Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

SANParks Bontebok National Park

Het Bontebok National Park in de West Kaap provincie is het kleinste nationale park, maar absoluut de moeite waard. Het park ligt 6 km vanaf de historische plaats Swellendam aan de N2 en is dus makkelijk te bereiken.

De bontebok was bijna uitgeroeid vanwege het vele jagen, er waren er nog maar 30 over toen in 1931 besloten werd een National Park op te richten en de bokken te beschermen. Inmiddels leeft er een groep van ongeveer 200 Bontebokken in het park. Deze middelgrote antilopesoort is te herkennen aan de helder witte vlekken op zijn kop, poten en achterwerk. Naast de Bontebokken zijn er ook nog andere antilopen in het park zoals rode hartebeest, steenbok en Kaapse grijsbok. Verder vindt u hier de Cape mountain zebra's, caracal, vossen, hyena's en otters in de rivier. 

Het park bestaat voornamelijk uit fynbos en maakt deel uit van het Cape Floral Kingdom. In het park komen meer dan 470 plantensoorten voor o.a. de wilde olijf en protea's. De meeste planten bloeien in de lente. In die tijd is het gebied een prachtige bloemenzee.

Enkele van de ruim 200 verschillende soorten vogels die in het park voorkomen zijn kraanvogels (Blue Crane), visarenden en honingvogels (Double Collared Sunbird) maar ook wat zeldzamere soorten zoals koekoek (Klaas's Cuckoo) en watergriel (Water Thick-knee).

De Breede rivier vormt de idyllische westelijke grens van het park en biedt naast een prachtig uitzicht ook een heerlijke plek om te vissen, zwemmen of om de vogels te observeren.

Het is een Nationaal Park dat u ook als dag-bezoeker eenvoudig kunt bezoeken. Om te recreëren gaat u naar 'die Stroom', een heerlijke plek voor een picknick of om te zwemmen. 

Activiteiten:
Wild spotten met eigen auto, vogels spotten, wandelen, zwemmen, mountain biking, vissen, kanoën, kajakken, bbq-en of picknicken bij Die Stroom.

Faciliteiten:
- Winkel met basisvoorzieningen
- Picknickplaatsen met toiletten

Openingstijden 1 Oktober tot 30 April: 07:00 - 19:00  
                          1 Mei tot 30 September: 07:00 - 18:00

Auto, camper of 4x4 huren kijk dan op onze site onder  Autohuur

Conservation Fees: het Zuid Afrikaanse bestuur van Nationale Parken heeft een dagelijkse entree fee ingesteld die van toepassing is op alle parken. Als u meerdere SANParken in Zuid-Afrika gaat bezoeken is het wellicht zinvol een Wildcard aan te schaffen.

Accommodatie in het Bontebok National Park: Lang Elsies's Kraal Restkamp

Mocht u meer informatie willen over het park, prijzen, accommodatie en beschikbaarheid, neem dan alstublieft via email contact op met ons: info@zuidafrikaspecialist.nl

All images/information on this page: © SANParks.org 2004-2016

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.