Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Mozambique

De ongerepte schoonheid, prettige ambiance, vriendelijke bevolking en de nog authentiek Afrikaanse sfeer zijn goede redenen om Mozambique te bezoeken. Daarnaast zijn de tropische stranden aan de Indische Oceaan ronduit idyllisch en vindt u hier geen massatoerisme.

Herinneringen aan het koloniale verleden vindt u in de hoofdstad Maputo en de kustplaats Inhambane. Bent u op zoek naar rust, zon, watersport, prachtige koraalriffen en ongerepte stranden dan kunt u kiezen uit diverse locaties aan de 2500 kilometer lange kustlijn. Mozambique is ook erg geliefd als duikbestemming. Walvishaaien, mantaroggen en de zeldzame dugong (zeekoe) zwemmen in groten getale voor de kust.

Vanuit het Kruger Park in Zuid-Afrika kunt u via de grensovergang Giriyondo oversteken naar het Limpopo National Park, het bekendste wildpark in Mozambique. Zo kunt u een safari eenvoudig combineren met een aantal dagen aan het strand. Ook de wildparken Gorongosa en Niassa lenen zich uitstekend voor een combinatie van safari en strand.

De oude koloniale stad Inhambane is zeker een bezoek waard. De Portugezen hadden hier vanaf 1534 een permanente handelspost. Dit maakt Inhambane één van de oudste steden van zuidelijk Afrika. In het stadje is een kathedraal te bezichtigen welke door de Portugezen aan het einde van de 18e eeuw is gebouwd. De voornaamste attractie van Inhambane is echter de fraaie kustlijn, de stranden en de fascinerende onderwaterwereld. Deze kuststreek is inmiddels bekend geworden als spectaculaire duikbestemming! Met name de trek van de bultrugwalvissen, mantaroggen, walvishaaien, dolfijnen en andere grote vissoorten, maken deze wateren spectaculair voor de liefhebber. Of u nu een ervaren duiker bent of niet, er is voor ieder wat wils. Het kustplaatsje Tofo ligt niet ver van Inhambane en is tevens een bekende verblijfplaats voor duikliefhebbers. Voor de kust van Maputo ligt het Inhaca Island. Zoals op het merendeel van de eilanden in Mozambique, vindt u ook hier bontgekleurde koraalriffen en prachtige stranden. Aan de zuidkust bevinden zich ook de fraaie kustplaatsen Bilene en Xai-Xai.

Sinds de Portugezen zich vele honderden jaren geleden in Mozambique vestigden, heeft het land roerige tijden gekend. Tijdens de oorlogsjaren bleef de kuststrook echter grotendeels gespaard. Dit geldt zeker voor de eilanden in de Bazaruto Archipel waar geen strijd werd gevoerd. Het stadje Vilanculos ligt ten noorden van Inhambane en is de toegangspoort naar de Bazaruto Archipel. Het is mogelijk om per vliegtuig of boot een bezoek te brengen aan de paradijselijke eilanden van de Bazaruto Archipel. Deze archipel bestaat uit de drie hoofdeilanden Magaruque, Benguerra en Bazaruto. De eilanden zijn allemaal tot nationaal park uitgeroepen en zijn werkelijk idyllisch. De eilandengroep is in zijn geheel een nationaal park vanwege het rijke vogelleven, maar vooral vanwege de koraalriffen en de vele kleurige zeedieren.

Pemba is de hoofdstad van de provincie Cabo Delgado, in het uiterste noorden van Mozambique. De plaats ligt aan de zuidelijke oever van de Baai van Pemba. In Pemba zelf vindt u nog veel koloniale gebouwen. Pemba heeft mooie stranden en dankzij het koraalrif dicht bij de kust is het een uitstekende duik- en snorkelbestemming. Hier vindt u de ongerepte Quirimbas Archipel, die bestaat uit 32 eilandjes waar u uitstekend kunt duiken, snorkelen en vissen. De tropische eilanden in dit gebied zijn verbluffend mooi. Stuk voor stuk eilanden met eindeloze witte stranden en koraalriffen. De Quirimbas zijn goed te combineren met een verblijf in Tanzania of Zuid-Afrika. De bekendste eilanden zijn Matemo, Medjumbe en Quilalea. Ook Vamizi eiland biedt meer dan uitstekende duikmogelijkheden. Medjumbe ligt vlakbij St. Lazarus Bank, wat een prachtige duiklocatie is. Vanuit Matemo kunt u een bijzondere dagexcursie maken naar Ibo Island, dat vroeger een belangrijke Portugese slavenmarkt en handelspost was.

In het zuiden van Mozambique vindt u meer dan alleen stranden, zoals het Limpopo National Park. Het is de bedoeling dat dit park geïntegreerd wordt in het grensoverschrijdende Great Limpopo Transfrontier Park, dat een gebied beslaat van ongeveer 35.000 km2. Een drietal bestaande parken - het Kruger National Park in Zuid-Afrika, het Limpopo National Park in Mozambique en het Gonarezhou National Park in Zimbabwe - zullen worden samengevoegd tot een beschermd natuurgebied, waarbij het wild kan leven in een gebied zonder 'grenzen'. In 2006 werd de eerste grens geopend maar het zal nog enkele jaren duren voordat dit gehele project is gerealiseerd. In het zuiden ligt ook de hoofdstad Maputo, waar u onder meer een bezoek kunt brengen aan het gerestaureerde station en het Nationaal Historisch Museum.

Het ongerepte Niassa Game Reserve in het uiterste noorden herbergt de grootste wildconcentratie van Mozambique. Dit reservaat heeft een oppervlakte van maar liefst 42.000 km2. In dit nog bijna onontdekte gebied vindt u een gevarieerde wildpopulatie: grote aantallen olifanten, leeuwen, luipaarden, buffels, nijlpaarden, sabelantilopen, wildebeesten, kudu's, Boehm's zebra's, impala's en wilde honden. U kunt dit unieke wildpark bezoeken van mei t/m november, waarbij u in het Lugenda Bush Camp verblijft.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.