Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden Calvinia

Calvinia is gelegen in de Karoo van de Northern Cape provincie, ontstaan in het midden van de 18e eeuw als Hantam en in 1851 vernoemd naar John Calvin (Franse theoloog) door de toenmalige dominee. De plaats ligt halverwege Kaapstad en Upington en werd opgericht door de Voortrekkers die op zoek naar nieuw land, naar het noorden trokken. De naam Hantam ziet u nog wel overal terug komen en ook de regio draagt nog altijd deze naam die verwijst naar de taal van de KhoiSan wat zoveel betekent als; 'waar de rode bolletjes bloeien".

In een plaats waar het leven langzaam aan u voorbij trekt ziet u de schoonheid van het gewone leven. Verschillende oude dorpshuizen zijn inmiddels prachtig gerestaureerd en omgetoverd in gastenhuisjes. U komt hier verschillende bouwstijlen tegen zoals Victoriaans, Kaaps-Hollands, Edwardiaans en Gregorgiaans een prachtige mix en altijd aangepast aan het klimaat van de Hantam regio. Het welbekende 'Boekhuis' aan de Water-street heeft een imposante bibliotheek met literatuur van lokale schrijvers. Schrijvers worden hier uitgenodigd om te blijven om hier even 'de batterij' op te laden en inspiratie op te doen. De heerlijke relaxte sfeer, aardige mensen en de prachtige vergezichten doen u zich hier direct thuis voelen. Een bekende schrijfster uit Calvinia is Rona Rupert (1934-1995) zij schreef 33 kinderboeken in het Afrikaans.

Bij het toeristisch informatie centrum in het dorp kunt u wandelingen boeken met een gids om toch vooral niets te missen van cultuur, architectuur en natuur in en om Calvinia.

Calvinia is het centrum van één van de grootste wol-producerende districten van Zuid-Afrika. Vooral de Merino en Dorper schapen worden hier gefokt. In het museum van Calvinia; de oude Art-Deco stijl Synagoge van 1920, kun je een opgezet schaap zien (als voorbeeld) dat zo gevuld was met een fleece dat het nog nauwelijks kon lopen. Deze schapen verbleven soms jaren in het wild in de bergen.

Gelegen in Namaqualand betekent dat het hier prachtig is in het Wilde Bloemen seizoen zo rond september. Het natuur gebied van Akkerdam Nature reserve ( gelegen op 3 km van Calvinia) is dan omgetoverd in een prachtig tapijt kleurige bloemen. Calvinia en de Hantam- regio zijn één van de weinige gebieden waar de Hoodia plant (een zeer bekend dieet suplement) nog groeit. Een cactusplant die de Khoi mannen gebruikten als ze dagen achtereen op jacht gingen, om hun honger gevoel te onderdrukken.

Het Akkerdam nature reserve heeft 2 hiking trails door de Hantam mountains en de inheemse zeldzame Sterboom (Cliffortia arboreais) kunt u hier zien. Het natuur reservaat biedt ook een thuis aan vele vogels en de Kareedam is een oase voor al die vogels die deze plek kiezen als ze migreren naar Zuid-Afrika. Een goede vogelspotter kan in 2 dagen er al snel vanuit gaan dat hij of zij hier zo'n 65 soorten vogels spot.

Dichtbij gelegen en een bezoek waard zijn ook: de Hantam National Botanische tuin die op het Bokkeveld Plateau ligt en net buiten het plaatsje Nieuwoudtville.

Tussen Nieuwoudtville, VanRhynsdorp en Calvinia ligt het Oorlogskloof Natuur gebied. Een prachtig ongerept gebied met kloven, rivieren, grotten, plateaus, prachtige planten en een uitbundig vogelleven.

Ook het wat verderop gelegen Tankwa Karoo National Park (± 241 km van Calvinia) is een bezoek meer dan waard.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika specialist.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.