Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

KZN parks Ithala Game Reserve

Ithala Game Reserve ligt in het noorden van KwaZulu-Natal. Dit prachtige reservaat is in 1972 opgericht en is nog vrij ongerept. Het ligt in een ruig, overweldigend berglandschap. Ondanks dat Ithala vrij afgelegen ligt, wordt het steeds bekender. In 1982 is het uitgebreid waardoor het inmiddels bijna 30.000 ha omvat. U kijkt uit op de Ngotshe Mountains en de diepe vallei is een paradijs voor wildliefhebbers. Ithala is niet alleen bekend vanwege het natuurschoon maar ook omdat het een van de oudste rotsformaties ter wereld bezit, sommige zijn al 3.000 miljoen jaren oud. Daarnaast zijn er bewijzen gevonden dat hier al eeuwen geleden mensen hebben geleefd want op tientallen plekken zijn speren en bijlen uit het stenen tijdperk gevonden. Op verschillende plekken in het oostelijke gedeelte van het park zijn San Rock Art afbeeldingen te zien. Het adembenemend mooie landschap is zeer afwisselend wat ook veroorzaakt wordt door de grote hoogteverschillen. In het noorden ligt het ongeveer 400 m boven zeeniveau en in het zuiden bij Louwsberg tot 1.450 m, bijna 1.5 km hoogteverschil.

De natuur in Ithala is heel gevarieerd en bestaat uit laagveld, valleien, grasland plateaus, bergruggen, heuvels en kliffen. In de zomer staan tientallen rode bloemen in bloei, in de winter zorgen honderden aloë's voor een prachtig landschap en in het voorjaar lopen tientallen wrattenzwijnen door het grasland. De vele beekjes, rivieren en rotskliffen trekken diverse vogels.

Ithala heeft niet de Big 5, de leeuw ontbreekt, maar verder is er heel veel wild te zien zoals de witte en zwarte neushoorn, olifant, buffel, giraffe, cheetah, luipaard, gevlekte hyena, bruine hyena, grey duiker, zebra, gnoe, impala, oribi, hartebeest, eland, kudu, waterbok en tsessebe. Daarnaast bezit Ithala als enig park in KwaZulu-Natal een populatie zeldzame lierantilopes. Roofvogels die in Ithala voorkomen zijn o.a. de zwarte adelaar, de oorgier en de witruggier. Door het veld lopen struisvogels en statige secretarisvogels.

U kunt hier o.a. een game drive met eigen auto maken, begeleide game drives zowel overdag als 's avonds maken, diverse wandelroutes lopen en een 4x4 Trail rijden.

Faciliteiten:
Restaurant, bar, take-away, winkel met souvenirs, informatiecentrum, zwembad, benzinepomp. Vanaf het houten dek kijk je uit op een waterplas.

Ithala ligt bij Louwsburg aan de R69, in het noorden van KwaZulu-Natal. Via een verharde, steile weg komt u bij de ingang. De dichtsbijzijnde plaats is Louwsburg, 5 km van de ingang. Een andere toegangsweg is via Vryheid (70 km).

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.