Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Marloth Park

   

Marloth Park is de naam die wordt gebruikt voor zowel het 'vakantiepark' als voor het wildreservaat ('wildlife sanctuary') dat rond dit park ligt. Marloth Park ligt tegen de zuidgrens van het Krugerpark en de toegangspoorten Crocodile Bridge en Malelane liggen op korte afstand (respectievelijk 14 en 35 km), een uitstapje naar Kruger is dus snel gemaakt. Het 'vakantiepark' werd geopend in 1977 en huisvest een paar privé-huizen en een aantal prachtige lodges waar u kunt overnachten.

Marloth Park beslaat een gebied van zo'n 18 vierkante kilometer en er komen 4 van de Big Five voor: leeuw, luipaard, neushoorn en buffel. Het deel waar dit wild leeft, wordt ook wel aangeduid als Lions Spruit. Het vakantiepark is gebouwd op zo'n 1500 hectare en wilde dieren zoals kudu's, zebra's, giraffes, wildebeesten, nyala's, struisvogels en impala's kunnen vrij tussen de accommodaties bewegen. U kunt zich binnen het vakantiepark vrij bewegen en kunt bijvoorbeeld wandelen of mountainbiken langs de Crocodile River. Deze rivier vormt de grens met het Krugerpark en geregeld komen hier dieren hun dorst lessen en u kunt zelfs olifanten een bad zien nemen in de rivier. Marloth Park is eveneens zeer geschikt voor vogelaars vanwege de vrijheid om zelf op avontuur te gaan binnen het park op zoek naar de vele vogels.

Marloth Park ligt op 390 km vanaf Pretoria en wordt veel gebruikt door toeristen als een stop-over op weg naar het Krugerpark, Mozambique of Swaziland. De naam werd ontleend aan de Duitse plantkundige Rudolf Marloth naar wie eveneens de prachtige Aloë Marlothïï vernoemd is. Het klimaat is te omschrijven als vochtig sub-tropisch met milde winters en warme zomers.

Vanuit Marloth Park worden game-drives georganiseerd in het eigen Wildlife-Sanctuary maar u kunt ook game-drives naar het Krugerpark maken (met eigen vervoer of met een safari-voertuig en deskundige gids). Ook worden er Elephant-rides, paardrijtochten en (dag)trips naar Mozambique en Swaziland vanuit hier georganiseerd.

Overnachten tussen het wild van Marloth park? Kies voor Crocodile Kruger Safari Lodge of aZaganaga Kruger Lodge.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist.

 

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.