Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

SANParks Kgalagadi Transfrontier Park

Het Kgalagadi Transfrontier Park was Afrika's eerste grensoverschrijdende park, een combinatie van Zuid-Afrika's Kalahari Gemsbok Nationale Park en Botswana's Gemsbok Nationale Park.

Het park is deel van de Kalahari woestijn, ongeveer 38.000 vierkante kilometer groot en deels gelegen in de Noordkaap provincie. Het landschap bestaat onder andere uit zandduinen die schaars bedekt zijn met gras en vlaktes met kameeldoorn-bomen. De zandduinen zorgen voor prachtige foto's wanneer de zon opkomt of zakt en de zandduinen verkleuren van geelbruin naar oranje naar dieprood.

De Auob rivier stroomde voor het laatst in 1974 en de Nossob rivier in 1964. Water stroomt hier ondergronds en zorgt zo dat vegetatie mogelijk is. Er zijn waterputten gegraven om water naar de oppervlakte te halen en deze waterplaatsen trekken grote aantallen wilde dieren aan. U vindt hier klein wild zoals meerkatten, grondeekhoorns en tal van reptielen. Groter wild dat in het park leeft, zijn onder andere: gnoes, gemsbokken, springbokken, struisvogels, elanden, rode hartebeesten, luipaarden, jakhalzen, hyena's en de Kalahari-leeuw met haar zwarte maanharen.

Kgalagadi biedt u eersteklas kijkplezier, veel zicht door de weinige vegetatie en de concentratie van plant en dierenleven vindt vooral plaats langs de droge rivierbeddingen van de Auob en de Nossob en waterplaatsen. Zeer speciaal is het als u de ratel, de pangolin of de grootoorvos spot.

Temperaturen lopen hier behoorlijk uiteen. Variërend van -11°C op koude winternachten tot 42°C in de schaduw op zomerdagen. De grond oppervlakte bereikt dan de sissende temperatuur van 70°C. Winter in de Kalahari is koel en lichte vorst is dan normaal, het droge seizoen is van september tot oktober wat wordt gevolgd door het warme natte seizoen van november tot april. In deze maanden kan af en toe een hevige donderstorm voorkomen.

Algemene informatie
- Het hoofdkamp van het park is Twee rivieren, hier kunt u onder andere game drives en wandelingen boeken. Kantooruren: 07:30 uur tot zonsondergang.
- Houdt er rekening mee dat de wegen in Kgalagadi National Park niet sedan vriendelijk zijn. Een 4x4 voertuig wordt ten zeerste aanbevolen. Afstanden in het park zijn groot en er gelden snelheidsbeperkingen. Houdt hier rekening mee wanneer u uw reis plant, u moet voor zonsondergang bij uw kamp arriveren of het park weer verlaten hebben
-Als u een verschillende ingang en uitgang van het park gebruikt bent u verplicht 2 nachten in het park te verblijven. Alle (immigratie)papieren dient u bij Twee Rivieren te voltooien.
- Benzinestations vindt u bij Mata Mata, Twee Rivieren en Nossob. In Mata Mata, Nossob en Twee Rivieren camp is een winkel voor basisbehoeften, alleen bij Twee Rivieren is een credit card-machine. Twee Rivieren heeft ook een restaurant en publieke telefoons. Er zijn zwembaden bij Twee Rivieren, Kalahari Tent Camps, Mata Mata en Nossob camp. Er is een Hiding spot (schuilplaats) bij de waterplaats van Mata Mata en Nossob camp om dieren rustig te kunnen observeren. Bitterpan, Grootkolk, Kieliekrankie, Urikaruus, Gharagab en Kalahari Tented camp hebben allen een waterplaats voor de dieren.
- Bij de Camps is water, maar het is zeer mineraalrijk en heeft mogelijk een afwijkende smaak, bij de Wildernis Camps moet u voor eigen drinkwater zorgen. U wordt aangeraden om een noodvoorraad water in uw auto te hebben van 10 liter.
- Vooral op zomeravonden is het belangrijk om schoenen te dragen i.v.m. schorpioenen.

Conservation Fees: het Zuid-Afrikaanse bestuur van Nationale Parken heeft een dagelijkse entree fee (toegangsprijs) ingesteld voor alle afzonderlijke SAN-parken. Als u meerdere SAN-parken in Zuid-Afrika gaat bezoeken dan is het wellicht zinvol een Wildcard aan te schaffen. 

Auto, camper of 4x4 huren kijk dan op onze site onder Autohuur

Accommodatie: er zijn verschillende soorten Camps, allen niet omheind maar bewaakt door Rangers! U kunt verblijven in chalets of in tenten. In de Wilderness Camps zijn kinderen onder de 12 niet toegestaan.

Twee Rivieren Restcamp
Mata-Mata Restcamp
Nossob Restcamp
Bitterpan Wilderness Camp (alleen per 4x4 bereikbaar)
Grootkolk Wilderness Camp
Gharagab Wilderness Camp (alleen per 4x4 bereikbaar)
Kieliekrankie Wilderness Camp
Urikaruus Wilderness Camp
Kalahari Tented Camp

Mocht u meer informatie willen over het park, prijzen, accommodatie en beschikbaarheid, neem dan alstublieft via email contact op met ons: info@zuidafrikaspecialist.nl

All images/information on this page: © SANParks.org 2004-2016

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.