Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Namibië

Namibië ligt in Zuid-West Afrika. Namibië grenst aan de zuidelijke Atlantische Oceaan en ligt tussen Angola en Zuid-Afrika. Namibië deelt verder nog grenzen met Botswana en Zambia. De oppervlakte van Namibië is 824269 vierkante kilometer. Namibië is daarmee ongeveer 20 keer zo groot als Nederland. Er wonen ca. 2.3 miljoen mensen.

Namibië bestaat voornemelijk uit  woestijn en semi woestijngebieden. In het noorden vindt u tropisch moerasgebied.  De Namib woestijn bekend van de rode duinen ligt aan het kustgebied. Een langgerekt plateau loopt van noord naar zuid afgewisseld  met pieken van boven de tweeduizend meter. De hoogste toppen van Namibië bevinden zich in het centrum van het plateau, met als uitschieters de Auasberge (2484 meter) en de Brandberg (2610 meter). In het oosten vindt u een vanaf het plateau geleidelijk aflopend woestijngebied een uitloper van de Kalahariwoestijn.

Behalve langs de lange Atlantische kustlijn in het westen is er niet veel water te vinden in Namibië. De meeste rivieren die richting de oceaan stromen, vallen een gedeelte van het jaar droog en bereiken soms de zee niet. Belangrijke rivieren die wel het hele jaar stromen zijn de Kunene, langs de Angolese grens, en de Oranjerivier die de grens vormt met Zuid-Afrika. Een zijrivier van de Oranjerivier, de Nossob, is de belangrijkste van het land.

Namibië heeft voornamelijk een woestijnklimaat. Het hele land is erg droog. In de zuidelijke kuststreken valt niet meer dan 150 millimeter regen per jaar. Tussen januari en april valt de meeste regen. Omdat Namibië op het zuidelijk halfrond ligt, is december de heetste maand. Gemiddeld wordt het dan dertig graden in het land, met uitschieters naar 45 graden in de Kalahari- en de Namibwoestijn. In sommige periodes kan het in de woestijn ook vriezen.  Aan de kust is het veelal wat koeler waardoor b.v. Swakopmund een geliefde strandbestemming is in december.

In de zuidelijke steppen, savannen en halfwoestijnen leven veel dieren. Giraffen, spiesbokken, olifanten, leeuwen, zebra's en jachtluipaarden kunt u hier ondermeer aantreffen. Er zijn een groot aantal wildparken in Namibië. Het bekendste wildpark Etosha bevindt zich in het noorden.

De Namibische regering wil de parken zoveel mogelijk in elkaar over laten lopen, door vergroting en wildcorridors.

Namibië bezienswaardigheden:

Windhoek

De hoofdstad Windhoek is niet alleen het geografische hart van Namibië, maar ook het culturele hart. Alle verschillende culturen die er in het land te vinden zijn, komt u tegen in Windhoek. Diversiteit is het sleutelwoord als u door de straten van deze 240.000 inwoners tellende stad loopt.

Etosha National Park

Een van de mooiste wildparken van Afrika bevindt zich in Namibië: Etosha National Park. De opzet van het park is ideaal om het rondlopende wild van dichtbij te bekijken, want er zijn veel open vlaktes en talloze drinkplaatsen. De neushoorns, luipaarden. giraffen, leeuwen, buffels en antilopen zullen ervoor zorgen dat u een onvergetelijk avontuur beleeft.

Fish River Canyon

Op de Grand Canyon na is Fish River Canyon de grootste uitgesleten vallei ter wereld. Het uitzicht is er uitermate spectaculair en u kunt er schitterende wandelingen maken. Vanuit de Fish River Canyon komt de Orange River, die al even prachtig is.

Namib Naukluft National Park

De Namib Desert is de oudste woestijn ter wereld en misschien ook wel de meest afwisselende. Naast ontelbaar veel zandkorrels vindt u er diverse soorten duinen en rotsen. Dit maakt het extra leuk om er eens te wandelen of te sandboarden. Als u er wilt overnachten dan kan ook dat geregeld worden!

Halverwege het Namib-Naukluft National Park vindt u midden in de woestijn tussen de prachtige rode zandduinen een bijzonder onderdeel van dit nationale park: Sossusvlei. Doordat er zeer zelden water naar dit gebied stroomt, groeien er  hier en daar groepjes bomen. Ook zijn er fotogenieke dode bomen op plekken waar geen water meer komt. De rode duinen zorgen voor mooie foto's vooral tijdens zonsop- en zonsondergang.

Swakopmund

Wilt u uitrusten na uw tocht door de Namib Desert? Dan is Swakopmund de ideale stad. Ze doen er alles aan om het de toeristen naar hun zin te maken. Ook op cultureel gebied is er genoeg te doen. Lekker op het strand liggen of een ritje met een quad bike door de duinen  is ook een mogelijkheid.

Skeleton Coast Park

Het klinkt een beetje griezelig, maar dat valt allemaal best mee. Skeleton Coast Park is wel weer een echt avontuur. U vindt langs de ruwe kustlijn van Namibië namelijk nog hier en daar scheepswrakken van honderden jaren oud. Door de eeuwen heen zijn er namelijk heel wat schepen geweest die hier schipbreuk hebben geleden.

Munteenheid: Namibia Dollar (zelfde waarde als de Zuid-Afrikaanse Rand). U kunt in Namibie wel betalen met Randen maar in Zuid-Afrika niet met de Namibische dollar!

Taal: Afrikaans/Engels/Duits en vele inheemse talen.

Bent u van plan om zelf met de auto door Namibie te reizen? Klik dan hier voor meer informatie en tips.

 

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.