Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Reacties op camperreizen 2017

juli 2017

hallo Arthur,

Jody heeft een mooie rondreis door Botswana en Namibië voor ons samengesteld, we hebben het fantastisch gehad!  Vooral Namibië heeft ons hart gestolen, het land is zo divers elke 50km heb je weer een totaal ander landschap! We hebben veel mooie dingen gezien en avonturen beleefd.

Bijna 5000km hebben wij gemaakt in onze camper auto met tent op het dak, en hij is ons prima tot dienst geweest op de meestal avontuurlijke wegen. Het tentje zet je binnen no-time op en hebt hem zo weer ingeklapt. Al was het af en toe een beetje fris in de nacht, de slaapzakken waren dik genoeg.

De okavango delta was heel bijzonder om in een mokoro bootje te ontdekken. We hadden een full catered overnight, wat betekent dat er 6 mensen personeel met je meegaan. Wij moesten ons even over het ongemakkelijke heen zetten dat al die mensen voor ons 2en bezig waren en toen was het fantastisch. Na een spannende ontmoeting met een nijlpaard hebben we een wandelsafari gedaan, midden tussen de giraffen! Dit was georganiseerd door jullie via Old bridge backpackers, deze camping was ook fantastisch. Er hing een heerlijke relaxte vakantie sfeer in het barretje aan de rivier, waar je ook lekker kunt eten.

Op de route tussen Rundu en Etosha kun je langs de weg leuke houten souveniers kopen langs de weg bij dorpen. Veel goedkoper dan in een winkel!

Etosha was heel speciaal! Veel dieren gespot, maar vooral in de avonden waren de waterholes bij Halali en Okaukuejo magisch! In de avond zijn deze verlicht en komen er heel veel dieren langs om te drinken. Zo hebben we groepen olifanten, neushoorns en zelfs een leeuw voorbij zien komen!

In Kamanjab hebben we na het betalen van een vrij hoge entree een Himba village bezocht, wij vonden het allemaal wat "gemaakt" maar hebben toch mooie foto's kunnen maken en een kijk in hun leven gehad.

In Swakopmund kun je fantastisch skydiven! Verder is hier in de winter niet veel te beleven.. Wel kun je lekker (springbok/oryx) eten bij Kuchi.

Sossusvlei is echt een must als je een bezoek brengt aan Namibië, jullie hadden ons dit in eerste instantie afgeraden door het strakke schema. Maar we zijn heel blij dat we dit hebben mogen zien!

Eigenlijk vonden we alle campings top, waarvan de old bridge backpackers (door het relaxte barretje/restaurant aan het water), Hakusembe river lodge (top plek aan het water), Okaukuejo en Halali (door de mooie waterhole) onze favoriet waren!  De camping Naukluft camp, een mooie camping als je daar wil gaan hiken (en geen bezwaar hebt tegen bavianen) maar voor een bezoek aan de Sossusvlei toch wel te ver..  Ook had Namutoni Rest camp voor ons niet gehoeven in Etosha. Okaukuejo en Halali waren geweldig, de waterholes trokken veel dieren aan. Waar in Namutoni geen dieren kwamen en ook de camping heel rustig was. We hadden liever nog een nachtje extra op 1 van de anderen gebleven.

Groetjes Renate Heida

juni 2017

Dag Arthur en Jody, 

Beetje laat,  maar hier is ie dan toch de 'beoordeling' : 
Wij hebben een fantastische reis gehad door Namibië  Botswana, uitstekend door jullie georganiseerd en ook tijden de reis ondersteund.
Hele mooie en goede campingplaatsen, buitengewoon aardige en  hulpvaardige mensen. De camper was in prima staat, met twee zeer handig uitklapbare tenten op het dak.
Deze auto heeft ons overal gebracht waar we wilden wezen of verdwaalden, zelfs dwars door het diepe mulle zand van het Chobe park vanaf Muchenje naar de zuidelijke Mababepoort in één dag ! 

De eerste campingplaats " Madisa" in  Damaraland, een uurtje rijden van Twijfelfontein, was  direct al overweldigend mooi, prachtig gelegen  en  heel comfortabel. Opgenomen en bijna onderdeel van het vervreemdende maanlandschap en gerund door buitengewoon aardige mensen.

Het San 'living museum' bij Grootfontein, leverde mooie plaatjes op, maar is  toch zichtbaar een voor de toeristen opgevoerde showtje. Daartegenover was de wandeling om  de oeroude rots tekeningen te bewonderen erg de moeite waard.

Jullie aanrader - het stadje Opuwo- blijft in mijn herinnering gegrift,vooral door het bizarre straatbeeld:  met haar traditionele Himba's en Herero's  overal op straat en in de supermarkt  temidden van hedendaags geklede inwoners.

 In het prachtige wildpark Etosha waren we getuige van een leeuw-aanval op een kudde impala's: adembenemend!  Als schitterende tegenstelling twee giraffes volkomen verdiept in het spel van minnekozen!

Daarna werden we  in Twijfelfontein geconfronteerd met een ingeslagen auto ruit met diefstal van 3 gestolen tassen. Jullie hulp, samen met die van  Paulo, de monteur ter plekke van de Camper verhuurder, was snel, adequaat en zeer ondersteunend. We hebben de tijd, die we moesten wachten op een nieuwe ruit, op een heerlijke plek  doorgebracht op Kaisosi's river lodge, waarvan de medewerkers ook uiterst behulpzaam waren.

Ook later in Botswana hebben we prachtige  campingsites, boottochten en tochten door het Chobe park gemaakt, met steeds nieuw verrassingen en schitterende ontmoetingen met alle dieren de je je maar kunt wensen, vooral langs de Chobe rivier, grote groepen olifanten, nijlpaarden, vaak enorme krokodillen gezien, en heel veel klein wild.

De terugtocht naar Windhoek was lang en eentonig  door de Kalahari van Maun via een nacht in Ghanzi.  Maar een uitstekende onderbreking was   een tocht te paard. door de wijde omgeving van Ghanzi, die ik iedereen kan aanraden.       Je rijdt dan tussen wegvluchtende kuddes springbokken door,  ontmoet struisvogels, en ik werd  geconfronteerd met een filmisch  horror tafereel:  bomen vol met gieren,die dat  op de op de grond liggende kadavers zaten te loeren.   Heel prettig om in Windhoek terug te komen bij de Kalahari Inn en daar weer van alle comfort, inclusief auto wasser,  en een heerlijk maal te genieten.

Jullie hadden ons gewaarschuwd  dat drie weken wel erg haasten zou worden voor de lange  route die wij hadden uitgezet, en daar hadden jullie groot gelijk in.   Ik had op heel veel plaatsen heel graag langer willen blijven, en had  graag nog 3 weken extra in deze prachtige landen doorgebracht.

Dank voor alle aandacht die jullie aan ons hebben besteed.

Hartelijke groet, Dineke Beereboom.

 

mei 2017

Beste Arthur Stevens,
Dank voor uw welkom thuis mailtje. Wij hebben enorm genoten van de reis naar Zuid Afrika en wilden eigenlijk nog lang niet naar huis. Dat zegt eigenlijk al genoeg ☺️. Het voelde alsof we 2 weken lang op de set van the Lion King waren..  Het was echt fantastisch en het zou goed kunnen dat we in de toekomst nog eens terug gaan. De begeleiding/ het plannen van de reis door Esther Koenders was ook prima geregeld, het contact verliep heel soepel en snel. Wij waren vrij laat al onze plannen en zij heeft ervoor gezorgd dat het toch allemaal nog kon doorgaan. Zelfs in het weekend was er meestal binnen enkele uren antwoord/reactie op de mail. Heel erg fijn.

met vriendelijke groet,

Wouter en Lydia

april 2017

Beste Ester,
Het Two Oceans Marathon weekend was een groot succes. Iedereen gezond gefinished, tijden njet belangrijk. Het was een top event.
Heerlijk weekend gehad met de vrienden, alles pakte goed uit qua restaurants, Robben eiland, tour Cape point etc.
En vooral het guesthouse, helemaal prima. Zeer vriendelijk, behulpzaam en kundig personeel. Iedereen zeer tevreden en een fantastische herinnering aan Kaapstad voor allen.
Dus ook dank aan jou en je team voor de hulp hierbij!
Groeten, Paul en Ellen

april 2017

Beste Arthur,

We hebben enorm genoten van onze reis ! Een ontzettend mooi land qua natuur en het was geweldig weer.
We zijn bijzonder tevreden over de afhandeling van onze reis en dan met name over Yara die ons heel erg goed geholpen heeft.

Het was in de genoemde periode erg lastig om een camper te vinden. (Africa Burn had blijkbaar behoorlijk wat campers in de verhuur doen gaan ...). Gelukkig was er nog 1 camper beschikbaar. Volgens mij was het niet het type dat op de aanvraag stond, maar kleiner was ie zeker niet. Met mijn 1.97m kon ik makkelijk "gestrekt" slapen in  deze camper. Vragen die we hadden (sommigen hadden we misschien zelf met wat zoekwerk kunnen beantwoorden) werden snel en adequaat beantwoord door Yara. Persoonlijk vind ik het altijd fijn  om snel antwoord te krijgen. Je bent met van  alles bezig voor je vakantie en wilt snel dingen regelen. Niet eerst  dagen op je antwoord wachten voordat je weer verder kan. Vaak kregen we binnen 1-2 uur al antwoord waar we weer mee verder konden.

Mede daarom hebben we de tweede week ook via jullie een auto gehuurd. Hadden we ook direct via een verhuurmaatschappij kunnen doen, maar als alles zo lekker snel en soepel verloopt: waarom  niet. Ook dit ging erg snel en binnen no-time was de verhuur voucher via EuropCar door jullie geregeld.

Fijn dat alles van te voren zo soepel geregeld was, maar belangrijker is natuurlijk het uiteindelijke resultaat. Niks is zo vervelend als je op de plek van  bestemming met verrassingen  geconfronteerd wordt. Maar: niks van  dit alles. Camper stond klaar. Beperkt papierwerk nog invullen en op pad. Ook het inleveren van de camper verliep zeer voorspoedig. Door de camperverhuurder gebracht naar EuropCar om de auto voor de tweede week op te halen. Ook  hier alles perfect geregeld en binnen 20 minuten reden we al weer weg in de andere auto.

Bij deze mijn hartelijke dank aan  Yara die alles snel en goed geregeld heeft !

Met vriendelijke groet,

Hans Kuyvenhoven

maart 2017

Goedemorgen Ester,

Ik wil je nogmaals bedanken voor de hulp en boeking van de Hilux met camperuitrusting, wij hebben een prachtige vakantie gehad.
Wij zijn 3 jaar geleden we al in Namibie geweest, maar we hebben ook al weer plannen om misschien naar Botswana te gaan.
Wij zoeken daarvoor eigenlijk eerst andere avonturiers om niet alleen te gaan rijden.
Dat zal pas over 2-3 jaar zijn.
Ik voeg een paar foto's toe:

Met vriendelijke groet,
Neeltje Holtermans

februari 2017

Beste Yara,
Hartelijk dank voor het regelen van de campings en de geweldige 4x4 met daktent. Wij hebben er erg van genoten!  Alles liep op rolletjes!
Groetjes!


buitenoostenlogo.png?random=636229581496 

januari 2017

Beste Zuid-Afrika Specialisten, wij hebben een prima reis gehad, mede dankzij jullie goede informatie.
De autohuur via Bushlore was heel goed. De mensen waren superaardig daar, alle kampeerspullen waren tiptop in orde en schoon (of zelfs nieuw.). We hadden een kleine deuk in de auto gemaakt toen we een band moesten verwisselen maar daar deden ze helemaal niet moeilijk over. 

De vouchers en boekingen klopten allemaal prima. Het was een goed idee geweest om de reis andersom te doen (eerst naar Drakensbergen en pas op de terugweg naar Krugerpark), zowel qua drukte als qua klimaat (het werd steeds warmer) als qua wildlife (als je eenmaal krugerpark heb gehad valt de rest misschien wat tegen). Wel was de routebeschrijving soms wat lastig en de tijden die genoemd worden door Google maps zijn niet te halen, je kunt er rustig 50% bij optellen. Soms wel erg lange afstanden (bv van Drakensbergen naar St Lucia bijvoorbeeld).

Veel dank voor de hulp,

Met vrgr. Fam de Waal

januari 2017

Veel plezier gehad prima campings en help ook nog een lekke band Het avontuur was compleet!

mvg

marianne

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.