Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden George

George

George is gelegen in de West Kaap aan de Gardenroute en de Indische oceaan op, ongeveer 430 kilometer van Kaapstad. De Outeniqua bossen waren de reden dat de VOC hier in 1776 een buitenpost oprichtten. Jaren later tijdens de Engelse bezetting zou deze later vernoemd worden naar King George de derde.

George is ideaal gelegen om de Zuid-Kaap en het achterland de Kleine Karoo te gaan ontdekken. Maar George zelf heeft ook genoeg te bieden. Gelegen aan de voet van de Outeniqua mountains in het Cape Wild Floral Kingdom - wat betekent dat het een beschermd natuur gebied is - vindt u hier zee & strand, bossen, wildparken en ook wat Xhosa cultuur.

Het mediterrane klimaat zorgt ervoor dat vertoeven in George het hele jaar door plezierig is. En dat geldt vooral voor de golfers onder u. Er zijn tal van golfcourses in deze omgeving maar de meest spraakmakende is waarschijnlijk wel de Fancourt Course & Hotel en dat heeft ook te maken met de geschiedenis erachter.

Het Outeniqua Transport museum laat u kennis maken met een aantal oude stoomlocomotieven. Van hieruit was het altijd mogelijk om met de stoomtrein langs de Gardenroute te gaan, maar helaas is deze nu tijdelijk buiten werking. Dit omdat er hele delen van het spoor weggespoeld zijn bij de laatste overstromingen.

Het vlakke land oftewel de Outeniqua Hop Route brengt u in de omgeving van aardbeien en kruiden boerderijen maar ook kaas- en kaars makerijen. Het biedt mogelijkheden tot wandel- en paardrijd tochten. Wandelen en fietsen aan de voet van de bergen of door het dorp is heerlijk als het zonnetje schijnt.

Bij Waboomskraal aan de Outeniqua Pass zijn hop- en bloemen bedrijven en zo onderweg rondkijkend krijgt u vast zin in een glaasje wijn... Bij de Oude Montagu Pass vindt u de wijnkelder van Herold wine (wijnproeverij) en hier beginnen ook een aantal 4x4 routes.

Nog altijd is George bekend om het hout en veel draait hier om de houtenhuizen bouw, de meubelmakerij en transport. De ossenkar is al tijden niet meer in gebruik!

Er is veel informatie terug te vinden over de bouw van de passen over en door de bergen. De schoonheid ervan beleven kunt u eigenlijk alleen door het zelf te aanschouwen... En dat geldt ook voor  de prachtige waterrijke natuur. De Wilderness meren met bijzondere namen als Rondevlei, Langvlei, Swartvlei en Groenvlei zijn een bezoek of rondrit meer dan waard!

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.