Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Golfbaan Durban Durban Beachwood Golf Course

De course is deel van de Durban Country Club en ligt zo'n 2 km ten noorden van de Durban Country Club Golf Course. Ook deze course is gelegen naast de Indische oceaan maar is veel minder een Links course. U vindt hier 41 bunkers rond de Greens en 33 fairway bunkers, 4 holes zijn voorzien van waterpartijen en de meeste fairways zijn omzoomd met bomen. Een extra element om het spannend te maken is de ligging, de course ligt nl. dicht bij het Virginia vliegveld vanwaar kleine vliegtuigjes en helikopters opstijgen en dan laag overvliegen...Concentratie en precisie zijn hier vereist.

U speelt hier terwijl er een koele zeewind waait en op enkele meters afstand de golven tegen de rotsen stuk slaan. Of het nu zomer of winter is deze plek is hemels het gehele jaar door voor het spelen van een ronde golf. Ooit gebouwd rond een inheems mangrove moeras door Percy Gilbert Stiebel werd het in 1995 her-ontworpen door de Gary Player Groep, met als resultaat dat het mangroive moeras nu nog één van de laatste is aan de kust van Kwazulu Natal. En zoals op vele banen in deze kust streek vindt u hier tal van 'vreemde en bijzondere' vogels!

Designed by: Gary Player Design Company

Type: Semi-links golf course

Holes: 18

Par: 72

Fairway Grass: Cynodon

Greens Grass: Paspalum

Length: 6016m (Ladies: 5308m)

Beachwood GPS co-ordinates - 29º 46' 53"S, 31º 3' 2"E

 

Golfbaan Durban Durban Country Club

De in 1922 geopende Durban Country Club wordt genoemd als 1 van de beste Golfcourses van Zuid-Afrika met de beste 3th hole van de wereld vonden hier al 16 keer de South African open plaats. Een club die de tand des tijd wonderwel doorstaan heeft. Het is een course die al jaren in de top 5 staat van Zuid-Afrika's Golf Digest Magazine en genoemd wordt in de top 100 van de wereld.

Met dichte bebossing, inheemse bomen, tropische vegetatie en golvende fairways is het moeilijk voor te stellen dat deze course midden in het centrum van Durban ligt. Maar het is tegelijkertijd ook prachtig gelegen tegen de duinen van de Indische oceaan. Deze semi Links course is mooi, maar ook veeleisend en als u hier wilt scoren zult u echt goed moeten spelen! De sterke wind die hier waait zal eerder een nadeel dan een voordeel zijn. Durban Country club is een course die voor de beste golfer nog altijd een extreme uitdaging is en het is absoluut geen baan om het prachtige golfspel te leren!

Designed by: George Waterman and LB Walters

Re-designed by: Gary Player
Type: Semi-links golf course
Holes / Par: 18 / 72
Fairway Grass: Cynodon
Greens Grass: Paspalum
Length: 6111m (Ladies: 5294m)

DCC GPS co-ordinates - 29º 49' 40"S, 31º 2' 2"E

 

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.