Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Cursus terreinrijden 4x4

Heeft u uw droomreis uitgestippeld en een 4x4 auto of 4x4 camper uitgezocht? Dan geeft het u wellicht een gerust gevoel om in Nederland al een beetje te oefenen zodat u in Afrika niet voor verrassingen komt te staan. Off road rijden op zanderige of natte ondergrond en tegen hellingen is toch een beetje anders dan uw dagelijkse rit naar het werk...

Hieronder vindt u twee mogelijke 4x4 cursussen die u in Nederland kunt volgen ter voorbereiding op uw reis.

4x4 Basic Landrover Experience voor Avontuurlijke Reizigers
ORC biedt een training aan waarbij de meest voorkomende situaties die de avontuurlijke reiziger kan tegenkomen worden behandeld. Een extra voordeel is dat u hier reeds kunt oefenen met het rijden in een auto met het stuur aan de rechterkant. De training bestaat uit een voorbereiding thuis waarbij u gevraagd wordt om het voertuig wat u wilt huren goed te bestuderen via informatie op bijvoorbeeld het internet zodat u gericht vragen kunt stellen tijdens de cursus. Bij de cursus komen basistechnieken, voertuigbeheersing, verschillende ondergronden, het gebruik van hulpmiddelen, het rijden over wasborden, het op en afdalen van zandduinen, doorwadingen, juiste bandenspanning en de werking van hoge en lage gearing aan bod. De deskundige instructeur zal u eerst meenemen voor een kennismakings rondje over het terrein en daarna is het uw beurt! Dit is een intensieve cursus waarbij u normaal gesproken 1 op 1 werkt; u rijdt en de instructeur zit naast u om te coachen. Het is echter ook mogelijk om met 2 cursisten per auto te rijden.

Deze cursus wordt gegeven van maandag t/m vrijdag, u kunt kiezen voor de ochtend (09:00-14:00) of de middag (12:00-17:00). U wordt ontvangen met koffie/thee en koek en in de pauze krijgt u een drankje en een candybar. Als afsluiting krijgt u een drankje, lunch en uiteraard een certificaat van deelname. Kosten zijn € 172,00 per persoon incl. BTW (op basis van twee personen, voor een persoon zijn de kosten € 204 incl. BTW).

Deze cursus wordt gegeven in de omgeving van Middelbeers, Noord-Brabant.

U kunt deze cursus via ons reserveren. Neem contact met ons op of vraag hierom bij uw 4x4 boeking voor meer informatie.

 

 

Cursus terrein rijden, 2 uren
VVC Adventure biedt een cursus terrein rijden van 2 uren aan waarbij u het rijden met een 4x4 onder begeleiding onder de knie krijgt. Bij de cursus wordt gebruik gemaakt van een krachtige Landrover en de cursus wordt met maximaal 3 cursisten per auto tegelijkertijd gegeven.

Voordat u het parcours op gaat, leert u de auto eerst kennen zodat u durft te vertrouwen op de mogelijkheden van de auto en deze weet te gebruiken op het juiste moment. Tijdens de cursus komen de volgende onderdelen aan bod: helling op- en afrijden, zijdelings tegen een helling oprijden, anticiperen op soort ondergrond, sporen rijden, het gebruik van hoge en lage gearing en een stukje voertuigtechniek en voertuigeigenschappen.

Deze twee uur durende cursus kost 79,- euro per persoon bij VVC Adventure in Almere Buiten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via: info@vvc-adventure.nl of een bezoek brengen aan de website (klik hier). Mocht u deze cursus boeken als voorbereiding op uw reis, dan vernemen wij dit graag van u (d.m.v. een cc naar: info@zuidafrikaspecialist.nl).

 

 

Reactie klanten:

Beste Jody ,
Wij hebben de 4x4 training gehad en ik wil even doorgeven dat we dit een erg goede training vonden waar we veel aan zullen hebben. De trainer was ook heel goed !
Groeten Jan-Dick Verheul


Goedemorgen,

De 4x4-cursus was een groot succes. Goede ontvangst, goede lunch. Ik vond het verrassend dat de instructeur mij de hele middag het stuur gaf. Als hij naar het terrein was gereden en daar mij het stuur had gegeven, zou ik dat niet vreemd vinden. Hij moet dit nu zeker niet gaan veranderen, het is juist heel goed zo. Hij schenkt de cursist zijn vertrouwen, dat is mooi. En rechtsgestuurd rechts rijden is ook wel eens leuk om te doen. Prima Defender!

Ik heb veel geleerd. Uitstekend. Fraai terrein, met alle gradaties van moeilijkheden. Wat betreft Zuid-Afrika, ik zou graag een 4x4-tocht maken, maar dan moet ik eerst een groep mensen bij elkaar brengen. Als ik medereizigers vind, kom ik wellicht met hen nog eens naar ORC.

Hartelijke groeten uit een zonnig Brussel.

Hugo Simons

 

 

Geachte Yara

Was bijna vergeten om de belofte, reactie op onze ervaring, te delen. We zijn nu op weg naar het fantastische SA, specifiek naar ons huis daar, en hebben diverse tripjes op onze agenda staan. De cursus was in een woord: “outstanding” de leider deed alleen goed werk in een zeer gedegen begeleiding. We hebben voor ons gevoel heel veel geleerd over off road rijden en voelen ons goed voorbereid op een trip. Wellicht dat oefenen met de eigen auto toch nog nodig zal als we alleen de “bush” in  trekken. Dank voor de cursus en we kunnen hem iedereen aanraden wel een op een of twee. Wellicht kunnen we elkaar nog eens helpen in de toekomst 

Groet Peter en Hennie Heetman
Dag Meneer Stevens,

Bedankt om me terug te contacteren.

De 4x4 training is good verlopen.

Het was zeker een nuttige ervaring: goede mix van rijden op zwaar terrain, gecombineerd met nuttig practisch advies.

Nuttig ook een Land Rover met het stuur rechts te hebben: hoewel ik vaak al met een right-hand-drive gereden heb is het toch wat wennen om links the schakelen.

Kortom: het is niet goedkoop, maar het is ook een degelijke training op een moeilijk parcours, en het geeft vertrouwen om onze rondrit in Namibië aan te vatten binnen enkele weken.

Met dank ook aan uw team voor de goede coordinatie vanuit het verre Zuid-Afrka.

Vriendelijke groeten,

Marc

 

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist!

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.