Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

steden Cradock

Cradock

 

Gelegen in de Karoo, in de vallei van de Great Fish river in de Oost-Kaap provincie, vindt u rond de Nederlands gereformeerde kerk het dorp Cradock. Deze kerk is overigens niet naar een Nederlands maar naar Engels ontwerp gebouwd.

Cradock is ontstaan in 1812 omdat het strategisch goed gelegen was ten tijde van de oorlogen en is in 1818 vernoemd naar de Kaapse Gouverneur John Cradock. In de vroege jaren van 1900 kwamen er door de grote vraag naar struisvogelveren meer en meer boeren naar dit gebied. En naast de struisvogel boerderijen is Cradock nu het centrum geworden van de wol en mohair industrie, maar produceert ook runderen, zuivel producten, fruit en alfalfa. Cradock is zo'n beetje de hoofdstad van de Cape Midlands en is een rustig en sereen boerendorp met veel geschiedenis.

Door de op 5 kilometer van Cradock gelegen warm water bronnen, die heilzaam zijn voor behandelingen tegen reuma, heeft het dorp ook een aantal goede gezondheidsresorts en heeft dit geleid tot de weidse bekendheid. De zwavel bronnen trekken veel Zuid-Afrikaners naar de warme binnen en buiten baden. En ook u kunt er heerlijk gaan relaxen.

Een echte toeristische attractie is wel de "tuishuise", het Victoria Manor Hotel en een aantal andere prachtig gerestaureerde Victoriaanse huizen in Marktstraat.

Verder kunt u hier het huis en graf van de bekende schrijfster Olive Schreiner bezoeken, zij schreef; The Story of an African Farm, maar ook politiek getinte boeken die voor veel opschudding zorgden. Bezoek ook de Oude Water Molen en het Great Fish River museum. En wandel door Dundas Street onder de Ilex Eikenbomen een stukje prachtige natuur wat uitgeroepen is tot Nationaal Monument.

Voor Dierenleven gaat u net buiten het dorp. Hier ligt het prachtige Mountain Zebra National Park waar ook Eland, wildebeest en tal van andere bokken gezien kunnen worden. En tussen Cradock en Queenstown kunt u het Tsolwana Game reserve bezoeken. Hier kunt u met een ranger er te voet op uit, waarbij een duik in de rivier en rotsschilderingen een extra dimensie toevoegen aan het spotten van Wildlife.

Binnen het Camdeboo National Park vindt u de Valley of Desolation, een uniek en prachtig Karoo landschap dat alleen het oog op haar best kan waarnemen, maar voor thuis wilt u hier vast een paar waanzinnig mooie landschapsfoto's maken.

Cradock draait om haar historische kern en prachtige natuur maar heeft voor ieder wat wils en ook de golfer kan hier naar hartenlust spelen. In de Van Riebeeck Karoo Garden vindt de plantenliefhebber een bijzondere collectie van inheemse struiken en vetplanten uit de Karoo

En nu u hier toch bent breng dan ook een bezoek aan Nieu Bethesda, voor kunst en rariteiten moet u echt hier wezen want wereldwijd wordt gesproken over het Owl House! En wat is dan wijsheid...

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.