Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden Ballito

   

Ballito vindt u op zo'n 30 minuten rijafstand ten noorden van Durban aan de zogenaamde Dolphin Coast in de provincie Kwazulu Natal. Voor de kust van Ballito worden zeer regelmatig bottlenose dolfijnen gezien. De dolfijnen houden van het heldere en ondiepe water en komen dicht bij de kustlijn voor voedsel. Jaarlijks trekken ook walvissen voorbij wanneer ze op weg zijn naar Mozambique waar ze de zomermaanden doorbrengen.

Ballito heeft een kustlijn van zo'n 2,5 km en heeft schone en veilige stranden. Het hoofdstrand is Willard Beach en heeft de 'blauwe vlag' status, er zijn haaiennetten en 7 dagen per week lifeguards aanwezig en een volledig uitgeruste EHBO-post. Ook veel surfers en bodyboarders maken gebruik van dit strand en er worden regelmatig wedstrijden georganiseerd. Ten zuiden van Willard Beach ligt Clarke Bay waar ook haaiennetten en lifeguards aanwezig zijn. Het water van de Indische Oceaan is eigenlijk het gehele jaar door warm te noemen.

Wie wil vissen in de wateren hier is een visvergunning nodig die bij een lokaal postkantoor te verkrijgen is. Dit geeft u overigens niet het recht om mosselen, kreeft en oesters te vangen, daarvoor bent u een vergunning van het Marine Permit Office in Durban nodig.

Ballito heeft een leuke kunst gallerijen waar u een kijkje kunt nemen (Ballito Art Gallery en Kizo Art Gallery), ook zijn zijn er grotere winkelcentra zoals het Ballito Lifestyle Centre. Voor wie wel iets actiefs wil doen, maar niet in het water zijn er in de buurt genoeg mogelijkheden zoals: quatbiken door de suikervelden met Fat Traxx, mountainbiken, golfen of zip-line tours (van maar liefst 1,5 km). Ook kunt u een bezoek brengen aan het Ndlodlo Reptielenpark of Crocodile Creek.

Er zijn in Ballito vele mogelijkheden om te overnachten, kies bijvoorbeeld voor The Saffron House, Hampshire Hotel of Villa Jaime.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika specialist.

 

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.