Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden Constantia

Constantia

Constantia in de West-Kaap, is één van de oudste wijken van Kaapstad en beroemd door haar wijnen.
Het is gelegen ten zuiden van het stads centrum, midden in de peninsula. Aan de oostzijde ligt de prachtige Constantia Vallei aan de voet van de Constantia bergen.

In 1684 vestigde Simon van der Stel zich hier als Nederlandse gouverneur van de Kolonie Zuid-Afrika. Hij liet hier een bescheiden huis bouwen en plantte er wijnranken... het klimaat en de rijke grond zorgen - tot vandaag de dag - voor prachtige witte wijnen.

U vindt hier vele bijzonder mooie wijn estates waaronder Groot Constantia, Steenberg, Buitenverwachting, Klein Constantia en Constantia Uitsig. En tal van hen hebben de o zo typische Hollandse geveltjes.
U kunt in Constantia heerlijk gaan dineren, wijnproeven en genieten van het weidse uitzicht over tuinen en wijngaarden met op de achtergrond de bergen.

Of u bezoekt het museum van Groot Constantia en leert er alles over de VOC tijd, de Nederlandse overheersing en de slaventijd. Met de "Blue mini hop-on hop-of bus toer" kunt u 2 wijnestates in Constantia bezoeken, misschien handig als u na het wijnproeven niet meer wilt rijden!

Steenberg is dé plek in Constantia, waar u op een prachtige course tegen de Steenberg Mountain golf kunt spelen. En in de Constantia Vallei zijn tal van wandeltochten voor degene die actief willen zijn.

Verblijven in de 'Beverly Hills' van Kaapstad kan natuurlijk ook, kijk daarvoor bij accommodaties en zoek op Constantia.

"Every stranger who arrives at the Cape...makes a point of visiting the Village of Constantia and those famous wine plantations; for these with the Table Mountain are looked upon as the great and first objects of curiosity at the Cape" (Robert Percival, English officer arriving in the Cape in 1796)

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.