Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden Blouberg

Bloubergstrand

Bloubergstrand ligt 25 kilometer boven Kaapstad in de West-Kaap provincie en is de plaats om de meest prachtige foto's te maken van de Tafelberg. Het is gelegen aan de koele Atlantische oceaan en de wind die hier meestal present is zorg voor aangename koelte in de warme zomer. Blouberg is overigens niet vernoemd naar deze platte meest beroemde berg van Zuid-Afrika, maar naar de Blaauwberg die hier ook dichtbij ligt.

Blouberg trekt jaarlijks grote aantallen bezoekers vanuit binnen en buiten land voor het prachtige zicht op de Tafelberg en Table Bay maar ook voor zicht op Robbeneiland. Verder is er veel vertier op het strand en de meest populaire plek voor surfen, en Kite surfen ter wereld is hier, niet vreemd als hier golven van 1 tot 3 meter hoog gemeten worden!

In 1806 vond hier de slag om Blaauwberg plaats waarbij de Engelsen de Kaap Kolonie veroverden van de Hollanders.
"Ons Huisie" is hier het nationale monument van een lange en kleurrijke geschiedenis en op het moment een restaurant met reputatie

De bekende schrijfster en illustrator van Afrikaanse kinderboeken Helena 'Mollie' Lochner woonde, in de jaren 40, aan het eind van de Stadler weg in "Die Groot Withuis". Voor haar woonde hier de familie Bam en het grote houten kruis op de rotsen is ter herinnering aan de hier verdronken familie in 1911. Helaas heeft het huis 'de tands des tijd' niet overleefd en staat er op deze plek nu een Guesthouse.

Het gebied om Bloubergstrand valt onder een Marine Nature Reserve en duiken en vissen op de Kaapse rots-kreeft en paarlemoen is dan ook verboden. Wilt u gaan vissen op lokale vissen als; de galjoen, dan heeft u daar een vergunning voor nodig.
De lokale witte en zwarte mossels, een plaatselijke lekkernij, is natuurlijk ook heerlijk als u hem niet zelf gevangen heeft!

In het seizoen kunt u hier verschillende walvissen en dolfijnen waarnemen en ook de Kaapse pelsrobben worden hier vaak gezien.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.