Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Campers algemene informatie

Op onze site onderscheiden wij:

Camperhuur van luxe campers

Camperhuur van 4x4 campers

Camperreizen voor luxe campers

Camperreizen voor 4x4 campers

Hieronder treft u algemene informatie aan die voor alle campers van toepassing is.
Als u op de bovenstaande links klikt, krijgt u meer gerichte informatie.

Ook op ons camper aanbod is de laagste prijsgarantie van toepassing.
Voor meer informatie mail ons info@zuidafrikaspecialist.nl

Bent u op zoek naar een 4x4 zonder kampeeruitrusting, kijkt u dan bij 4x4 autohuur.

Brandstof

De prijzen voor benzine en diesel zijn ongeveer 2/3 van de prijs in Nederland en Belgie.
Diesel campers rijden zuiniger dan benzine campers. De meeste campers rijden op diesel en
1:8 is een gemiddelde wat nagenoeg voor elke camper van toepassing is.

Jerrycans

Het is mogelijk om de jerrycans bij te huren. Dit is echter vrij duur, het is een stuk goedkoper om deze zelf te kopen. Dit kan op vele verschillende plekken en al vanaf R200. Wij raden u daarom aan deze lokaal aan te schaffen, mocht u een 4x4 camperreis geboekt hebben.

Campings

Het is niet  toegestaan om wild te parkeren/overnachten in Zuid-Afrika.

Er zijn veel campings in Zuid-Afrika waar u, afhankelijk van uw voorkeuren, bijna helemaal alleen en afgelegen of juist met veel mensen in de buurt kunt kamperen/overnachten. Tevens bieden B&B's, guest houses en lodges soms ook staanplaatsen.

Als u hier klikt komt u op een site met staanplaatsen.

Let op: Sommige campings rekenen een prijs per persoon en andere campings per camper met een toeslag per persoon. Er is een enorm verschil in campings en prijzen maar op deze site kunt u een idee krijgen van de mogelijkheden.

Wij hebben op basis van onze eigen en onze klantenervaringen een mooi aanbod van camperreizen gemaakt. Onder camperreizen vindt u de door ons geselecteerde staanplaatsen.

Een prijsindicatie is ongeveer R300 per nacht voor een 3-sterren camping.

Wij kunnen uw camperreis met staanplaatsen op maat boeken, mocht u dat graag willen.

Let op: Voor vele nationale parken en reservaten wordt een conservation fee gevraagd wat los staat van uw kampeerplaatskosten! Bent u van plan meerdere parken te bezoeken dan wordt aangeraden om een Wild Card te bestellen waardoor u korting krijgt op deze extra kosten. Voor meer informatie hierover check: http://www.zuidafrikaspecialist.nl/pages/wildcards en http://www.sanparks.org/wild_new/.

Credit card

Voor het huren van een camper heeft u een credit card nodig.

Deze wordt gebruikt om het risico af te dekken wat niet door de verzekering van de camper wordt vergoed. Dit houdt in dat een bedrag ter grootte van het eigen risico op uw credit card wordt geblokkeerd. Zorg er dus voor dat uw credit card bestedingsruimte groot genoeg is om dit mogelijk te maken. U kunt uw credit card maatschappij vragen dit bedrag tijdelijk te verhogen. U kunt ook een bedrag op uw credit card storten om daarmee uw kredietruimte te verhogen.

Indien u uw eigen risico heeft afgekocht met de door ons aangeboden aantrekkelijke verzekering, dient u toch uw eigen risico bij de camperverhuurder als ruimte op uw credit card beschikbaar te  hebben.

Grensoverschrijdingen

De kosten om een camper over een grens mee te nemen, noemt men een 'cross border fee'.
Deze fee kan per camper verschillend zijn. In onze offertes en op de website zullen deze altijd vermeld worden.  Deze kosten zijn eenmalig, ongeacht hoeveel landen u wilt bezoeken (binnen de toegestane landen).

Binnen Zuid-Afrika zijn Lesotho en Swaziland ook officiele grenslanden.

Wij adviseren uw visa voor Mozambique van te voren te regelen. Het is helaas niet meer mogelijk om een viusm bij de grens te verkrijgen.

Let op: Indien u het voertuig wenst op te halen in Zimbabwe / Zambia raden we u aan het voertuig op te halen in Kasane. Ophalen op genoemde locaties is mogelijk, maar vraagt vaak om problemen (boetes, omkoping etc.) Het is daarom gemakkelijker en vaak sneller om de auto / camper op te halen in Kasane. Ophalen en inleveren in Kasane brengt deze problemen niet met zich mee en is gelegen nabij Zimbabwe / Zambia.

Algemeen

Afhankelijk van het type camper is er een omvormer en mogelijkheid om laptops e.d. op te laden. Indien u 220v nodig heeft zoals voor een laptop is het wel nodig dat u op een stroompunt aangesloten zit. Voor telefoons kan dit ook met 12v.

Lakens, kussenslopen, dekens, dekbedden met overtrek en handdoeken zijn aanwezig in de camper. Het kan eventueel prettig zijn om zelf een extra handdoek en wellicht theedoeken mee te nemen. Slaapzakken zijn niet inbegrepen maar mocht u willen, kunt u daar naar informeren.

In Zuid-Afrika zelf zijn veel plaatsen waar u kunt tanken. Zodra u richting de grens van Namibie (of Botswana) rijdt, zult u echter zien dat er langere afstanden zonder tankstations komen. Dit betekent dat het aan te raden is om een camper met een grotere tank- en waterinhoud te huren en uiteraard altijd te blijven bijtanken indien mogelijk.

Het kan handig zijn om bij een self-catering vakantie lokaal een koelbox te kopen waardoor uw proviand koel blijft tijdens de langere reizen. Koelboxen zijn hier zeker te vinden, zowel de traditionele met koelelementen als ook de variant met de stekker die in de aansteker van de auto/camper past.

Een lapa (zeil) met touwen en haringen is om uw kampeerplek af te schermen. Dit is niet standaard inbegrepen maar kunt u hierom vragen. Een tent is ook niet standaard inbegrepen.

Meer informatie over telefoon of GPS

Rijbewijs

Indien u een camper huurt, dient u in het bezit te zijn van een internationaal rijbewijs. Als u deze niet heeft, krijgt u de camper helaas niet mee vanaf het huurdepot. U kunt een internationaal rijbewijs kopen bij de ANWB winkel voor ongeveer 20 Euro, neem uw rijbewijs en een recente pasfoto mee.

Wild life

In de natuurparken moet u ervoor zorgen dat u altijd uw ramen en deuren gesloten houdt en geen eten in het zicht heeft staan in uw camper. Anders kunt u onverwachte bezoekers aantreffen!

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.