Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Franschhoek Wine Tram

Een originele manier om de wijnlandgoederen van Franschhoek en de historische gebouwen te bezichtigen is om gebruik te maken van de Franschhoek Wine Tram. U kunt een dagkaart kopen en gedurende de dag zoveel als u wilt gebruik maken van de tram en tram-bus om alle bezienswaardigheden langs de route te bezoeken. U heeft dus de vrijheid om zelf te bepalen hoe lang u bij de verschillende stops, 7 in totaal, wilt doorbrengen. U kunt u tegoed doen aan de heerlijke Zuid-Afrikaanse wijnen zonder het risico om aangehouden te worden voor rijden onder invloed. Het deel van de route dat wordt afgelegd per tram gaat over een spoorlijn die in 1904 is aangelegd om handelswaar makkelijker te kunnen vervoeren dan met de traditionele ossewagen.

De tour begint bij de ticket office aan de Huguenot Road in het oude centrum van Franschhoek, daar waar de beeldschone historische gebouwen te vinden zijn, mooie tuinen vol rozen en lavendel en knusse eetgelegenheden en winkeltjes. Wie meer wil weten over de geschiedenis van Franschhoek kan een kijkje nemen in het Huguenot Museum waar u alles te weten komt over de Protestantse Franse vluchtelingen die hier een nieuw bestaan opbouwden. Andere stops zijn bij wijnboerderijen met wijnen van hoge kwaliteit waar u naar hartelust wijn kunt proeven, de wijnkelders bekijken of heerlijk eten in de bijbehorende restaurants. De wijnboerderijen zijn stuk voor stuk prachtig en lijken nog mooier bij een helderblauwe lucht en met de bergen op de achtergrond.

De wijnestates die worden aangedaan zijn: Haute Cabrière, Dieu Donne, Chamonix, Rickety Bridge en Grande Provence met een kunstgalerij en een uitstekend restaurant. Al deze wijnestates zijn van uitstekende kwaliteit, zowel qua wijn als eten en hebben een historie van minstens 300 jaar. Het is aan te raden om een tafel te reserveren wanneer u tijdens uw 'dagje met de tram' bij de restaurants van de wijngoederen wilt eten.

De tram en bus-tram route wordt elke 40 minuten gereden met vertrektijden vanaf 10:00 's ochtends tot 14:40 's middags vanaf de ticket office. Kijk goed hoe laat de laatste ophaalronde is zodat u de tram/bus niet mist vanaf uw laatste stop (varieert van 15:30 tot 17:30 afhankelijk van de door u uitgestippelde route). Op de website staat uitgebreide informatie over de route en de stops zodat u zelf uw dag kunt indelen. Aangezien er een beperkt aantal kaarten per dag beschikbaar is, kunt u beter vooraf  boeken, dit kan via de website: Franschhoek Tram Route. Bent u in Franschhoek en wilt u tóch gebruik maken van de tram route, ga dan naar de Franschhoek Wine Tram ticket office in het centrum van Franschhoek (Huguenot straat) om te informeren of er nog kaartjes beschikbaar zijn.

Prijs voor een volwassene ZAR 15o, inclusief wijnproeverij bij Rickety Bridge en Dieu Donne en een welkomstdrankje bij Grande Provence. Kinderen tussen 5-17 betalen ZAR 75 en kinderen onder 5 kunnen gratis mee (prijzen juni 2013, kijk op de website voor actuele prijzen).

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist.

 

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.