Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Conservation fee en Community Levy

Conservation fees
Voor een bezoek aan de SANParks (South Africa National Parks, 20 parken in totaal) wordt een zogenaamde conservation fee gevraagd. De Conservation fees worden per dag dat u zich in het park bevindt berekend. Prive wildparken en de natuur- en wildparken gelegen in de provincie Kwazulu Natal vallen niet onder de categorie 'SANParks' en hier hoeft u dus geen SANParks conservationfee te betalen. Deze parken bepalen zelf wat de hoogte van de geheven entree is. U vindt de informatie over de Conservation fees bij de SANParks door op onderstaande link te klikken:

november 2016 tot oktober 2017

Houdt u er rekening mee dat voor internationale bezoekers andere tarieven gelden dan voor Zuid-Afrikaners, kijk dus bij de juiste kolom. U betaalt de conservation fee bij de ingang van het betreffende park.

Bezoekt u meerdere parken dan kan een wildcard voordelig zijn, u betaalt 1x een bedrag en heeft dan toegang tot alle SANParks als ook Kwazulu Natal Parken en de Big Game Parks in Swaziland. Zuid-Afrikaners kunnen een wildcard kopen voor een bepaald 'cluster', een deel van de parken. Internationale bezoekers kunnen echter alleen een wildcard kopen voor alle clusters.

Community Levy
Vanaf 2014 zal voor elke boeking een zogenaamde 'community levy' van 1% van het bedrag van de boeking (accommodatie, camping en geboekte activiteiten in het park) worden geheven. Het geld wat hiermee bijeengebracht wordt zal gebruikt worden voor projecten in de gebieden grenzend aan de SANParks. In deze gebieden leven mensen veelal in armoede en het ontbreekt vaak aan schoon drinkwater. De projecten die uit de community levy gefinancierd worden zullen in het teken staan van gezondheidszorg en onderwijs. Eveneens draagt het bij voor een snellere implementering van rioolwaterzuiveringsprojecten in deze gemeenschappen.

Een mooi gebaar van SANParks en haar gasten naar de omliggende gemeenschappen om bij te dragen aan de ontwikkeling van deze gebieden. De community levy wordt verwerkt in de prijs van de boeking.

Tourism development Levy Botswana

Vanaf 1 juni 2017 geldt voor alle toeristen die Botswana binnen gaan een Tourism Development Levy van US$ 30 p.p. Deze belasting moet u met uw bankpas, creditcard of cash (in Amerikaanse Dollars) betalen wanneer u de grens over gaat of aankomt op de luchthaven in Botswana. U krijgt een bewijs van betaling en moet dit goed bewaren, u kunt later gevraagd worden om dit bewijs te tonen (30 dagen geldig).

Het doel van deze Tourism Development Levy is het behoud van de natuur en ontwikkeling van toerisme. Op deze manier wil de regering toerisme verbeteren om meer inkomsten te generen voor de bevolking. Inwoners van Botswana en SADC-leden (Southern Africa Development Community), hoeven deze levy niet te betalen.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika specialist.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.