Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Picknicken

Picknicken

Zuid-Afrikanen zijn bekend vanwege hun braai. Wat minder bekend is, is hun voorliefde voor picknicken.

Onderstaand een aantal heerlijke picknick plekken  in en rondom Kaapstad

1. BOSCHENDAL PICKNICK  
Wellicht de meest bekende: Boschendal wijnestate in Franschhoek. Het ligt om ca. 75 km van Kaapstad.Dit wijndomein is niet alleen beroemd vanwege haar wijnen , maar ook vanwege het mooie herenhuis, dat dateert uit 1685. Het was een van de eerste Cape Dutch herenhuizen in de Drakenstein vallei en heette oorspronkelijk "Bossendaal".
Heden ten dage is een picknick in de tuinen van Boschendal een must als u de wijnlanden bezoekt. Het is heerlijk om te genieten van een goed gevulde picknickmand in de prachtige tuin met gazebo en visvijver.   .

Tijdens een regenachtige dag gaat de picknick vaak toch nog door omdat er een groot aantala open tenten zijn. Als het weer te slecht is krijgt u een telefoontje en wordt u op tijd op de hoogte gebracht van de annulering.

Indien u in het hoogseizoen wilt komen verdient het aanbeveling lang van te voren te boeken!

U kunt dit zelf doen, maar indien u uw reis bij ons heeft geboekt doen wij dit ook graag kosteloos voor u. Voor reserveringen bel +27 (0)21 870 4272/3/4/5.

2. KIRSTENBOSCH BOTANISCHE TUINEN  
Kirstenbosch Botanische Tuinen behoren tot de 7  wereldtuinen. Jaarlijks komen er duizenden bezoekers om deze prachtige tuinen te bewonderen.

In de zomermaanden (december t/m maart) worden er op zondag namiddagen concerten georganiseerd.  U neemt uw eigen picknick mand mee of u schaft er een terplaatse aan.
Beleef een onvergetelijke avond.

National Geographic verkoos Kirstenbosch Botanische Tuinen in 2011 nog tot beste picknick spot van de wereld!   
Info: tel: +27 (0)21 799 8783/  ticket office: +27 (0)21 799 8782

3. VERGELEGEN WIJNDOMEIN  
Somerset West ligt op slechts een half uur rijden van Kaapstad. Vergelegen wijnestat is ontstaan in 1685 toen de Hoge Commissaris van de Nederlandse Oost-Indische Compagnie, commandant Simon van der Stel de opdracht gaf een buitenpost op te richten in het toenmalige Hottentots-Hollands gebied. Tegenwoordig heet dit gebied: Heldeberg.

In de loop der jaren zijn er diverse beroemde personen op bezoek geweest: Queen Elizabeth II, de hertog van Edinburgh, in maart 1998  Nelson Mandela en Bill Clinton.

Het domein is dagelijks toegankelijk, behalve op officiële feestdagen van 9.30 tot 16.00 uur. U kunt de oude stallen bekijken en andere gebouwen, maar ook rondwandelen in de tuinen.
Ook kunt u er uiteraard wijnproeven.  In het kamferbos worden heerlijke picknickmanden aangeboden. Het is ook hier aanbevolen tijdig te reserveren. tel. +27 (0)21 847 1346.

4. CAMPSBAY
Wilt u genieten van de mooiste zonsondergang in de Kaap, ga dan naar Camps bay.
Onder de wuivende palmbomen op het strand met uw picknickmand beleeft u een fantastische avond.

Campsbay is de meest  trendy plek op het gebied van bistro's, restaurants en terrasjes, maar ook vanwege de unieke lokatie. Een prachtig wit strand met palmbomen langs de boulevard, zicht op de Twaalf Apostelen en op de Atlantische Oceaan.  Laat de zon maar ondergaan....
Neem iets warms mee voor als de zon eenmaal onder is gegaan, want het kan fris worden!

5. TAFELBERG  
Een unieke plek om een picknickmand mee naar toe te nemen is de Tafelberg. Op een hoogte van  1086 meter kunt u genieten van een schitterend uitzicht op de stad.
Vooral de Capetonians zijn dol op de Tafelberg als plek om te picknicken.
Van bovenaf heeft u een 360 graden uitzicht over het Kaapse Schiereiland, Tafelbaai, Robbeneiland en Kaapstad.  Wacht op de zonsondergang en wordt getracteerd op  een wondermooi uitzicht. Romantischer kan het niet.....

Indien u na 18.00 uur de kabelbaan neemt, betaalt u slechts de helft van de prijs tot en met 29 februari 2012.
Wilt u oud en nieuw boven op de Tafelberg vieren kan dan kunt u nog van deze aanbieding profiteren. De laatste kabelbaan naar boven zal vertrekken om 23.00 uur. De laatste terug naar beneden, om 01.00 uur.  Deze speciale tickets kunt u uitsluitend bij de kabelbaan zelf kopen en niet online!

6. BLOUBERGSTRAND  

Een van de favoriete plekjes om te genieten van een zonsondergang en picknick is ook Bloubergstrand. Hier vindt u het mooiste uitzicht op  de Tafelberg, Tafelbaai en Robbeneiland.  Gecombineerd met witte stranden, dolfijnen en zeerobben die spelen in zee. De Atlantische Oceaan , een rijkgevulde picknickmand en goed gezelschap...succes verzekerd!

7. BREEDE RIVIER  
Robertson ligt op slechts 160 km van Kaapstad en is gemakkelijk te bereiken via de N1/R60. Het ligt in de wijnlanden van Robertson en kent tal van gerenomeerde wijnhuizen.
Graham Beck, Clairvaux, Viljoensdrift, De Wetshof enz. Robertson is  een uitstekende uitvalsbasis om de wijnlanden in de omgeving te verkennen. Groot voordeel is dat de wijnproeverijen hier vaak nog gratis zijn!.

14% van de Zuid-Afrikaanse wijnen worden in deze regio geproduceerd, goed voor 14.000 hectare aan wijngaarden.

Als u naar Robertson gaat kan het niet missen, dan ziet u ook de Breede Rivier. Dit is de enige bevaarbare rivier in Zuid-Afrika. U kunt hier picknicken op het water!
Bij Viljoensdrift kunt u vanaf het middaguur in de zomermaanden inschepen met een picknick mand die u van te voren zelf kunt samenstellen.  De boottocht duurt ca. een uur.

meer info: tel: + 27 (0)23 615 1017

8. NOORDHOEK STRAND  
Noordhoek ligt op het Kaapse Schiereiland op ca 35 kilometer van Kaapstad en is een oase van rust. U vindt hier vooral surfers en waterskiër, maar ook paardrijders. Het is een van de weinige stranden waar ook honden mogen komen. Het strand van Noordhoek strekt zich uit over een lengte van 12 kilometer. U kunt hier ook heerlijk wandelen bij zonsopgang en zonsondergang.  Er liggen op het strand restanten van het schip de Kakapo, een stoomboot, die in 1900, op weg naar Nieuw Zeeland, tijdens een storm letterlijk op het strand werd gezet.

Noordhoek kan beschouwd worden als een verborgen parel van het Kaapse Schiereiland. Als u houdt van zon, zee en rust, zit u hier goed!  

9. KAAP DE GOEDE HOOP  
Op school heeft u het al geleerd: Kaap de Goede Hoop of terwijl Cape point.
Het is het meest zuid-westelijke puntje  van Afrika. Men zegt dat hier twee oceanen samen komen, maar in feite zijn het twee zeestromingen, te weten  de Benguela (koud water) en de Agulhas (warm water) stroming.

Het meest zuidelijke puntje van Afrika is l"Agulhas. Hier komen de twee oceanen samen.
Maar Cape point is een unieke plek. De natuur is adembenemend mooi en het is de perfecte plek om te picknicken.

Pas hier wel op voor de bavianen! Deze staan berucht voor het stelen van alles wat ze aanzien voor voedsel.

10. CEDERBERG  
Cederberg Natuurreservaat  ligt op 250 kilometer ten noorden van Kaapstad.  Het gebied strekt zich uit van de Middelberg Pas in Citrusdal tot het noorden van Clanwilliam aan de Pakhuis Pas. Het omvat ca. 71.000 ha. bergachtig terrein. De Cederbergen zijn een prachtige plek om te wandelen.  Er zijn veel bezoekers die een meer daagse tocht  ondernemen.

Let goed op de weersvoorspellingen. Vooral in de zomer kunnen de temperaturen extreem hoog zijn. Zorg voor voldoende water. In de winter kan het extreem koud zijn.  April en mei als ook augustus tot en met oktober zijn de beste maanden.

In de Cederbergen bent u echt weg van het stadsleven. U ziet alleen maar unieke bergformaties, bushman paintings en vooral een schitterende natuur!

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.