Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

SANParks Kruger National Park

Het Krugerpark is wereldberoemd. Met een oppervlakte van bijna 20.000 km2 is dit het grootste wildpark van Zuid-Afrika. Het ligt voor het grootste gedeelte in Limpopo, de noordelijkste regio van Zuid-Afrika. Het park werd geopend in 1898 tijdens het bewind van president Paul Kruger. Nadat jagers het originele aantal wildlife behoorlijk hadden uigedund van de Sabie tot de Crocodile River werd het gebied onder natuurbescherming geplaatst om zo het uitsterven van de resterende dieren te voorkomen.
Het park strekt zich uit van de Crocodile rivier in het zuiden tot de Limpopo rivier in het noorden, die tevens de internationale grens is. In totaal 350 km lang en 65 km breed omvat het gebied ongeveer 20000 vierkante kilometer. Een wegennet van 1863 kilometres voert door het National Park, waarvan 697 km teerwegen zijn. Voor de bezoekers zijn er vele verschillende overnachtingsmogelijkheden in de vorm van rest camps. In het park is rondtrekken alleen toegestaan tussen zonsopgang en zonsondergang. Als de zon onder is gegaan moeten de bezoekers in de omheinde restcamps blijven.

Negen gates
Het park heeft negen entree gates (toegangshekken). Bij de gates betaalt u een entree fee voor de auto en het aantal personen. Eenmaal binnen kijkt u uw ogen uit naar de vele dier- en plantensoorten. Hier groeien honderden soorten bomen en planten en leven al evenvele diersoorten. De bekendste en gevaarlijkste dieren zijn de zgn. Big Five: olifant, buffel, leeuw, luipaard, neushoorn.

Vanaf 1 september 2017 wordt er bij de toegangshekken in het zuiden van het Krugerpark een extra controle gehouden. Bezoekers van 18 jaar en ouder worden gevraagd naar legitimatie. Zorg er dus voor dat u uw paspoort meeneemt indien u het park bezoekt.

Klimaat
In Limpopo is het klimaat sub-tropisch. Er zijn twee seizoenen, het natte seizoen en het droge seizoen. Het natte regenseizoen valt in de Zuid-Afrikaanse zomer en loopt van oktober tot maart. In dit seizoen is het moeilijker om dieren te spotten aangezien de bladeren van bomen en struiken een uitstekende verstopplek zijn voor wild.
Het droge winterseizoen loopt van april tot september. De vegetatie groeit door een gebrek aan water weinig en blijft laag. De dagen zijn plezierig warm en droog, maar de nachten kunnen koud zijn.

Vervoer
U kunt het Krugerpark uitstekend met een huurauto bezoeken. Het wegennet in het park is prima, met eigen auto moet u uiteraard op de verharde wegen blijven, zandpaden zijn slechts voor safarivoertuigen. Een game drive met een ranger is vaak een intensere beleving. Indien uw budget het toelaat adviseren wij u om een game drive te maken met ranger.

U kunt ook vliegen naar het Krugerpark indien u de afstand per auto te ver vindt. Vraag ons naar de mogelijkheden. Transfers per minibus vanaf Johannesburg zijn eveneens mogelijk.

Regels
Om het wildleven te beschermen gelden in het Krugerpark voor bezoekers een aantal strikte regels.
De belangrijkste regels zijn:

- U mag uw auto alleen verlaten op plaatsen waar dit is toegestaan zoals in bushcamps
   en op picknick plaatsen.
- U blijft met uw auto op altijd op de al dan niet verharde wegen. Het is niet toegestaan op
   wegen te rijden waar een verboden toegang bord staat of buiten de paden te gaan met uw
   auto.
- Maximum snelheid op teerwegen is 50 km per uur en op gravelwegen 40 km per uur. Houd altijd rekening met deze beperkte snelheid bij het plannen van uw reis en zorg dat u altijd voor sluitingstijd het park verlaat of bij uw accommodatie arriveert (zie tabel met sluitingstijden hieronder)
- Het voederen van dieren is streng verboden
- Indien u niet in het park overnacht verlaat u het park vóór sluitingstijd via een gate.
- Overnachten in het park mag alleen in vooraf geboekte en erkende faciliteiten
   binnen het park.
- Uw mobiele telefoon mag u alleen gebruiken in kampen, bij gates of in noodgevallen
>- Wij raden u aan om een plattegrond te kopen wanneer u het park ingaat.

De openingstijden: 

Gate Times

Jan

Feb

Mar

April

May

June

Jul

Aug

Sept

Oct

Nov

Dec

Entrance Gates Open

05:30

05:30

05:30

06:00

06:00

06:00

06:00

06:00

06:00

05:30

05:30

05:30

Camp Gates Open

04:30

05:30

05:30

06:00

06:00

06:00

06:00

06:00

06:00

05:30

04:30

04:30

All Gates Close

18:30

18:30

18:00

18:00

17:30

17:30

17:30

18:00

18:00

18:00

18:30

18:30

 

Accommodaties
De meeste SANparks rest camps beschikken over electriciteit, 1e hulp post, winkel, barbecue en gemeenschappelijke keukenfaciliteiten, wasmachine, restaurant of self service cafetaria, telefoon en een benzine station.
Informatie centra zijn te vinden bij Letaba, Skukuza en Berg en Dal. Nature trails zijn aangelegd in Punda maria, Berg en Dal (ook geschikt voor blinden en slecht zienden) en Pretoriuskop.

Alle SANparks rest camps op een rij van zuid naar noord:
Berg-en-Dal Restkamp
Malelane (sateliet kamp met check in bij Malelane )
Crocodile Bridge Restkamp
Pretoriuskop Restkamp
Lower Sabie Restkamp
Skukuza Restkamp
Satara Restkamp
Orpen Restkamp
Tamboti (sateliet kamp met  check-in bij  Orpen)
Olifants Restkamp
Balule (sateliet kamp met  check-in bij  Olifants)
Letaba Restkamp
Mopani Restkamp
Shingwedzi Restkamp
Punda Maria Restkamp

Buiten deze rest camp zijn er ook andere accommodatiemogelijkheden in het park, veelal liggen deze in prive wildreservaten. Deze accommodaties zijn over het algemeen (veel) luxer van aard, vraag ons naar de mogelijkheden.

Klik hier voor een overzicht van bouwstenen in het Krugerpark. U vindt hier zowel (korte) reizen inclusief transfer vanuit Johannesburg als ook reizen waarbij u zelf naar het Krugerpark rijdt, wandelsafari's en luxe safaripakketten. Reizen van 7 dagen of meer naar het Krugerpark vindt u hier: safarireizen.

Conservation Fees: het Zuid Afrikaanse bestuur van Nationale Parken heeft een dagelijkse entree fee ingesteld die van toepassing is op alle parken. Als u meerdere SANParken in Zuid-Afrika gaat bezoeken is het wellicht zinvol een Wildcard aan te schaffen.

Auto, camper of 4x4 huren kijk dan op onze site onder Autohuur.

Mocht u meer informatie willen over het park, prijzen, accommodatie en beschikbaarheid, neem dan alstublieft via email contact op met ons: info@zuidafrikaspecialist.nl

All images/information on this page: © SANParks.org 2004-2016

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.