Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden Citrusdal

Citrusdal

Citrusdal is gelegen in de Olifants River Valley in de West-Kaap provincie, Tussen de "Kouebokkeveld" en de Cederberg Mountains. Een gebied waar het draait om prachtige inheemse natuur, de natuurlijke heet waterbaden, rooibosthee, Buchu en heel veel fruit.

Opgericht in 1916 door de Neder-Duits gereformeerde kerk om het gebied van de Olifants River Valley te kunnen voorzien in haar kerkelijke behoefte. De kerk kocht een gedeelte van de Middelpost Farm en een begin voor het dorp was gemaakt.

Gelegen tussen Kaapstad en Namibië is het een prachtig landelijke plek om te genieten van rust, ruimte en vele citrusvrucht boomgaarden. In het dorp bevindt zich een museum wat verwijst naar de dagen van de Khoisan en daar vindt u ook het 'Sandveldhuisie' een replica van één van de eerste huizen van Citrusdal, nu een plekje voor versnaperingen en snuisterijen.

Als u hier bent op de eerste zaterdag van de maand dan gaat u vast de plaatselijke markt bezoeken om te genieten van seizoen gebonden producten, maar ook van tal van verse huisgemaakte jams, koekjes en taartjes en natuurlijk snuisterijen gemaakt door de lokale bevolking.

En na al dat lekkers is het wellicht een goed idee om er sportief op uit te gaan. Laten we rustig aan beginnen. De Olifants River is één van de visrijkste rivier van Zuid-Afrika u kunt dus gaan vissen en het is goed om te weten welke inheemse vissen u hier aan de haak kunt slaan. De Clanwilliam Yellow Fish, de "Rooivlerkie", de Clanwilliam Sandfish en Barnard's "Klipbaber" zijn vissen die nergens anders ter wereld voor komen, als goed visser weet u dat we ervoor moeten zorgen om deze soorten in stand te houden. Bekijk daarom ook eerst op welke soorten u mag vissen. Daarnaast zorgt u ervoor dat u in het bezit bent van een visvergunning.

Van het water naar de groene glooiende heuvels aan de oevers van de rivier. Hier is de 9 hole-golfcourse Citrusdal-Golfclub gelegen, tijdens uw speelronde geniet u van het uitzicht op de Olifants River en de majestueuze Cederberg Mountains.

Er zijn tal van wandel en Hiking routes in verschillende categorieën met een tijdslengte van 15 minuten tot 8 uur en uit te breiden tot 3 dagen. Nog niet zo bekend met deze populaire sport in een omgeving als deze? Dan raden wij u aan, u goed voor te laten lichten en met een gids er op uit te gaan. Een relatief korte wandeling is die naar de Cederberg Winery, waar dichtbij de boerderij Dwarsrivier is waar een observatorium is. Sterrenkijken is hier een ware belevenis! Het prachtige natuurgebied waar u door wandelt wordt bewaakt door de boeren en privé bezitters en zorgen er zo voor dat de Clanwilliam Ceder boom en de Kaapse Luipaard niet uitsterven.

In het Wild Flower seizoen (Aug-Sept) is het natuurlijk prachtig om gewoon wat rond te rijden, uit te stappen en wat te fotograferen en in het vroege voorjaarszonnetje te picknicken. Houd de zon in uw rug dan zullen de hoofdjes van de Namaqua Daisies zich naar u toedraaien, op zoek naar bewondering, licht en vooral warmte! Neem bijvoorbeeld het Bo-rivier pad 30 km, Ceres Gravel Road door de Koubokkeveld Mountains 115 km, de Hex River Road 29 km richting Algeria of 58 km richting ClanWilliam of de weg naar de Warme Baden richting Citrusdal 30 km, maar verzeker u op voorhand over de wegkwaliteit.

Hier in de Cederbergen kunt u ook tal van 4x4 trails gaan rijden, sommige voorzien van overnachting plekken. Ook hiervoor geld bereidt u goed voor en zorg voor de juiste auto en de juiste benodigdheden. Neem nooit risico's!

En of u er nu te voet of per auto of 4x4 op uit gaat het is natuurlijk prachtig om een uitstapje naar één van de vele Rock-Art paintings mee te pakken. In de bergen rond Citrusdal zijn tal van plekken waar u deze eeuwen oude tekenkunst van de Khoi en de San mensen kunt gaan bekijken.

Avonturiers gaan in de omgeving van Citrusdal rotsklimmen naar de Wolfberg Arch en Cracks, het Maltese Cross, Tafelberg of Sneeuberg en de minder fitten onder ons klimmen naar Maalgat pool en de Stadsaal grotten.

Een echt heel leuk avontuur voor de hele familie (kinderen vanaf 3 jaar welkom) is een bezoek, nee liever gezegd actief deel nemen aan een Zip Slide Tour, 8 keer "foefiesliden" over een lengte van 1.4 km langs rotsformaties en over rivieren door de Ceres Valley.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.