Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Game Reserve Rhino and Lion Nature Reserve

Na slechts een uurtje rijden vanuit Johannesburg of  Pretoria kunt u zich begeven tussen de neushoorns en leeuwen in het Rhino and Lion Nature Reserve. Dit is een perfect reservaat voor een game-drive gelegen op slechts 40 kilometer ten noord-westen van Johannesburg (nabij Krugersdorp). In het park leven 3 van de beruchte Big Five­: leeuw, neushoorn en buffel. Verder kunt u er nijlpaarden, cheetahs, krokodillen, de zeldzame wilde hond en meer dan 20 soorten prachtige antilopes zien.

Het reservaat is zo´n 1200 hectare groot en ligt in de zogenaamde Cradle of Humankind in de provincie Gauteng. Begonnen met slechts twee witte neushoorns in 1985, maar inmiddels vindt u hier meer dan 600 dieren van 30 verschillende wildsoorten. U kunt een game-drive met een ervaren gids maken in een open safari-voertuig of met eigen auto het park verkennen.

In 1999 werd een bijzondere vondst gedaan in het park door één van de bezoekers: een leeuwenjong dat helemaal wit van kleur was! Het betreft hier geen albino aangezien de leeuw geen rode maar blauwe ogen heeft, de witte kleur wordt veroorzaakt door een gen-afwijking. Aangezien het dier geen camouflage heeft, kan hij niet jagen en dus niet op natuurlijke wijze in het wild overleven. Het welpje is door de medewerkers van het Rhino and Lion Park groot gebracht. De bijzondere witte leeuw is voor bezoekers te bewonderen.

Bij het park vindt u een kiosk, zwembad, braai-plaatsen om te bbq-en, restaurant, speeltuin en de Crocodile Pub waar u onder het genot van een drankje de krokodillen kunt spotten. Vanuit de zogenaamde 'vulture hide' kunt u de grote vultures (gieren) rustig bekijken en hopelijk mooie foto's maken. Tegen betaling kunt u jonge welpen, jonge tijgers of cheetahs aaien en met ze op de foto (afhankelijk van het aanbod jonge dieren op het moment van bezoeken).

Op dinsdag, donderdag, zaterdag, zondag en nationale feestdagen worden er om 14:30 slangen tentoon gesteld en daarop volgend kunt u een informatief praatje over cheetahs bijwonen. Op woensdag, zaterdag, zondag en nationale feestdagen worden er leeuwen gevoerd om 13:00. De faciliteiten in het park zijn dagelijks geopend tot 16:00.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint de bij Zuid-Afrika specialist.

 

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.