officieel geregistreerd is. Via de Zuid-Afrika Specialist boeken betekent tevens dat je geld in veilige handen is omdat wij aangesloten zijn bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden..

Beste reistijd
Het drukste seizoen is de Zuid-Afrikaanse zomer (december tot april).  Vanuit de hele wereld bezoeken mensen in deze periode Zuid-Afrika. Maar ook buiten deze maanden is er genoeg te beleven.  Voor wildspotten in het noorden (Krugerpark) kun je het beste in de Zuid-Afrikaanse winter reizen tussen mei en oktober.

Veiligheid
Er gaan vele verhalen over de onveiligheid in Zuid-Afrika. Het is  beslist waar dat in sommige buurten je maar beter niet kunt komen met name na zonsondergang. Ga niet op eigen houtje een township in. Gebruik je gezonde verstand te allen tijde! Vooral in de grotere steden kan het soms onveilig aanvoelen. Dit geldt echter voor vele grote steden ter wereld.

Vluchten
Via onze website kunt je direct je vluchten boeken: klik hier: zoek en boek.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.