Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden Mossel Bay

Mossel Bay

Mossel Bay gelegen in de West-Kaap provincie, is het startpunt van de Tuinroute. Het is exact in het midden gelegen tussen Kaapstad en Port Elizabeth. Het heerlijke klimaat en de prachtige omgeving hebben er mede voor gezorgd dat het een aantrekkelijke vakantie bestemming is. Gelegen aan de Indische oceaan en omgeven door de Outeniqua bergen is Mossel Bay een plaats aantrekkelijk in alle seizoenen.

Het is van een klein, rustig havenplaatsje uitgegroeid tot een vakantiedorp met kilometers lange witte stranden en veel wandelpaden. Een van de wandelpaden is de St. Blaize Hiking trail (12.5 km) die begint bij de St. Blaize Caves, waar u ook de St. Blaize vuurtoren van 1864 vindt. Naast een belangrijke archeologische plek is het ook een populaire plek om walvissen en dolfijnen te spotten.

Mossel Bay heeft een hele geschiedenis vanwege Bartolomeu Dias. Deze Portugese ontdekkingsreiziger landde hier in 1488 na een storm, waarbij hij Kaap de Goede Hoop al voorbij was. In het Bartolomeu Dias Museum Complex zijn diverse musea ondergebracht. In het maritiem museum staat een replica van het schip van Dias. Veel van de gebouwen, die u ook kunt bezoeken, hebben een historische waarde en zijn uit de tijd van de VOC, een belangrijke tijd voor zeevaart en handel in en om Zuid-Afrika.

Uit de tijd dat de Hollanders hier aan land kwamen komt dan ook de naam Mosselbaai, de mosselen en oesters waren een goede afwisseling op het saaie dieet van de zeemannen. Helaas, de mossels zijn er niet meer, maar het draait nu vooral om zeetong. Een minder tot de verbeelding sprekende verklaring is dat Jacob Mossel, gouverneur van de Batavia hier aan land kwam en dat de plaats naar hem vernoemd is.

Verder kunt u een bezoek brengen aan de oudste brievenbus van Zuid-Afrika, de meer dan 500 jaar oude Post Office Tree. Als je hier een kaart post, krijgt het een speciaal poststempel. Er is een schelpenmuseum, een aquarium, het hartenbos museum en een botanische tuin.

Met de boot kunt u naar Seal Island, dit ligt ca. 2 km uit de haven. Op dit eilandje dat 100 m lang en 50 m breed is, leven ca. 4.000 zeehonden.

U kunt voor de kust van Mossel Bay gaan diepzee duiken naar scheepswrakken of haaien. Andere activiteiten die u kunt ondernemen zijn; abseilen, bungeejumpen, parasailing, kajakken, quad-biken maar ook diepzeevissen en vliegvissen. Een paar uur gaan paardrijden en mountainbiken op het strand of in de bossen is ook een heerlijk tijdverdrijf. Of breng wat tijd door in de haven en maak een praatje met de vissers.

In en om Mosselbaai liggen verschillende golfcourses, u ziet voor elke sporter is er een activiteit!

Rijd vanuit Mosselbaai de prachtige Robinson Pass door de Outeniqua Mountains naar Oudsthoorn en geniet van prachtige natuur en vergezichten. Onderweg kunt u stoppen bij de 80 jaar oude Eight Bells Mountain Inn voor een hapje of drankje, een plek die u eigenlijk niet mag missen...

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika specialist.

 

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.