Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden Fish Hoek

FishhoekFish hoek is een kustplaatsje gelegen aan de False Bay -aan de oostelijke zijde van de Cape Peninsula-  aan de monding van de Silvermine rivier. Een plaatsje wat door de jaren heen niets van zijn oorspronkelijke uitstraling verloren heeft.

De grootste aantrekkingskracht van het dorp is het prachtige uitzicht op de baai en het lange witte strand wat uitnodigt tot zwemmen, snorkelen, zonnebaden en surfen. En in het voorjaar is het een goede plaats om de Southern Whale walvissen met hun kalveren voorbij te zien zwemmen.

Verder trekt de prachtige Clovelly Golfcourse ook aardig wat mensen, want naast het lopen van 18 holes die de glooiing van de duinen volgen, heeft u vanuit hier een prachtig uitzicht over de False Bay. De golfcourse is gelegen in het natuurgebied de Silvermine Valley en uitgeroepen tot 1 van de meest fantastische greens! Een ander top golf course is Kaapstads Westlake golfcourse gelegen tegen de hellingen van de Silverberg Mountains en omringt door hoge bomen.

Fishhoek ligt dichtbij de wereldberoemde pinguin kolonie van Boulders Beach, wat net onder Simons Town de marine basis van Zuid-Afrika ligt. In het centrum van Fishhoek is een klein museum waar wat oudheden te zien zijn gerelateerd aan de Fishhoek man, wat verwijst naar de prehistorische tijd. Vanuit het museum kunt u begeleide wandelingen boeken naar Peer's Cave, de grot waar de schedel van de Fishhoek man die hier zo'n 12.000 jaar geleden leefde, gevonden werd.

En natuurlijk zijn ook hier tal van wandel en hiking routes door het prachtige natuurgebied. Tal van vogels en de beschermde luipaard-pad houden zich hier op. De Jagers walk is 1 van die prachtige wandeltochten.

Actief en avontuurlijke excursies die u vanuit hier kunt ondernemen zijn; abseilen, rotsklimmen en shark-cage duiken. Of ga de baai op met één van de vele vissersboten. Kaapstad, Constantia, Kommetjie, Muizenberg , Kalkbay en de Chapman's Peak zijn allen 'Just around the Corner"!

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.