Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Knysna Elephant Park

Let op: parken die olifantenritten en shows waar de olifanten trucjes doen aanbieden, hebben het welzijn van de olifant niet als hoogste prioriteit. Om een olifant trucs te leren en het dier zover te krijgen dat hij mensen op zijn rug kan dragen, is harde training nodig. Jonge olifantjes worden bij hun moeder vandaan gehaald en d.m.v. pijnprikkels het gewenste (onnatuurlijke) gedrag aangeleerd. Ook verblijven de olifanten in te kleine ruimtes en hebben ze onvoldoende sociale interactie met soortegenoten. Wij raden u af om deel te nemen aan dit soort activiteiten. Klik hier voor meer informatie over dit onderwerp (bron: World Animal Protection).

In het Knysna Elephant Park zijn momenteel 12 tamme olifanten. Dit zijn weesjes die gered zijn uit o.a. het Kruger Park. Het is hier mogelijk een rit op de rug van een olifant of een wandeling met deze kolossen te maken. Ook kunt u naar de olifanten gebracht worden om ze te voeren en aan te raken. Mocht u er nog geen genoeg van krijgen, dan kunt u kamer huren in de luxe Elephant Boma. Hier kunt u bijna naast ze slapen. Het park ligt tussen Knysna en Plettenberg Bay.

Daily 'Be touched by an elephant' Tours starten dagelijks ieder half uur tussen 8.30 uur en 16.00 uur. U wordt dan welkom geheten door onze gidsen. Na een korte introductie en video presentatie gaat u naar de olifanten. U mag deze bijzondere dieren, aanraken, voeden (emmers met voer kosten R40 per emmer) en fotograferen. Er zijn geen hekken dus niets staat u in de weg om dichtbij deze geweldige giganten te komen.

Een Olifant Back safari is een prachtige ervaring. Deze zijn voor maximaal 2 personen per rit. Tussen september en april zijn de back safari's van 7.00 uur tot 8.30 uur en van 16.00 uur tot 17.30 uur. Van mei t/m augustus vertrekken de safari's om 7.00 uur tot 8.30uur en om 16.00 uur toot 17.30 uur. Als de derde persoon een kind onder 8 jaar is proberen we iets te regelen, maar dit is altijd in overleg.
In overleg bestaat soms de mogelijkheid om met bijvoorbeeld 3 volwassen personen een rit te maken, deze vindt dan plaats in de zeer vroege ochtend en nooit op de vastgestelde tijden.

Liever niet op de rug van een olifant maar wel hun voetsporen volgen, dat kan ook door een wandeling met de olifanten te maken. Iets wat een grote indruk op u zal achterlaten. Deze wandelsafari's vertrekken op dezelfde tijden als de back safari's.

Een privé safari tijdens zonsopkomst of zonsondergang met de olifanten als gezelschap is een onvergetelijke ervaring. U kunt op voorhand kiezen of u wilt wandelen of een ritje op de rug van de olifant wilt maken. Tijdens de safari kunt u helaas niet meer van gedachten veranderen. Dit is natuurlijk een zeer bijzondere safari!

 

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.