Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Reacties op autoreizen 2017

augustus 2017

Beste Yara, Geachte heer Stevens,

Wij zijn zaterdag terug gekeerd van onze Zuid Afrika reis. Wij hebben zeker genoten van onze reis.  Hierbij willen we graag onze ervaringen met u persoonlijk delen.
Wij hebben de reis grotendeels zelf gepland en enkele onderdelen geboekt via uw organisatie.

Wij zijn zeer positief over de ondersteuning van Yara en de kwaliteit van de onderdelen die wij geboekt hebben.
Als we in de toekomst nogmaals een reis naar Zuid Afrika gaan maken, zullen we zeker Zuid-Afrika Specialist eerder betrekken in het maken van onze plannen.

De autoverhuur bij Europcar is vrijwel vlekkeloos verlopen. Ik kwam er na een dag achter dat de documenten voor onze reis naar Swaziland ontbraken. Dit kreeg ik niet rechtstreeks met Europcar opgelost, maar Yara wist nog dezelfde middag deze documenten toe te sturen.
Veel dank hiervoor.

Ook de accommodaties die wij via u hebben geboekt, behoorden bij de leukere accommodaties waarbij wij verbleven hebben.
Ama Casa is werkelijk top; de Sunbird cottage is ruim, met veel zorg en detail ingericht en onderhouden en de eigenaren Les en Dave zijn zeer behulpzaam.
Als we ooit terug gaan naar Champagne Valley, zouden we dit zonder aarzelen nogmaals boeken.
Ook de Red Stone Hill Bushman cottage is ruim. Minder luxe, maar zeker ook de moeite waard door de catering die hier verzorgd kan worden en de zorgvuldige renovatie van de cottage. 
ip voor deze locatie is om degene die deze cottage boeken te informeren over de catering mogelijkheden bij Red Stone Hill. Deze informatie stond helaas niet vermeld in onze reisbescheiden.

Een suggestie voor een activiteit die u wellicht aan het programma van Zuid-Afrika Specialist kunt toevoegen:  Wij hebben een ballonvlucht geboekt bij Hot Air Ballooning, http://www.hotairballooningsa.co.za/
Zij doen ballonvluchten in een straal tot ca. 500km rondom Johannesburg. De communicatie gaat ietwat stroef en ze vragen betaling vooraf, dus er is zeker toegevoegde waarde voor een boekingsagent.
De vlucht zelf was echter goed verzorgd en een prachtige ervaring voor ons gezin.

Wij zijn op dit moment bezig met het uitzoeken en verwerken van foto's van onze reis.  Binnenkort zullen wij nog wat foto's en persoonlijke ervaringen toesturen, die  ook op uw site gedeeld kunnen worden.

Met vriendelijke groet,

Familie Broekmans

augustus 2017

Geachte heer Stevens

Wij hebben genoten van onze reis naar zuid Afrika, mede dankzij jullie hulp en goede voorbereidingen.
We zijn zeer tevreden over de consulent en de door haar gekozen accomodaties.
We hebben onze reis in goed overleg tijdens een telefonisch gesprek doorgenomen en daar is een reisvoorstel op maat uitgekomen dat inderdaad bij ons paste.
We zijn zeer te spreken over onze Rhino Walking Safari, een hele bijzondere ervaring.
We zijn zeer tevreden en we zouden jullie diensten dan ook zeker aanraden bij vrienden en familie.

gr Croline van Heugten & Peter Molenaar

augustus 2017

Hallo Ester,

Wat hebben  wij een geweldige reis gehad en wat was alles ontzettend goed voorbereid door jullie. Mooie lokaties met veel charmes en top gidsen, vriendelijke mensen. Waanzinnige keuzes hebben jullie gemaakt.

Super bedankt, een reis om nooit meer te vergeten en die we zo over zouden willen doen.

Wij hebben over 1 locatie onze bedenkingen of jullie die wel in je reisprogramma zouden moeten houden; flink verouderd, kwaliteit eten laag, kamers heel muffig en stoffig, slechte kapotte douchekoppen, zwembad half afgelsoten en terras was al enkele weken niet meer bijgehouden....3de persoon op kamer kreeg matrasje op de grond (?), rivier al twee jaar opgedroogd....wellicht hebben zij daar erg last van. Crocodile river lodge was een mindere locatie en paste niet helemaal in het rijtje van de perfecte Afrika ervaring. Het personeel van deze lodge was geweldig hoor, daar was zeker niets mis mee. Hoop dat jullie  hier iets aan hebben.

Wij hebben het gewoon helemaal super gehad.

Nogmaals dank en meer dan lof voor jullie werk.

Nog een tip: wanneer je bij de zulu's slaapt dan is er in de buurt ook nog de Mandela Capture site/Apartheidsmuseum (erg leuk)!

Groet Kristel en familie.

augustus 2017

Verslag van een heerlijke vakantie in Zuid-Afrika.

Op 9 juli vertrokken we met zijn vieren voor de 4e keer (1xZA, 2xNam) richting Zuidelijk Afrika, wederom georganiseerd door ZAS. Het aan ZAS doorgeven wensenlijstje was : vooral dieren spotten, avontuurlijk, wandelmogelijkheden, graag kleinschalige en best wel luxe accommodaties, lekker eten, regelmatig 2 overnachtingen op 1 plek en niet te grote afstanden tussen de lodges. ZAS heeft goed naar ons geluisterd en had een op papier prima ogend reisplan gemaakt.

Bewust gekozen voor een nachtvlucht met BA. Om 09.00 uur de auto in ontvangst genomen (Ford Ranger 4x4, prima auto) en op weg naar Nedile Lodge. Wat een heerlijke plek om te beginnen. Prachtige suites, heerlijk park (Welgevonden Game res.) , super aardige mensen, fantastische gamesdrives (zelfs een warme kruik mee bij de koude ochtend game drive) en het voelt heerlijk om heel de dag "verwend" te worden. Vervolgens via Kings Walden Garden Manor (beetje chique voor 1 overnachting maar wel heerlijk gegeten) naar Kruger NP. 1e overnachting in het Krugerpark in Punda Maria, vervolgens "game drivend" naar Shingwedzi en als 3e overnachtingsplek in Kruger naar Letaba rest. Camp. Wat is Kruger toch een prachtig park. 3 dagen spectaculair dieren spotten met verwachte en onverwachte ontmoetingen. En.. als klap op de vuurpijl: een prachtig luipaard in een boom gespot. Super. Na Kruger NP richting Muweti Bush Lodge. Wederom een heerlijke plek waar we door Mike, Laura en Reinhard meer dan gastvrij werden ontvangen in het Grietjie Game park. Een kill van een Koedoe van nabij meegemaakt waarbij, nadat de leeuw de Koedoe had verlaten, een troep gieren de Koedoe (200 kg vlees) binnen 30 minuten volledig kaal vrat. Fascinerend. Vervolgens naar Tanamera Lodge. Weer een pareltje van waaruit we de Panoramaroute hebben gereden en een hike langs een rivier hebben gelopen. Volgende stop Phophonyane Falls in Swaziland. Ipv een bungalow/suite/luxe tent dit keer in een Beehive, van alle gemakken voorzien. Prachtige omgeving met prima wandelmogelijkheden. Via Shayamoya Tiger Fishing Lodge (prachtige plek waar een heerlijke braai voor ons werd georganiseerd maar waar we  helaas geen Tigerfish gevangen hebben op het meer)  doorgereden naar het NP Hluhluwe. Wat een prachtig park is dit !  We verbleven 2 nachten in Rhino Ridge Safari Lodge. Werkelijk 1 van de hoogtepunten van onze reis. Prachtige Bush Villa, super gamesdrives (vooral dankzij onze driver Halla), heerlijk eten en een prachtig uitzicht. En valet parking bij een Lodge hadden we nog niet meegemaakt !  Vervolgens naar Rorke's Drift. Mooie boerderij met een grappige manier van dineren. Een week voor aankomst geef je op wat je wil eten en dat wordt dan keurig bij je bungalow afgeleverd. We hadden eventueel ook zelf kunnen koken maar dat hebben we maar overgeslagen. Hier hebben we een bezoek aan de battlefields gebracht, een roerig stuk geschiedenis van Zuid Afrika. We zijn geëindigd in Antbear Guest House nabij Drakensbergen waar we om bij te komen van alle indrukken tijdens onze reis 3 nachten zijn gebleven. 1 dag een mooie hike gelopen vanuit Giant Castle en 1 dag hebben we een Canopy tour gedaan in de Drakensbergen. Spannend en spectaculair. Antbear House was prima maar lag wel minimaal 1 uur rijden van wandellocaties in de Drakensbergen. In Giant Castle zelf is ook een mooie lodge wat achteraf gezien wellicht een betere plek was geweest om te eindigen omdat je dan direct vanuit de lodge de bergen in kan gaan.

Een heel verhaal maar over ZA raak je niet uitverteld.  ZAS heeft ons wederom verrast met een mooie reis waarbij vrijwel alles klopte en we van 1e tot de laatste minuut hebben genoten.

Lucienne, Karin, Karel en Wil

juli 2017


Beste Jody,
Mede namens Lucienne, Karin en Karel wil ik je bedanken voor het regelen van onze SUPER vakantie. Alles klopte, prachtige locaties, dieren, games drives, geweldige mensen kort om  teveel om op te noemen.
We gaan zeker weer terug al zal het lastig worden om deze reis minimaal te evenaren laat staan te overtreffen !
En we zullen ZAS absoluut bij al onze vrienden/kennissen aanbevelen als men naar ZA wil.

Met vriendelijke groet,

Wil van der Wouden.

juli 2017

Beste Arthur Stevens,

Om te beginnen zijn wij zeer tevreden over jullie dienstverlening. De communicatie verliep vlot, was vriendelijk en erg persoonlijk. En zonder er zelf om te hoeven vragen werd alle informatie over de reis op tijd en gedetailleerd ontvangen.

Onze reis startte bij de panorama route. Het verblijf in Chestnut Country beviel zeer goed. Heel mooi uitzicht en twee enthousiaste Australische dames die zeer behulpzaam waren om je alles te vertellen.

Vervolgens ging de reis door naar het Marloth parc. De lodge was prima. We boekten bij de lodge ook nog een 'sunset game drive', wat een mindere aanrader is. Weinig bijzondere dieren kom je tegen en een niet al te opgeleide gids.

Onze derde locatie was Swaziland: eerst in Hlane royal national parc en daarna in Mlilwane Wildlife. We zijn blij dat we beide ervaringen gehad hebben, want ze waren beiden erg verschillend en aanvullend. Maar als klanten zouden moeten kiezen, zou voor ons veruit de voorkeur gaan naar Mlilwane Wildlife. Een zeer mooi park, hele mooie natuur en dieren, gezellig kampvuur, groot zwembad en goed restaurant en huisje. Hlane Royal had ook zijn charmes met een mooi uitzicht over het water waar in de avond de neushoorns verschenen, maar qua vriendelijkheid en restaurant relatief minder goed. We hebben hier ook nog een ochtend bike tour geboekt. Dat was leuk, maar prijs kwaliteit niet in verhouding: 50% van de tijd werd in beslag genomen met kapotte fietsen en banden herstellen, stille gids, en dieren kwamen we niet tegen.

Onze vierde bestemming was Zululand. Dit vonden we allemaal fantastisch. Hele mooie huisjes, hele lieve mensen en een hele enthousiaste gids! Bijna alle dieren die we wilden spotten in Zuid-Afrika zijn we daar tegengekomen. Ook hoef je in dit park zeker niet te verhongeren want ze verzorgen je over de top met zeer goed eten!

Toen kwamen we in St Lucia, in de Lidiko lodge. Hele leuke lodge met hele lieve mensen, fanstastisch ontbijt en schitterende kamers. Wij hebben voor onze ouders daar een lunch georganiseerd en dat was geen enkel probleem en we mochten alles lenen en gebruiken om het tot een goed einde te brengen. Wat leuk is aan St Lucia is dat je echt de vrijheid hebt om in een mooie omgeving te wandelen en rennen. In bijna alle andere locaties kon je niet zomaar je gang gaan vanwege de beesten of kon wandelen alleen langs de drukke hoofdwegen. Maar in St Lucia kun je gewoon je hardloopschoenen aandoen en je gang gaan door een tropisch chique dorp! St Lucia was wel de meest toeristische  plaats van alle bestemmingen die we gehad hebben. Dus dat kan voor bepaalde reizigers eventueel een nadeel zijn.

Toen Drakensbergen, met een stilte die je niet snel ergens anders zult treffen. Een prima huis waar je met een mooi uitzicht zelf je barbecue kunt verzorgen, een redelijk ontbijt en bediening, en zeer mooie wandelroutes!

Als een na laatste bestemming kwamen we aan in het golden gate national parc. Binnen no time een baviaan in onze kamer omdat we onze deur drie minuten open lieten staan. De omgeving en hikes die je hier kunt maken zijn echt schitterend. Wel erg koud, net als in Drakensbergen, maar deze huisjes waren voor de liefhebbers voorzien van elektrische dekens. Het hotel 500 meter verderop was overigens zeer goed qua ontbijt en diner!

De laatste dag hadden we een fietstocht geboekt in Soweto via het backpackers hostel. Deze tip kregen we van andere reizigers en was onbetwijfeld de moeite waard. Met drie gidsen en in totaal 19 toeristen ging je fietsend door soweto. Om het kwartier werd er ergens gestopt: in sloppenwijken, op pleinen, voor scholen, het woonhuis van Mandela etc., om naar geschiedenis en cultuur te luisteren wat de gidsen dan uitlegde. Je krijgt ook de kans om in contact te komen met locale mensen, met kinderen in sloppenwijken te spelen, wat drinken of souvenirs te kopen, foto's te maken en vragen te stellen.

Een handige tip is om op het vliegveld (of later tijdens de reis) een Zuid-Afrikaanse sim te kopen zonder belminuten en sms maar met enkel internet (bv 1 GB). Als je eenmaal de sim hebt kun je later eventueel nog goedkoper extra internet bijkopen. Je bent een euro of 20 kwijt voor de sim en internet samen, maar hebt dan overal GPS en internet. Wifi hebben ze namelijk zeker nog niet overal, en als ze het hebben werkt het vrijwel nooit in de kamers of überhaupt erg goed.

Wij hebben onwijs genoten! Foto's van onze reis gaan we later nog selecteren en zullen we dus later nog doorsturen.

Met vriendelijke groeten,

Familie Scholten
(Simone Scholten) 

juni 2017

Beste Arthur en Hanneke,

Bedankt voor het samenstellen van een prachtige en afwisselende reis. We vonden het ontzettend goed gepland.
De luxe van de onderkomens was prettig afwisselend; steeds een paar nachten wat meer basic en dan weer een paar nachten luxer.
De safari's vonden we geweldig.
Vooral Shindzela was super, zowel de gamedrives, het personeel, de maaltijden, als het onderkomen. Ook was het fijn om na al die safari's even wat anders te doen met de panoramaroute en het wandelen in Swaziland. Daarna was Hluhluwe ook weer prachtig. 

Ik heb slechts een aanmerking; een minuscule, maar wel 1 die ik met klem zou willen doorgeven. In jullie reisbescheiden raden jullie aan de routebeschrijving naar Rhino Ridge Safari Lodge te gebruiken op de pdf. Dezelfde pdf stond ook op hun website. Ik begrijp waarom, want gps systemen zoals Google Maps geven een onmogelijke route aan. MAAR vanuit Swaziland zijn de onverharde MR14 en MR21 geen goede opties zonder 4x4. We hebben 8 uur over onze rit gedaan, om er later achter te komen dat de verharde MR8 ons naar dezelfde grensovergang had gebracht in ongeveer 2 uur minder.  Ik heb dit ook bij Rhino Ridge zelf aangegeven, maar raad jullie tevens met klem aan mensen zonder 4x4 dit alternatieve reisadvies door te geven.

Verder zijn wij bijzonder tevreden en hebben we een geweldige tijd gehad in Zuid Afrika en Swaziland. Hopelijk kunnen we nog eens terug keren!

Nogmaals bedankt voor jullie inspanningen!

Met vriendelijke groet, Loes Scholten

juni 2017

Wij zijn zeer tevreden met de consulent, met de adviezen, de quality van de adviezen en de snelheid waar mee gereageerd wordt. De reis was een ware belevenis waarbij voor ons het hoogtepunt lag in Shindzela, perfecte verzorging, tot zelfs een heet water kruik in je bed ´s nachts, perfect eten en leuke safaris. Door de hele opzet voel je je onderdeel van een familie.

 

juni 2017

Wij zijn via de Zuid Africa Specialist naar Samara wildpark geweest in de Karoo vlakbij Graaff Reinet.
Graaff Reinet is een mooi oud en historisch interessant  stadje. Vlakbij ligt de Valley of desolation. Deed ons denken aan Monument valley in de VS.
Samara private park  was een waanzinnig mooie ervaring. Het landschap is overweldigend. Ruig, rood zand en deels bergachtig. We waanden ons in het wilde westen.
We reden de eerste avond een steile bergweg op en waren na een half uur opeens op een prachtige hoogvlakte met oa bergzebra's en gnoes en een cheeta. Hadden een prachtige zonsondergang.
De volgende dag zagen we een cheeta met 4 kleintjes. De cheeta had een struisvogel gedood en ze deden zich met z'n allen tegoed aan dit vlees. We konden er heel dichtbij komen te voet!!!
Het park is heel groot en doodstil.
De lodge is mooi gelegen en comfortabel en sfeervol. Het attente personeel deed er alles aan om ons een heerlijk verblijf te geven.
We kregen gratis een upgrade van de kamer.
De mooie beelden staan nu - na 2 maanden- nog op ons netvlies.
Hierbij sluit ik wat fotoos bij van Samara en de valley of desolation. Note ZAS staan op onze website onder foto;s van klanten

Vriendelijke groet,
Marieke van der Lijn

juni 2017

Op aanraden van mijn vriendin hebben we contact opgenomen met de Zuid Afrika specialist.  Esther heeft me, naar aanleiding van mijn mail, gebeld om te horen wat ik echt belangrijk vond in de reis om de vertaling goed te kunnen maken. En dat heeft ze heel goed gedaan!

We hebben in prachtige lodges geslapen die ik als toerist echt niet had gevonden. Maar ook een aanpassing gedurende de reis werd nog met aandacht verwerkt in het geheel.

Het hoogtepunt was toch wel de Timbervati, wat een supergave ervaring was dat!! Zo dicht bij de wilde dieren kom je normaal niet zomaar en die exclusiviteit was helemaal top.  Niet met 20 auto's, maar meestal alleen (en soms met nog 1 andere auto). In Kaapstad hadden we bij Maartens Gasthouse gelogeerd en dat kan ik iedereen aanbevelen. Een super relaxte Nederlandse eigenaar die je echt een "thuis" gevoel gaf.  Zonder de andere plekken te kort te willen doen, was onze top 3:

1.       Timbervati
2.       Kaapstad
3.       Panoramaroute

Dankzij de Zuid Afrika Specialist hebben we een bijzonder mooie en relaxte vakantie gehad. Alles was tot in de puntjes verzorgd wat ervoor zorgde dat we alleen maar hoefde te genieten. Naar Zuid Afrika komen we zeker terug en dan zal ik de Zuid Afrika specialist weer vragen om deze reis samen te stellen.  Esther en de rest van het team, bedankt!

Groet,

Marieke & Bob

mei 2017

Beste Arthur, 

Dank je wel. Het huwelijk was prachtig.

Wij hebben dankzij Ester een fantastische vakantie gehad. Alles was tot in de puntjes geregeld. Van het ophalen bij de luchthaven, de hotels en de door ons gemaakte rondreis.  Wij hebben rondreis ER076 gemaakt. Een echte aanrader. Zeker onder begeleiding van de zorgzame, gastvrije en attente Kurt. De laatste 3 dagen hebben wij in Kaapstad bij questhouse Maarten doorgebracht. Fijne ontspannen sfeer en een gastheer die voor iedereen klaar staat. Mochten wij nog een keer naar Zuid-Afrika gaan dan is er geen twijfel mogelijk en laten wij onze reis zeker weer door de Zuidafrikaspecialist organiseren.

Natuurlijk mag je bovenstaande feedback of een deel daarvan op jullie site zetten. Via Wetransfer stuur ik jullie een aantal foto's van de rondreis.

Met vriendelijke groet,

Jack en Marjon Vessies

mei 2017

Beste Arthur, 
We zijn enorm tevreden over Hanneke,  die een afwisselende reis voor ons heeft samengesteld,  rekening houdend met onze opmerkingen en aanvullingen.
 
Onze locatie in Johannesburg was lekker dichtbij vluchthaven. De kamers waren wel wat verouderd.  Gordijn hing er half af, wc bleef lopen etc.
De locatie bij Drakensbergen was eenvoudig,  maar verder prima.  goede sfeer,  lekker eten en prachtig uitzicht!
Er ontstond wel enige verwarring omdat gastheer dacht dat wij excursie sani pas bij hen hadden gereserveerd.  De chauffeur kwam ook half uur te laat.

Locatie st Lucia: prachtig!  Boottocht raden we iedereen aan!
Locatie hill top was daarna tegenvaller.  Oud, bedompt en donker huis. Echt gedateerd.  Buffet eten was ook niet lekker er lauw.  Deze accommodatie raden we iedereen af, ondanks mooie uitzicht.  Het park was wel mooi en goed zelf te bereizen.

Slotlocatie leopard Mountain was topper.  Alles klopte. Geweldige ervaring.

Verder fijne grote auto, een automaat en navigatie raden we iedereen aan.

We hebben enorm genoten van deze week !

Vriendelijke groet,
Astrid van Cooten

mei 2017

Beste Ester,
Graag willen wij meewerken aan een mooie referentie voor op jullie site.

Onze laatste reis via jullie hebben wij 2500 km gereden met een zeer comfortabele Toyota Fortuner.
We zijn vanaf Johannesburg de Drakensbergen , SWaziland, St Lucia , Durban gereden.
We hebben 7 prachtige diverse Lodges bezocht.
Hazyvieuw ----- Rissington IN, prachtig gelegen, privezwembad, super lief personeel, heerlijk eten,
Sfeervolle eetgelegenheid. Kamers/ chalet zeer schoon en comfortabel.
Daarna door naar SWaziland, Hlane, Ndlovu Camp, huis zonder stroom, uitkijk op waterhole voor
de dieren, nijlpaarden in het water, douchen onder een boom , met eigen vervoer een gamedrive
doen. Prachtig kampvuur bij je huisje. veel neushoorns gezien .
Wegen in Swaziland zijn erg slecht. Reken gemiddeld 1.5 a 2 uur extra reistijd.
Daarna naar naar Kosi Forest , Ontvangen door personeel met drankje.
Super vriendelijk personeel, prachtig zwembad met uitkijk op de nijlpaarden in het meer.
De badkamers van de tenten zijn geweldig, douchen en in bad buiten , apen op je dak.
In het donker worden de paden prachtig verlicht door fakkels. Eten is geweldig en sfeervol.
Het zelf maken van Duku is erg lekker.
Activiteiten , kanoën, wandelen zijn zeer de moeite waard.
Hierna door na St Lucia , Umlilo lodge.
Deze lodge vonden wij niet echt Afrikaans, zouden we niet aanbevelen.
ST Lucia leuk om voor de afwisseling,even weer wat winkeltjes te zien.
Prachtige stranden, Cape Vidal , maar ook de stranden dichterbij.
wildpark met eigen auto bezocht , goed te doen en veel gezien.
Activiteit: riviercruise, veel hippo's en crocs gezien.
Daarna naar Rhino River Lodge :
Ontvangen door 2 schattige wrattenzwijntjes Sizzle en peanut.
Uitzicht is werkelijk prachtig, eten heerlijk, super vriendelijk personeel. Rangers zijn zeer deskundig.
De gamedrives zijn prachtig, vooral avond drives. Na de drive gezellig met elkaar bij het kampvuur zitten en verhalen uitwisselen.
Sfeer is heel relaxed.
Dan door naar Antbear:
Super mooi gelegen , heel ander landschap , hele ontspannen sfeer. Prachtige huisjes met openhaard.
De combinatie personeel en vrijwilligers is bijzonder. Super vriendelijk. Alle mensen hebben echt liefde voor deze plek .
Activiteiten:
Paardrijden, wandelen zeer de moeite waard.
Ook hebben we hier een ballonvaart gedaan .Gestart in de voortuin van de Lodge.
Geweldige ervaring.....absolute aanrader.

Wat wij met name ook erg prettig vinden om via jullie te boeken is het gevoel dat jullie een beetje een oogje in het zeil houden. Waar we zijn wat we doen enz. Het telefoontje van Ester om te informeren hoe de ballonvaart was, vonden wij zeer leuk.
Maar ook dat we jullie kunnen bereiken op momenten dat dat even nodig is.

Uiteraard hopen we dat je met dit verslagje iets kunt.
We hebben zoveel gezien en gedaan dat je dat eigenlijk niet kort kan samenvatten.

Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van deze mail, kun je ons altijd mailen.

Met vriendelijke groet,

familie Boer , Cordromp

april 2017

Geachte heer Stevens,

De reis in Zuid-Afrika is ons zeer goed bevallen. Wij zijn erg tevreden over jullie schema en keuzes. Ik zal binnenkort zeker een gedetailleerde evaluatie sturen. Foto's zijn er natuurlijk ook , een mooie selectie moet nog gemaakt worden. Alvast dank voor de goede organisatie.
Nader bericht volgt binnenkort

Met vriendelijke groet Remmelt Looijen

maart 2017

Hi Yara,

Excuses voor de late reactie: direct weer in werk gedoken. Heel erg bedankt voor je mail en de goede zorgen: we zijn echt heel erg tevreden en zullen iedereen jouw hulp adviseren!!

We hebben onwijs genoten, alles was perfect geregeld en door jouw hulp was de reis écht zorgeloos. Heel erg bedankt!

We hebben het bedrag van het Amphitheater in goede orde ontvangen. Ik kreeg van jouw collega een review formulier, die ga ik zeker invullen.

Nogmaals heel erg bedankt voor de organisatie van deze onvergetelijke reis. Het was onwaarschijnlijk mooi! We komen zeker bij jullie terug (Namibië?)

Hartelijke groeten,

Alexander en Lieke

maart 2017

Goede morgen Hanneke,

Hartelijk dank voor jullie inzet, ook na afloop van onze reis.  Het doet goed om te merken dat je zo attent behandeld wordt!

Vr groeten,

Pel Both

maart 2017

Offline Message left on 19 Mar 2017, 01:02 PM (GMT+0)

Wij zijn van 15/2 t/m 9/3 in ZA geweest. Jullie hebben voor ons de accomodaties gevonden. Wij zijn ontzettend blij met deze adressen, zoals gevraagd kleinschalig en daar hebben jullie je heel goed aan gehouden. De ZA reis was voor ons een topper mede door de verscheidenheid, de lieve mensen, de schoonheid en de diversiteit van onze reis: Kaapstad, Stellenbosch, Invendoorn, Oudshoorn, Knysna en Durban met de tocht naar de Drakersbergen. En tot slot nog de Indische Oceaan met Balitto. We hebben genoten en gaan ZA vast en zeker weer op ons verlanglijstje zetten.

Nogmaals dank, Jos en Yvonne 

maart 2017

Geachte heer Stevens,

Dank voor uw mail . We hebben een heerlijke vakantie gehad in Zuid-Afrika , zodat wij meteen plannen met Ester Koenders voor het volgend jaar gemaakt hebben.
Dit zal dan de 5de keer worden dat wij met behulp van de Zuidafrikaspecialist naar Zuid-Afrika komen om vakantie te houden.

Onze ervaringen met de voorstellen die Ester in het verleden voor ons heeft gedaan zijn zeer positief . Wij hebben vrienden van ons zeer aangeraden om als zij een reis naar Zuid-Afrika willen maken dit via de Zuidafrikaspecialist te doen. Ook hun ervaringen  waren uitermate positief.

Via vrienden hebben wij de mogelijkheid gekregen om in het resort Goose Valley in Plettenberg  Bay een heel fraai appartment te huren met uitzicht op zee en op de golfbaan. Voor golfers is deze plaats  zeker een aanrader. Buiten het golfen is er veel te doen in en rond Plettenberg Bay.

Hartelijke groeten

Gerbrand Turk
Blaricum

maart 2017

Esther goede middag,
Zoals beloofd een reisverslagje.
We hebben genoten en zijn zeer tevreden over de lokaties,waar wij zijn geweest.
Als eerste de taxi met James.Prettige man en alles stipt volgens afspraak.
Hohenorte:Geweldige lokatie,welkom met een fles wijn en fruit op kamer,genoten van de tuinen(park) aardige mensen en prima eten en bediening.
Marine: Zeer leuke ontvangst met welkomstdrankje ,chocoladeversiering,wijn i.v.m. mijn verjaardag een paar dagen eerder.Mooie kamer,leuke bediening en vriendelijke mensen. 1min puntje.Er is geen reservering voor de gasten bij het diner.We moesten elders eten.Verder niet zo'n probleem,maar toch....
Lairds Country Estate in Plettenberg. Zeer,zeer welkom ontvangen door het gehele personeel,borrel en diner,waarbij gasten door het personeel leuk gekoppeld werden.Vuile,stoffige auto werd ongevraagd gewassen. Lesley ,ons verteld,een van de eigenaressen,zeer vriendelijk en behulpzaam.o.a.i.v.m.doktersbezoek. Een aanrader .Bijkomstigheid:Ons geliefde Tsala hotel,lag om de hoek.Hebben daar zowel geluncht als gedineerd.
Rosenhof: voor ons bekend van 8 j. geleden ook een en al lof.
Bloom-Estate:Ook weer een paradijsje.Leuke  eigenaars,fantaschisch en alles zeer smaakvol ingericht. Jammer,dat we daar geen dag langer hadden geboekt.
Vive la Vie. Ook weer een mooie lokatie,erg vriendelijk en behulpzaam,alleen jammer,dat we 's avonds bij thuiskomst op  onze kamer aangewezen waren.
Middedorp .Opnieuw prima en mooi.Lokatie op loopafstand van centrum,hetgeen wij erg fijn vonden.
Taj.Prachtige lokatie,zeer aardig en behulpzaam personeel,goede restaurants wat prettig is ,zodat je er 's avonds niet uit hoeft. Jammer vonden wij ,dat er geen afgesloten "buiten"was.

Wij hebben het heel naar ons zin gehad,en zullen bij een ev. nieuw bezoek aan Z.A. jullie weer om advies vragen.
Hein en Joke Reintjes.

februari 2017

Beste Jody,

Ik kom er achter dat ik je nog niet eens fatsoenlijk bedankt heb voor de perfecte organisatie van onze huurauto vorig jaar in Zuid Afrika (september / oktober)! Nogal lomp van me. Het is echt perfect verlopen bij Hertz. Het tweede reservewiel lag keurig netjes in de auto op ons te wachten. Wat nog veel fijner is, is dat we het niet nodig gehad hebben! Het was een spiksplinternieuwe auto. De wielen waren dus ook nog perfect in orde met veel profiel en zo. Onze reis is fantastisch geweest, de trip door het Richtersveld was onvergetelijk, echt zo mooi!

Voor onze volgende Zuid Afrika reis komen we zeker weer bij jullie terug, en wat mij betreft sorteren we dan gelijk op Hertz voor, want het was zoals ik zeg allemaal perfect in orde. Ook bij de afhaalbalie in Kaapstad. We hebben dat wel eens anders meegemaakt.... En dus echt heel fijn, al dat uitzoekwerk wat jullie gedaan hebben bij de verschillende leveranciers over het rijden over onverhard en de extra band en zo.

Excuses dus dat ik zo laat van me laat horen, maar na zo'n reis word je gelijk weer opgeslokt door het dagelijks leven en dan schiet zoiets er helaas bij in.

Nogmaals dank en hartelijke groet,

Ingrid Riper

februari 2017

Beste,

Ik wil Ester bedanken voor de mooie route die zij voor ons uitstippelde. We hebben van elk moment genoten in dit prachtige land!
Vriendelijke groeten,
Tracy

januari 2017

Hi Ester,

Wij hebben, dank jullie organisatie, een fantastische reis gemaakt. De accommodaties waren geweldig. De gehuurde auto was prima  evenals de planning en reisroutes. Waar het bij andere reisorganisaties niet lukte om een safari met de kerstdagen te boeken , is het jullie wel gelukt!

Dank voor de mooie tijd, de goede samenwerking en  als we weer in Zuid Afrika komen , zullen we zeker gebruik maken van jullie diensten.
We hebben jullie zelfs aanbevolen bij kennissen die binnenkort  ook gaan. Vooral jij maakte het verschil..

Ruth & Jan de Maa

januari 2017

Beste mensen, leuk jullie even gezien te hebben in Franschhoek. Vergeten te vragen hoe het nu met Sabine gaat. Leuk om Esther en Hanneke kort te ontmoeten.
Als je alles online regelt mis je wel eens het contact van mens tot mens. Ik vroeg me in het begin wel eens af of jullie wel echt bestonden.

Wij hebben een hele leuke reis gehad. Met name Camp Figtree was qua locatie geweldig. Daar hadden we nog wel een nacht langer willen zitten.
Ook de auto was prima. We hadden gerekend op een polo maar waren blij verrast met een Toyota Corolla . We hebben echter nog geen creditcardverrekening gezien dus even afwachten hoe Europcar dat afhandelt.
Brenwin was goed en behulpzaam en lag uitstekend! Extra bed was een bank en kamer was erg klein als minpunten.
Tenten Africamps prima. Bij de geleverde ontbijten zou men wel in overleg met de klant een betere samenstelling kunnen maken.
Dit was zeker het geval bij Abalone in Knysna. Dat ontbijt was niet goed en we hebben daar veel laten staan en elke dag kregen we weer hetzelfde. Abalone lag goed maar is wel wat gedateerd. 1 dag minder daar was ook goed geweest.  Storms River 1 nacht was ok. Knorhoek viel tegen. Het blanke personeel was niet bepaald prettig, de loftkamer benauwd, veel muggen, lawaaiige airco en die zaterdagavond dat wij aankwamen was er een luidruchtig feest waardoor we weinig hebben kunnen slapen . De eigenaren hebben ons ook niet welkom geheten; we weten niet eens wie het zijn.
Maar tevredenheid overheerst dus we willen jullie bedanken voor het samenstellen van de reis en de altijd snelle beantwoording van al mijn vragen.

Ik was misschien een nogal demanding customer...
Heb helaas vanwege mijn knie niet meer kunnen golfen.

Nogmaals bedankt en ik zal jullie zeker aanraden aan andere Afrika-gangers.

Groet, Sjoerd Reijsenbach de Haan.

januari 2017

Goeden morgen,

Wij zijn sinds gisteravond weer thuis. We waren nog een paar dagen in Dubai. De moeite waard voor èèn keer en voor niet meer dan een paar dagen. Veel bling-bling en veel groot, groter, grootst.

Wij hadden weer een heerlijke tijd in Kaapstad en in KZN. Veel reacties heb ik gegeven op Tripadvisor. Ons uitstapje naar Oysterbox/Fugitives Drift en Cleopatra is goed verlopen. Jullie hadden alles goed geregeld. Als we weer die kant op gaan komen we zeker bij jullie terug.

Hartelijke groet,

K Hielkema

 

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.