Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden Hoedspruit

Hoedspruit

   

Hoedspruit gelegen in de Limpopo provincie van Zuid-Afrika ligt op de grens met het Kruger Nationale Park, aan de voet van de Klein Drakensberg mountains en aan de oude Selati spoorbaan tussen Phalaborwa en Kaapmuiden.

Het is centraal gelegen in het lowveld en dat gebied is hier beter bekend als de Vallei van de Olifanten. De prachtige ligging en het klimaat wat het gehele jaar aantrekkelijk is, heeft geleid tot een bruisende toeristenplek, waar het de bezoeker aan niets zal ontbreken. Niet alleen over de weg en spoor te bereiken, maar ook per vliegtuig, want net buiten Hoedspruit ligt het militaire vliegveld wat nu ook gebruikt wordt voor burger luchtvaart.

Met de Olifants Rivier en tal van zijrivieren heeft dit gebied niet alleen een grote aantrekkingskracht op de mens maar natuurlijk ook op Afrikaans Wildlife! De Big Five zijn hier niet de enige dieren, maar wel de meest beroemde om op zoek naar te gaan. En dat is hier niet de enige attractie, het prachtige adembenemende landschap geeft hier steeds bijzonder mooie uitzichten en vergezichten. Bergen, dalen, rivieren en dammen maar ook de geschiedenis van dit gebied is zeer de moeite waard. U kunt gaan wild water raften, mountain biken, quad biken en natuurlijk er te voet op uit.

Verdiept u zich in de etnische en culturele groepen en ga op zoek naar archeologische vondsten om meer te weten te komen van de mens die hier leeft en geleefd heeft.

Behoefte aan achtergronden en dichterbij de natuur komen, kunt u als u het bijv. het Hoedspruit Research en Breeding project bezoekt. Net buiten Hoedspruit gelegen in het Kapama Private Reserve ziet en leert u meer over de met uitsterven bedreigde dieren die hier opgevangen en gefokt worden.
Daktari -een opvang gedateerd sinds 2002- is ook een prachtige ervaring om kennis te maken met de weesjes van de wildernis. Kinderen zijn hier zeer welkom en zullen hier leren om goed voor ons erfgoed te zorgen.

Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre heeft dagelijks tours met een gids om meer te leren van dieren die gewond of vergiftigd zijn en ook zij hebben en succesvol fokprogramma.

In de nabije omgeving van Hoedspruit zijn tal van game reserves waar u op safari kunt gaan. Denk aan het Balule Game Reserve, de Blyde-Olifants Conservancy tussen Blyde River en Blyde River Canyon, het Hans Merensky Nature Reserve waar u veel te voet op pad kunt en waar u als golfer ook een bijzondere ervaring zult hebben als u afslaat tussen de giraffes of zebra's... Ook de 9 holes course Drakensig golfclub in Hoedspruit is een bezoek zeker waard!

Het Klaserie en Kapama Game reserve en natuurlijk het wereld beroemde Kruger Nationale Park zijn op steenworp afstand gelegen en wachten op uw bezoek.

Kortom vanuit Hoedspruit onthult de prachtige -haast niet te omschrijven- Afrikaanse natuur zich aan u. Geniet u van diners in een Boma onder de Afrikaanse sterrenhemel en maakt u prachtige herinneringen.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.