Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Namib woestijn

Namib woestijn

De Namib Woestijn is een enorme woestijn gelegen langs de kust van de Atlantische Oceaan. Deze woestijn strekt zich uit over een lengte van 2000 km van Angola tot aan Zuid-Afrika en heeft een breedte van zo'n 200 km. Aan de kust bestaat dit droge gebied uit zand en zandduinen en meer landinwaards zijn er uitgestrekte gravelvelden en af en toe een rotsgebergte.

Langs de kust is de temperatuur over het algemeen stabiel tussen 9 en 20 graden Celcius, maar in het binnenland kan de temperatuur zomers overdag makkelijk oplopen tot meer dan 45 graden en 's nachts weer afkoelen tot het vriespunt. Een groot deel van de woestijn krijgt zijn water door mist vanaf de oceaan. Dit is eveneens de reden dat er ook grotere dieren in de Namib voorkomen zoals gemsbokken, springbokken, struisvogels en zelfs woestijnolifanten. Maar de meeste bewoners zijn veel kleiner van aard zoals kevers.

Uiteraard is het grootste deel van de woestijn onbewoond door mensen, maar enkele kleine tribes zoals de Ovahimba en Obatjimba Herero leven toch in dit gebied. Langs de kust zijn een aantal grotere plaatsen gelegen zoals Swakopmund, Walvisbaai en Luderitz, deze plaatsen worden veel bezocht door toeristen. Het Namib Naukluft National Park is het deel van de Namib woestijn dat het meest bezocht wordt vanwege fascinerende plekken zoals Sossusvlei. De meeste wegen door de woestijn zijn (over het algemeen goed begaanbare) gravel- of zandwegen. In een deel van de Namib woestijn worden diamanten gewonnen en hier mogen bezoekers dus niet komen.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist!

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.