Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden Dullstroom

Dullstroom

Dullstroom in Mpumalanga is Zuid-Afrika's vliegvis plaats bij uitstek, gelegen in de Steenkampsberg Mountains. Dullstroom is hoog gelegen en wel 2100 meter boven de zeespiegel wat daardoor het hoogst gelegen dorp van Zuid-Afrika is. Geografisch gezien ligt het tussen Johannesburg en het Kruger Nationaal Park wat het een perfecte plek maakt voor een tussenstop op weg naar de Big Five. Gelegen in de Highlands Meander - een prachtig stukje Mpumalanga - , waar de heldere bergriviertjes stromen naar meertjes in het vlakke land, wat een adembenemend uitzicht geeft.

Naast vliegvissen is het ook een plaats voor stil water en rivier vissen. Veel boerderijen beschikken over waterdammen en hier kunt u naar hartenlust vissen op regenboog en bruine forel, zorg ervoor dat u een een vis vergunning heeft!

Hier vindt u als enige plek in Zuid-Afrika alle drie de Kraanvogels nog. Zonder vergunning vissen de Blue Crane, de Wattled Crane en de Crowned Crane vogels hun maaltje bij elkaar. De Wattled Crane is een zeer zeldzaam geziene vogel in Zuid-Afrika en helaas met uitsterven bedreigd.

De omgeving van Dullstroom is er één die vraagt om er op uit te gaan. U kunt naar de watervallen wandelen, mountainbiken of paardrijden om daar heerlijk midden in het watergeruis te gaan picknicken. Onderweg genietend van de uitbundige bloeiende wilde bloemen en mogelijk een glimp opvangend van wegspringend klein wild. Of boek een ballonvaart en bekijk de omgeving vanuit een ander perspectief.

Dullstroom heeft een roofvogel opvangcentrum en hier worden dagelijks roofvogelshows gehouden (10:30 en 14:30 uur). Bij dit centrum worden roofvogels en uilen gerehabiliteert en weer losgelaten in het wild zodra dat kan. Bent u in de omgeving? Dan mag ene bezoekje aan dit centrum eigenlijk niet ontbreken! (kosten Birds of Prey Rehabilitation Centre 2016: R 60 voor volwassenen)

Dullstroom is een rustig plaatsje maar dat is ooit anders geweest. Als u geïnteresseerd bent in geschiedenis dan zult u uitvinden dat Dullstroom ooit een belangrijke strategische plaats was in de Anglo -Boere War. Er zijn historische stadswandelingen die u brengen langs alle belangrijke punten en bezienswaardigheden uit die tijd.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.