Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Reacties bus/adventure truck reizen

november 2016

Dag,
Ester heeft alles weer prima geregeld: de vluchten, hotels en guesthouses, de trip met de adventure truck, de uitstapjes met James, De groepsreis met adventure truck was wel iets heel anders dan mijn vorige bezoeken aan Zuid Afrika: in groep rondtrekken met een truck, mee helpen potje koken en afwassen, verblijven op campings, op een klapstoeltje zitten met een ijzeren bord op je schoot en een ijzeren beker met koffie of thee.  Maar het was heel boeiend, we hebben veel gezien, veel gedaan en het was een heel internationaal gezelschap. Wel wat vermoeiend: opstaan om 4u30 of 5u (1 keer mogen “uitslapen” tot 7 uur) Ik was wel blij daarna nog enkele dagen in Kaapstad te kunnen blijven waar ik mij onmiddellijk weer thuis voelde in Maartens guesthouse. En dan kunnen genieten van de heerlijke Zuid Afrikaanse keuken. Het was weer veel te vlug voorbij, maar ik kijk er al naar uit een volgende reis te kunnen boeken. U hoort dus nog van mij
J.

Vriendelijke groeten,
Ingrid

december 2015

Beste Zuidafrikaspecialist-team,

Nu alweer een poosje heelhuids terug met een hele leuke reis in het geheugen! Wij zijn van tevoren goed geholpen door Hanneke. Zij heeft onze vele vragen beantwoord en zeer vriendelijk behandeld.  Samen met haar zijn we tot een leuke reis gekomen.  Helaas bleek dat de kampeerreis van Johannesburg naar Cape-Town niet opvulde en daarom zijn we geswitcht naar de lodgereis die dezelfde route aflegde op het detail na dat niet Lesotho en de Karoo desert weden aangedaan, maar in plaats daarvan de Wild Coast. De reis in zijn totaliteit was super.Zuid-Afrika is een prachtig land en zodoende zullen wij hier graag in de toekomst nog eens naar terugkeren.  Wegens het feit dat we nu de lodgereis deden was (volgens ons) de gemiddelde leeftijd van de groep wel wat hoog. Het resulteerde in een groep welke deels actief en deels passief was. 5 a 6 mensen hielden van wandelingen en activiteiten terwijl de andere 4 a 5 mensen graag in bijvoorbeeld een restaurant zat.  Gelukkig was er genoeg mogelijkheid om het jezelf compleet naar de zin te maken met de mensen waarmee het ook beter klikt. De gidsen waren in het algemeen super! Wayne en Moses zijn echt toffe peren die je serieus veel kunnen vertellen over de dieren, de mensen, de cultuur en de natuur.  Daarnaast kan je ook grappen met ze maken en op sommige avonden spannende en leerzame verhalen vertellen. Veel geleerd van ze en ontzettend lekker gegeten van hun kookkunsten die bovengemiddeld zijn. Elke dag wat anders en elke dag superb! En op safari blijven ze je herinneren: 'High expectations, no guarantee'. De bus zelf waarmee je reist is van de meeste gemakken voorzien. De comfort van de stoelen was echter niet optimaal, na lange tijd gaat je achterste toch pijn doen. Daarnaast waren de mogelijkheden tot luchtcirculatie beperkt (raam open of dicht) wat leidde tot discussie en ergernissen. Veel kouwelijke mensen helaas, die zelfs tijdens safari graag hun ramen dichthielden (ook al waren deze zwaar bestoft). Het doen van zo'n 'Rainbow route' betekent echt dat je een highlight tour doet. Veel kilometers in een beperkte tijd. Het is een uitstekende manier om veel te zien en te achterhalen wat je echt leuk vindt.  Je favoriete plekken kan je in de toekomst nog eens opzoeken. Het betekent ook dat je vaak niet vaker dan 2 nachten op dezelfde plek slaapt. Het betekent dus niet echt dat je kan relaxen op zo'n reis.

Conclusie: topreis, genoten en nog eens genoten. Highlights: Safari (Kruger&Addo Elephant NP), Swasiland, Drakensberg en Kaapstad (aanrader: summer concerts in Kirstenbosch botanic garden).

Enkele foto's in de bijlage, vooral trots op de Luipaard ;-)  (note zas: zie vakantiefoto,s op onze website).

Groet,
Tijs

december 2015

Hallo Afrika!

Inderdaad, ondertussen terug thuis en direct in de feestdagen. Ikzelf ben nog steeds onder de indruk van mijn reis. Het was al héél lang een droom en mede door het team en de groep, is het ook een droom die gerealiseerd werd. Mijn contactpersoon was Hanneke. Ik heb absoluut geen slechte ervaringen gehad. Ze heeft me heel professioneel bijgestaan in de juiste keuze te maken en ook de snelheid waarmee ze reageerde op mails en direct terugbelde, wat toch wel vlotter gaat dan heen en weer gemail. De gidsen waren ook een prachtige combinatie en ik heb genoten van hun professionele en toch vriendschappelijke aanpak. Zeker een aanrader!! Mijn volgende Afrika reis zal hoogstwaarschijnlijk opnieuw met jullie zijn. Ook de accommodaties waren iedere keer opnieuw een aangename verrassing. Het was soms wel vermoeiend maar de prachtige landschappen en regio's doen je dit snel vergeten. Misschien af en toe wat meer tijd inlassen om 'ns rustig rond te kuieren...of 'n dagje langer blijven zonder teveel activiteiten. De enige opmerking die ik wil geven, ik had bewust gekozen om geen duitse reisleiding te hebben omdat ik meer hou van een gezonde mix van nationaliteiten. In de groep, vooral de 1e 2 weken, zaten er voor de helft duitsers bij. En zoals verwacht vormden zij een blok samen. De 3de week was dan wel subliem, toen is er een wissel geweest en werd het een betere mix. Dus mijn boodschap is, probeer niet teveel mensen van 1 zelfde nationaliteit in 1 groep te plaatsen want dat overheerst de sfeer. Niet de verhouding 50% maar eerder max. 30%. Maar al bij al is het een "unforgettable journey" geweest!! Voor de foto's moet ik zelf nog een selectie houden, dus kan nog even duren met deze feestdagen ertussen. Zodra ik het voor elkaar heb, stuur ik ze wel door. Al mijn reacties mogen gepubliceerd worden.

Alvast bedankt en zeker tot ziens!
Prettige feestdagen,
Rose

april 2015

Hallo Hanneke,
Ik ben gisteren terug gekomen uit Zuid Afrika en wilde je even laten weten dat alles prima verlopen is en goed geregeld was. Ik ben dan ook erg tevreden.
Dank je wel voor je bemoeienis. Ik ben zeker van plan nog een keer voor langere tijd terug te gaan en maak dan graag weer van jullie diensten gebruik.

Met vriendelijke groet,

Benno Nijland

maart 2015

Reactie n.a.v. mijn reis:

De "rainbow route" is misschien wel de mooiste reis van mijn leven geweest, de pracht van Zuid-Afrika heeft me enorm verrast. De reis is een mooie combinatie van safari en een vakantie aan de kust, we hebben het land op verschillende manieren leren kennen. We hebben de big five gezien in verschillende safariparken en de laatste week was een ontspannen einde van de reis terwijl we verschillende kustdorpjes bezochten. Deze laatsten waren allen prachtig gelegen aan de mooie kustlijn. Kaapstad en de Tafelberg waren een mooie afsluiter, en het is een aanrader om na de reis hier nog enkele dagen te blijven.  De touroperator heeft professionele gidsen die elke keer weer klaarstonden om ons met alles te helpen, en zij hebben een grondige kennis van natuur en dieren. Deze reis is een echte aanrader, ik kan niet wachten om terug te gaan!   Mijn reisconsultant was Hanneke en zij was heel professioneel. Ik heb jullie gecontacteerd om een weekje te boeken in Zuid-Afrika maar door haar snelle en goede antwoorden ben ik naar de langere reizen gaan kijken. Hierdoor heb ik uiteindelijk besloten om een langere reis te boeken.  

Katrien

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.