Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden Boulders Beach

 

Boulders Beach biedt een leuk uitstapje voor zowel kinderen als volwassenen, hier kunt u Afrikaanse pinguïns (of Jackass pinguïns) van heel dichtbij zien in hun natuurlijke leefomgeving. Boulders Beach vindt u op zo'n 2 kilometer van Simon's Town en is onderdeel van het Table Mountain National Park. Het zandstrand van Boulders wordt omgeven door grote granieten keien, dit zorgt niet alleen voor schaduw maar beschermt ook tegen golven en stroming wat het een lekkere plek maakt om een duik in het water te nemen.  

In 1982 werden hier 2 paren Afrikaanse pinguïns gezien en inmiddels is de populatie uitgegroeid tot maar liefst 3000, een mooi gezicht! Bezoek het informatie centrum in Kleintuin Road om meer te weten te komen over de pinguïns. Vanaf hier kunt u een wandeling maken over de houten vlonders die zijn aangebracht (ook geschikt voor rolstoelers), dit is de beste plek om de pinguïns van dichtbij te observeren en fotograferen. Ondanks het vriendelijke uiterlijk van de kleine pinguïns moet u niet proberen om ze aan te raken, ze hebben scherpe tandjes! Ook mag u de ze niet voeren.

Kijk niet alleen naar de pinguïns op het strand maar houdt ook uw ogen gericht op het water, voor de kust kunt met wat geluk zeehonden, dolfijnen, walvissen of haaien zien.

Entreekosten zijn 55 Rand voor volwassenen en 25 Rand voor kinderen tot 12 jaar (juni 2013).

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika specialist.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.