Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Kaapse Schiereiland

Kaapse schiereiland

Het Kaapse schiereiland ofwel de Cape Peninsula is het zuidelijke schiereiland van Zuid-Afrika en ligt in de Atlantische oceaan. Miljoenen jaren geleden is het tegen het vasteland aan geschoven en met een lengte van 52 kilometer is het een stukje aarde wat de moeite van het ontdekken waard is!

Het is tussen het zuidelijkste puntje van de Peninsula Cape Point ende zuidelijkste punt van Zuid-Afrika, Cape Agulhas (200 km naar het oosten) dat de Benguela koude Golfstroom zich mixt met de warme Golfstroom van de Cape Agulhas.

Het zuidelijkste puntje van het Schiereiland; de Kaapse punt en Kaap de goede Hoop zijn gelegen in een prachtige natuur reservaat. U kunt hier een bezoek brengen en genieten van het bijzondere, nergens anders ter wereld voorkomende fynbos.

Er is ook wildlife in de vorm van verschillende bokken, zebra's, bobbejanen, struisvogels en tal van andere vogels. En daar waar het land en de oceaan elkaar ontmoeten bij het zuidelijkste puntje is een mooi wandelpad naar de vuurtoren. Degene die het rustiger aan willen doen kunnen met het treintje omhoog gaan. Wind en water blijven bijzonder voor de mens en dit is zo'n plek met grote aantrekkingskracht. Beneden bij de Kaapse Punt gaan tal van mensen even achter het bord met de coördinaten van de Kaap staan, een mooi souvenir voor thuis om te laten zien dat ook u er was!

Dolfijnen, zeerobben en walvissen komen voor, langs de gehele kust van de Peninsula. Voor de walvissen moet u dan wel tussen juli en december de West-Kaap bezoeken. Aan de oost zijde van de Peninsula, aan de False Bay in Boulders Beach kunt u een pinguïn kolonie bezoeken.

In het noorden van de Peninsula ligt de Tafelberg in het uitgestrekte natuur reservaat van Table Mountain, hier kunt u met een kabelbaan naar toe of voor de geoefende wandelaar / hiker naar toe klimmen. Laat u goed voorlichten over de wandeling en de mogelijke gevaren, zodat u goed voorbereid vertrekt. Vanaf de Tafelberg heeft u een fantastisch uitzicht over Kaapstad met haar haven en het voetbal stadion. Het naast gelegen Signal Hill is een bijzondere plek om een picknick te houden aan het einde van de dag, wanneer de zon ondergaat en Kaapstad een betoverende uitstraling geeft...

Het Kaapse schiereiland heeft tal van prachtige stranden. Kilometers lange stranden, waar de natuur haar gang gaat of stranden en baaien waar het heerlijk is om te zonnen, surfen en zwemmen. Al moet u rekening houden met de koude Golfstroom om de punt van Zuid-Afrika die natuurlijk altijd heel verkoelend is! De kust ten noorden is Blaauwbergkust, ten zuiden van Kaapstad is Atlantic Seaboard kust en de oostelijke zijde is de False Bay.

Net naast de Cape Peninsula ligt Robben Eiland het eiland waar Nelson Mandela jaren gevangen zat en vanuit Kaapstad kunt u met de veerboot naar het eiland, waar rondleidingen georganiseerd worden.

De meest bezochte winkel centra en toeristische plek voor terrassen en restaurantjes, aan het water op de Peninsula, is ongetwijfeld het Victoria en Alfred Waterfront. Zie de boten komen en vertrekken uit de haven en dompel onder in een stad van diverse culturen en nationaliteiten, kortom Wereldstad Kaapstad geeft iedereen het gevoel er thuis te zijn.

Voor prachtige natuur brengt u een bezoek aan de Botanische tuinen Kirstenbosch. Niet gemakkelijk in te passen in een dagtocht op de Peninsula want alleen hier kunt u gemakkelijk de gehele dag verblijven...

Een dagtocht zou kunnen zijn: Vanaf Kaapstad naar het zuiden via Simon's Town en de Boulders Beach naar Kaap de Goede Hoop. Omhoog via Kommetjie, Noordhoek en de prachtige autoroute, "één van de spectaculairste kustroutes ter wereld", Chapmans Peak! En verder langs de prachtige stranden van Llandudno, Camps Bay en Clifton.

Tafelberg is zeker ook al een halve dagtocht, maar goed te combineren met bijvoorbeeld een bustocht met de dubbeldeks bus over het schiereiland en door de stad.

Watersporters zijn in hun element in Muizenberg, Fishhoek en Simon's Town aan de oostzijde van de Peninsula waar warme wateren uitnodigen tot surfen, kitesurfen en windsurfen.

Strandwandelingen maken kunt u heerlijk aan de westkust bij Noordhoek en Kommetjie en ook paardrijden is daar enorm populair.

Plaatsen die een bezoek waard zijn op het Kaapse Schiereiland zijn; Muizenberg, Kalkbaai, Fishhoek, Simon's Town, Kommetjie, Noordhoek, Hout Bay en Camps Bay, kijk voor meer informatie onder het kopje steden.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika specialist.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.