Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

SANParks Camdeboo National Park

Het Camdeboo National Park ligt nabij Graaff-Reinet in de Oost-Kaap. In het Camdeboo National Park ligt de Valley of Desolation, deze 'Vallei van Verlatenheid' is een geologisch verschijnsel, een bijzondere steile rotswand en een plaats die vele bezoekers trekt. Deze Doloriet rotsformaties zijn in de loop van 100 miljoen jaren ontstaan door natuurlijke vulkanische krachten en erosie. Daarachter strekt het Karoo landschap zich uit tot de horizon.

Het is hier ideaal om te wandelen, met name in de namiddag of vroege ochtend aangezien het in de zomer erg warm kan worden. De zonsondergang is spectaculair vanwege de paars-/roodachtige kleur die de rotsen dan krijgen. Dit mooie schouwspel zorgt voor prachtige foto's. Hoewel Camdeboo in de droge Karoo ligt, zijn hier bos, rivieren en kristalheldere meren. De hoogte van de bergen varieert van 740 tot 1.480 meter boven zeeniveau. De natuur is divers en in een gebied als dit zult u zich verbazen over zo veel verschillende planten en bloemen. Van de 336 soorten planten zijn er 71 families bloeiende planten en er bevinden zich 36 soorten grassen. Kom dus kijken in het voorjaar als een groot gedeelte van de 55 soorten Daisy's in bloei staan.

Activiteiten
- Valley of Desolation.
- Vogel spotten, Het park heeft zo'n 225 soorten vogels waarvan de Struisvogel wellicht het best
  aangepast is aan klimaat en leefomstandigheden.
- The Crag Lizard trail, een wandeling van 45 minuten gaan maken waarbij u dan 1.5 kilometer
  aflegt langs prachtige uitkijkpunten.
- Eerstefontein Dag wandeling. Deze begint en eindigd bij Spandaukop gate. Er zijn 3 opties
  5km, 11 km of 14km en onderweg zijn er prachtige plekken voor een picknick.
- Er zijn twee 4x4 trails de Koedoeskloof trail (gaad 3-4) en de Driekoppe trail (graad 2)
- In de Nqweba dam is het heerlijk afkoelen op een zomerse dag en u kunt daar kanoen, vissen (met vergunning) en windsurfen.
- Wild spotten, de Nqweba dam is eveneens een goede plek om te gaan wildspotten, buffel, gemsbok, blesbok en wildebeest komen er regelmatig hun dorst lessen.
- Er zijn verschillende picknickplaatsen in het park.

Openingstijden van het park liggen tussen 06.00 uur en 7.00 uur. Sluitingstijden tussen 18.00 en 20.00, beide afhankelijk van zon op- en ondergang.

Conservation Fees: het Zuid Afrikaanse bestuur van Nationale Parken heeft een dagelijkse entree fee ingesteld die van toepassing is op alle parken. Als u meerdere SANParken in Zuid-Afrika gaat bezoeken is het wellicht zinvol een Wildcard aan te schaffen.

Auto, camper of 4x4 huren kijk dan op onze site onder Autohuur

Mocht u meer informatie willen over het park, prijzen, accommodatie en beschikbaarheid, neem dan alstublieft via email contact op met ons: info@zuidafrikaspecialist.nl

All images/information on this page: © SANParks.org 2004-2016

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.