Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Martin's Drift

Eén van de grensposten tusen Zuid-Afrika en Botswana is Martin's Drift (let op: dezelfde grensovergang wordt aan de Zuid-Afrikaanse kant Groblersbrug genoemd). De grens wordt gevormd door de Limpopo rivier en deze steekt u over met een brug. De grenspost is geopend van 8:00 tot 22:00, wij raden u echter aan om rijden in het donker te voorkomen en dus tijdig de grens te bereiken. De wegen in zowel Zuid-Afrika als Botswana die naar deze grenspost leiden worden regelmatig overgestoken door koeien, geiten, ezels en wild dus let goed op vooral als het donker is.

Zoals bij iedere grenspost is het verboden om vuurwapens en drugs over de grens te brengen, alcohol en tabak worden gelimiteerd toegestaan (2 liter wijn, 1 liter sterke drank). Verse groente, melk en eieren mogen niet worden ingevoerd en vlees wordt ook niet altijd toegestaan vanwege mond-en-klauwzeer preventie onder het vee (dit is ook waar de vee-hekken die u regelmatig zult passeren in Botswana voor zijn).

U krijgt gratis een toeristen-visum (stempel in uw paspoort) wanneer u de grens oversteekt, dit visum is geldig voor 1 maand maar verlenging tot 90 dagen is mogelijk. Wanneer u met een (huur-)auto de grens over gaat dan is het belangrijk dat u alle papieren van de auto en verzekering meeneemt als ook een papier waarop vermeld staat dat u de auto mag rijden (bijvoorbeeld het huurcontract van de huurmaatschappij of een brief van de eigenaar van de auto). U bent verplicht om een gevarendriehoek in de auto te hebben (liefst twee) en de auto moet voorzien zijn van een landensticker ('ZA' wanneer het een Zuid-Afrikaanse auto betreft).

Behalve de grenspost en een benzinestation met winkeltje meteen na de grens is hier niks te doen. Achter het benzinestation ligt een lodge (Kwa Nokeng) met een eenvoudige camping voor wie wil overnachten of u kunt doorrijden naar een accommodatie in bijvoorbeeld Palapye.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika specialist.

 

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.