Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden Hout Baai

Hout Baai

Hout Baai is gelegen zo'n 20 kilometer ten zuiden van Kaapstad. Verborgen in de veiligheid en natuurlijke schoonheid van de baai tussen de Chapman's Peak en de berg Sentinel.  Het is een levendig stadje met een prachtig kilometer lang strand, waar u heerlijk kunt zwemmen. De water temperatuur is hier wel wat koeler dan in de False Bay, maar op een hete zomerdag mag dat de pret niet drukken.

In de pittoreske haven van Hout Baai vind u de beste Fish & Chips ter wereld. Houtbaai staat bekend om haar dappere visserij en is het centrum van de rivierkreeft visserij. In juni is er het 'snoek' festival' ,want in de wintermaanden is er een drukte van belang in de haven als er grote snoekvangsten gedaan worden.

De naam Hout Baai werd gegeven door Jan van Riebeeck. Bij het aan land gaan trof hij in 1652 een dicht bos, in die tijd gaf dit bos haar karakterestieke uitstraling aan deze omgeving. In zijn journaal vermeld hij:" "De bossen hier zijn de beste van de wereld, met hout zo lang, dik en recht als men zich maar kan wensen". Meer weten over de geschiedenis van Hout Baai breng dan een bezoek aan het Hout Baai museum.

Een prachtige route om te rijden is de 10 kilometer lange Chapmans Peak road  een kronkelende kustweg tegen de bergen met een prachtig uitzicht over de oceaan die zo'n 600 meter lager ligt! Er zijn tal van uitzicht en picknickplaatsen waar u even kunt stoppen om even te genieten van het uitzicht en de wind door de haren te voelen!

Op zondagen is er in Hout Baai een gezellige markt waar lokale produkten, keramiek, manden, Afrikaanse curiosa enz enz verkocht worden.

Een uitje voor de kinderen, maar ook volwassenen genieten van de meer dan 3000 vogels in het World of Birds park. Hier vindt u vogels en andere kleine dieren en kunt u een Monkey jungle walk doen. Wellicht is het leuk om daarna de Mariner's Wharf te bezoeken. U vindt hier een ruim restaurant, een seafood bistro, een vismarkt, sushibar, een bakkerij, zeevaarders kadootjes en een antiek winkel.

Een prachtig voorbeeld van Kaaps-Hollandse bouwstijl vindt u aan de Mainroad waar sinds 1800 Kronendal staat en waar nu een restaurant gevestigd is.

Vanuit de haven van Hout Baai kunt u een boot cruise maken naar Duiker Island, hier is een enorme zeehonden kolonie gevestigd. Dit is overigens niet het zeehonden eiland gelegen in de False Bay waar ook de Great White Shark gespot kan worden.

Als u van wandelen en hiken houdt is het een heerlijke plek voor strandwandelingen maar ook de berg Sentinel is een populaire klim. De avontuurlijke toerist gaat hier waarschijnlijk kajakken, jetskieen, mountain biken of zeevissen op tonijn, de zwaardvis of marlijn.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.