Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Reacties op camperreizen 2017

oktober 2017

Thank you for the nice holiday
we(German) travelled with 2 kids in a Campervan(Mercedes Britz) a 12 day trip. It was pure fun.  We are experienced Campers and the kids are used to travel nearly every day long distances
Everthing was prebooked  by Z-A_S and worked perfect. The Campsides were all unique for european standards and Resthouses (Krüger) nice,clean and cosy.
 The Roadbook in addition to the map(Britz) and Mobile(Mine with local Sim) worked perfect and you knew what to expect on route.
Great Holiday and the Kids want to come back. Thankyou all in Z-A-S exs. Yara Peters for all the mail traffic.
By Thilo

 

oktober 2017

Beste Arthur, Jody,

Ondertussen zijn we 1 week thuis van onze prachtige Zambia reis!  Het was een aparte ervaring.
De afstanden zijn enorm, vooral door slechte weginfrastructuur, maar de wildlife is de max!  Het is onze eerste keer dat we zo een hoeveelheden wild bij elkaar gezien hebben : kudden olifanten, hippo's, antilopen, neushoorns, leeuwen,  etc.  Ook de diversiteit aan vogels was enorm groot!  Men blijft in een constante observatiemodus!

Het spijtige is dat de toegangsgelden voor NP zo hoog zijn, gemiddeld was het 30 $/p + 15 $ selfdrive=75 $ per dag!  Gelukkig hadden we ons goed gedocumenteerd met kaarten van de NP, want nergens aanwijzingen qua routes.  Een GPS zou inderdaad van pas komen! Wij hebben dankbaar gebruik gemaakt van ons "tradiotioneel " kompas ( af en toe

september 2017

Goedemorgen Ester
Wij zijn weer terug gekeerd in Nederland
na een fantastische rondreis door
Namibië en Botswana.
Geen probleem gehad.
Bushlore had voor ons een prima
landcruiser geregeld.
Bedankt .
Vriendelijk Groet
Menno Bakker

 

augustus 2017

Bedankt voor jullie mailtje, voor ons weer een bewijs dat jullie je zaken goed voor elkaar hebben.

We hebben een fantastische reis gehad, zeker ook door de voorbereiding. Jodi heeft ons prima geholpen, alle vragen die we hadden kregen we snel een antwoord op. De camper was prima, al willen de wegen in Zuid- Afrika nog wel eens het nodige vragen van het interieur. De ontvangst bij Bobo was vriendelijk en professioneel. De campings waren alle op de hoogte van onze komst, ook goed geregeld dus.

We hebben nog wel een paar tips: De cottage in Noordhoek (Horizon cottages) is prima uitgerust en ligt handig als uitvalsbasis, maar is in de winter niet warm te krijgen (slechts 2 kleine heaters). Verder daardoor ook vochtig, water drupt van het plafond. Prima voor de zomer naar niet in de Zuid-Afrikaanse winter. En wij hadden nog wel prachtig weer (maar savonds dropt de temperatuur snel).

De camping Elandskloof in Dullstroom was verlaten en is vervallen. Meeste stroompunten deden het niet. Geen telefonisch bereik of internet op camping en campeerterrein ligt ver van receptie over slechte weg. Ontvangst was wel allerhartelijkst. Daar dit onze eerste indruk van camperen in ZA was was dit wel ff schrikken. Maar gelukkig bleken de meeste andere campings prima te zijn. Inderdaad is de Mahai camping in Royal Natal in de Drakensberge erg mooi gelegen in een wandelparadijs.

Helaas was de laatste camping (Vereeniging, mahonjeli) niet echt handig gepositioneerd. Dit is denk ik voor vele een doortrekcamping op weg naar camperdepot en vliegveld maar ligt geisoleerd 23 km van Vereeniging en andere voorzieningen (restaurant). Daar het onze laatste avond in ZA was hadden we ons verheugd op een diner in een restaurant, maar het werd improviseren met restjes die we nog in camper hadden. Ook daar de poort om 10 uur savonds sluit. Misschien een opmerking  in jullie beschrijving zetten hierover? 

Maar al met al... heerlijke vakantie gehad, top weer (wel erg koud soms savonds maar dat wisten we), fijne mensen, veel beleefd en meegemaakt met voor ons allemaal als hoogtepunt toch Krugerpark.  Bijna op alle stops hadden we langer willen blijven,  dat zegt genoeg denk ik.

Bedankt voor jullie advies en organisatie. Wij zullen jullie zeker aanbevelen.

Groet, Fam Buhling/ Rossenaar Ps : fotos genoeg, maar die moeten we nog uitzoeken. Ik zal er later een paar mailen. Nog op zoek naar specifieke fotos?

augustus  2017

Beste,

Wij zijn weer thuis na een geweldige, avontuurlijke reis door Namibië.   Allereerst dank aan de Zuid-Afrika Specialist. Mede dankzij hun, is onze reis onvergetelijk geworden. Zij hebben ons, tijdens de voorbereidingen, steeds te woord gestaan ( via mail).

Wij zijn in Windhoek geland, hebben daar onze bushcamper opgehaald en zijn de reis begonnen:
Het hoogtepunt was Etosha. Wij zijn daar via de Zuid-Westelijke poort naar binnen gegaan en hebben daar geen spijt van gehad! Deze hoek van het park heeft de meeste drinkplaatsen in deze tijd van het jaar en dus de meeste dieren! Dit is niet in woorden uit te drukken...., wat ongelooflijk mooi!   Overnachten in het park was niet mogelijk, alles zat bommetje vol, dus als je van plan te gaan, lang van te voor boeken! En houd er tijdens je tocht rekening mee dat er maar een paar parkings zijn...

Tips:

Lees van te voor zoveel als mogelijk over Namibië, de stammen, de talen, de verschillende culturen.
Het kan koud zijn in Namibië in de winter, dit overviel ons en hebben het echt koud gehad omdat we niet de juiste kleding bij ons hadden! In Aus vroor het zelfs.
Huur je een bushcamper: in de camper geen water en geen kookgelegenheid ( wel watertank buiten en gasbrander buiten) ps: ASCO verhuur is super!
Het waait flink in Namibië, misschien prettig om te weten?
Wij hebben totaal geen last gehad van agressie/ diefstal in de grote steden, we hoorden hier wilde verhalen over, maar wij hebben hier niets van gemerkt.
Op de parkings bij de supermarkten zijn parkeerwachten die voor wat dollars op je auto passen. En natuurlijk geldt als overal ter wereld: pas goed op je bezittingen.
En: er zijn echt wilde dieren in dit land, wees niet overmoedig, zij zijn de baas , behandel ze met respect, het is hun leefomgeving.

Samenvattend:   Namibië is onbeschrijfelijk eigenlijk...,eindeloos, onmetelijk, stil, prachtig, verrassend....

Groetjes Sandra en Willy Vroonland

juli 2017

Geachte ,
We hebben een zeer mooie reis gemaakt , alles is goed verlopen en reisconsultante Jody geeft dit alles in korte tijd geregeld , zij geeft alles naar onze eigen wensen geregeld en dit terwijl wij maar pas begin April 2017 de eerste keer contact
met jullie hebben gehad en op 9-7-17 zijn wij al op reis vertrokken voor 28 dagen.

Botswana en Caprivi Strip in Namibie was prachtig en een waar avontuur, enorm veel dieren en vogels gezien. We hebben een klein probleem gehad met de 4X4 huurwagen ( alternator lager stuk ) , Toyota garage in Maun geeft direct nieuwe alternator geplaatst in amper 1 uur , was garantie van Toyota.  Achteraan de wagen heb ik bij het achteruitrijden een kleine beschadiging aan de wagen veroorzaakt , ik ben nu bezig om dit in orde te krijgen met de Europesche verzekering.
In bijlage stuur ik enkele fotos van onze reis , u mag gerust een selectie uit deze publiceren indien u dit wenst.
Wij hebben deze reis zelf geplant met de hulp van zuidafrika -specialist en zonder gids , het is de eerste keer voor ons dat wij naar Afrika reisden maar ik had wel al enige 4x4 ervaring en dit was wel nodig in Botswana op sommige wegen .
Persoonlijk vond ik de mooiste regio's in Botswana met de meeste dieren : Chobe River , Kwai River en Okavanga River in Namibie. Victoria Falls is ook zeker de moeite waard voor een excursie van 1 dag vanuit Kasane .
Makgadikgadi Pans Nat. Park , Central Kalahari Game Reserve vind ik zeer de moeite waard en Tuli blok is zeer apart en zeer mooi .
We hebben de Big Vive gezien en nog vele andere dieren , behalve cheetas : deze hebben we niet gevonden , we hebben wilde honden die een impala kilden gezien en leeuwen die een buffel ten prooi namen en andere leeuwen die met elkaar vochten om de dode prooi gezien ,aapjes die op onze auto sprongen , krokedillen die een dode olifant oppeuzelden , verschillende grote troepen olifanten- zebras- buffels-giraffen-impalas- koedoes-gnoes-hartebeesten - nijlpaarden - arenden - watervogels -enz.. teveel om op te noemen , ik heb in totaal meer dan 9000 fotos genomen , op iedere plaats was altijd wel iets te zien .
Wat mij zeer opviel is dat deze wilde dieren totaal niet mensenschuw zijn , zeer vriendelijke mensen in Botswana , prachtige reis , een om nooit meer te vergeten.

Met vriendelijke groeten ,

Geert Aerts

juni 2017

We hebben een prima vakantie gehad!  Wij hadden via jullie een auto gehuurd: echt top!
Alles is volgens afspraak afgehandeld, prettige mensen om zaken mee te doen.

warme groet, JoAnne

juni 2017

Good afternoon,
finally after we came home I selected some photos for you, I send them separately with WeTransfer let me know if you can download them.

Our trip was beautiful and intense, everything worked well, obviously there were difficult times, in the early days in Paternoster stole from the car breaking the glass, we returned to Cape Town to repair the Bushlore service was effective and professional , We recompiled some stolen things and the following day we were again going on.

Bushlore has provided us with a new and never used Toyota Hilux Double Cab Bushcamper 2.4 - 6-cylinder, fully equipped for camping, a very comfortable driving car that consumes little fuel.
Very practical to set up and to close.
We traveled about 9000 kilometers and drilled the tires 4 times! This is part of the trip to Africa.
Some stages were especially long for our 9 year old daughter, but with the help of IPad and some movies time has gone well.
The road from Savute to Linyanti has been a real adventure! We were stuffed with other cars for several hours and we got to Linyanti when he did night! We got help from the local guides, the satellite phone has been of great help to us.
I would not recommend this route to those who are not practical in driving in the high sand! The much easier but longer option is from Ghoha Gate.
Camping booking was very good, somewhat confusing at the Mokolodi Nature Reserve actually we were in Mokolodi Backpackers.
In the parks we were asked for the camping number that was not mentioned in our documents! But then everything has always been settled.

We are very happy with your work, I definitely recommend to all African lovers to organize a trip like ours.
You can use our photos and comments (corrected in good English) for your website,

kind regards glauco

 

mei 2017

Dag Arthur en Jody,

Beetje laat, maar hier is ie dan toch de 'beoordeling' :

Wij hebben een fantastische reis gehad door Namibië Botswana, uitstekend door jullie georganiseerd en ook tijden de reis ondersteund. Hele mooie en goede campingplaatsen, buitengewoon aardige en hulpvaardige mensen.
De camper was in prima staat, met twee zeer handig uitklapbare tenten op het dak. Deze auto heeft ons overal gebracht waar we wilden wezen of verdwaalden, zelfs dwars door het diepe mulle zand van het Chobe park vanaf Muchenje naar de zuidelijke Mababepoort in één dag !
De eerste campingplaats " Madisa" in Damaraland, een uurtje rijden van Twijfelfontein, was direct al overweldigend mooi, prachtig gelegen en heel comfortabel. Opgenomen en bijna onderdeel van het vervreemdende maanlandschap en gerund door buitengewoon aardige mensen. Het San 'living museum' bij Grootontein, leverde mooie plaatjes op, maar is toch zichtbaar een voor de toeristen opgevoerde showtje. Daartegenover was de wandeling om de oeroude rots tekeningen te bewonderen erg de moeite waard. Jullie aanrader - het stadje Opuwo- blijft in mijn herinnering gegrift,vooral door het bizarre straatbeeld: met haar traditionele Himba's en Herero's overal op straat en in de supermarkt temidden van hedendaags geklede inwoners. In het prachtige wildpark Etosha waren we getuige van een leeuw-aanval op een kudde impala's: adembenemend! Als schitterende tegenstelling twee giraffes volkomen verdiept in het spel van minnekozen! Daarna werden we in Twijfelfontein geconfronteerd met een ingeslagen auto ruit met diefstal van 3 gestolen tassen. Jullie hulp, samen met die van Paulo, de monteur ter plekke van de Camper verhuurder, was snel, adequaat en zeer ondersteunend. We hebben de tijd, die we moesten wachten op een nieuwe ruit, op een heerlijke plek doorgebracht op Kaisosi's river lodge, waarvan de medewerkers ook uiterst behulpzaam waren.
Ook later in Botswana hebben we prachtige campingsites, boottochten en tochten door het Chobe park gemaakt, met steeds nieuw verrassingen en schitterende ontmoetingen met alle dieren de je je maar kunt wensen, vooral langs de Chobe rivier, grote groepen olifanten, nijlpaarden, vaak enorme krokodillen gezien, en heel veel klein wild.
De terugtocht naar Windhoek was lang en eentonig door de Kalahari van Maun via een nacht in Ghanzi. Maar een uitstekende onderbreking was een tocht te paard. door de wijde omgeving van Ghanzi, die ik iedereen kan aanraden. Je rijdt dan tussen wegvluchtende kuddes springbokken door, ontmoet struisvogels, en ik werd geconfronteerd met een filmisch horror tafereel: bomen vol met gieren,die dat op de op de grond liggende kadavers zaten te loeren.
Heel prettig om in Windhoek terug te komen bij de Kalahari Inn en daar weer van alle comfort, inclusief auto wasser, en een heerlijk maal te genieten.
Jullie hadden ons gewaarschuwd dat drie weken wel erg haasten zou worden voor de lange route die wij hadden uitgezet, en daar hadden jullie groot gelijk in.
Ik had op heel veel plaatsen heel graag langer willen blijven, en had graag nog 3 weken extra in deze prachtige landen doorgebracht.
Dank voor alle aandacht die jullie aan ons hebben besteed.

Hartelijke groet, Dineke Beereboom.

 

mei 2017

Beste Arthur,

We hebben enorm genoten van onze reis ! Een ontzettend mooi land qua natuur en het was geweldig weer.
We zijn bijzonder tevreden over de afhandeling van onze reis en dan met name over Yara die ons heel erg goed geholpen heeft.

Het was in de genoemde periode erg lastig om een camper te vinden. (Africa Burn had blijkbaar behoorlijk wat campers in de verhuur doen gaan ...). Gelukkig was er nog 1 camper beschikbaar. Volgens mij was het niet het type dat op de aanvraag stond, maar kleiner was ie zeker niet. Met mijn 1.97m kon ik makkelijk "gestrekt" slapen in  deze camper. Vragen die we hadden (sommigen hadden we misschien zelf met wat zoekwerk kunnen beantwoorden) werden snel en adequaat beantwoord door Yara. Persoonlijk vind ik het altijd fijn  om snel antwoord te krijgen. Je bent met van  alles bezig voor je vakantie en wilt snel dingen regelen. Niet eerst  dagen op je antwoord wachten voordat je weer verder kan. Vaak kregen we binnen 1-2 uur al antwoord waar we weer mee verder konden.

Mede daarom hebben we de tweede week ook via jullie een auto gehuurd. Hadden we ook direct via een verhuurmaatschappij kunnen doen, maar als alles zo lekker snel en soepel verloopt: waarom  niet. Ook dit ging erg snel en binnen no-time was de verhuur voucher via EuropCar door jullie geregeld.

Fijn dat alles van te voren zo soepel geregeld was, maar belangrijker is natuurlijk het uiteindelijke resultaat. Niks is zo vervelend als je op de plek van  bestemming met verrassingen  geconfronteerd wordt. Maar: niks van  dit alles. Camper stond klaar. Beperkt papierwerk nog invullen en op pad. Ook het inleveren van de camper verliep zeer voorspoedig. Door de camperverhuurder gebracht naar EuropCar om de auto voor de tweede week op te halen. Ook  hier alles perfect geregeld en binnen 20 minuten reden we al weer weg in de andere auto.

Bij deze mijn hartelijke dank aan  Yara die alles snel en goed geregeld heeft !

Met vriendelijke groet,

Hans Kuyvenhoven

mei 2017

Beste Arthur Stevens,
Dank voor uw welkom thuis mailtje. Wij hebben enorm genoten van de reis naar Zuid Afrika en wilden eigenlijk nog lang niet naar huis. Dat zegt eigenlijk al genoeg ☺️. Het voelde alsof we 2 weken lang op de set van the Lion King waren..  Het was echt fantastisch en het zou goed kunnen dat we in de toekomst nog eens terug gaan. De begeleiding/ het plannen van de reis door Esther Koenders was ook prima geregeld, het contact verliep heel soepel en snel. Wij waren vrij laat al onze plannen en zij heeft ervoor gezorgd dat het toch allemaal nog kon doorgaan. Zelfs in het weekend was er meestal binnen enkele uren antwoord/reactie op de mail. Heel erg fijn.

met vriendelijke groet,

Wouter en Lydia

april 2017

Beste Ester,
Het Two Oceans Marathon weekend was een groot succes. Iedereen gezond gefinished, tijden njet belangrijk. Het was een top event.
Heerlijk weekend gehad met de vrienden, alles pakte goed uit qua restaurants, Robben eiland, tour Cape point etc.
En vooral het guesthouse, helemaal prima. Zeer vriendelijk, behulpzaam en kundig personeel. Iedereen zeer tevreden en een fantastische herinnering aan Kaapstad voor allen.
Dus ook dank aan jou en je team voor de hulp hierbij!
Groeten, Paul en Ellen

april 2017

Beste Arthur,

We hebben enorm genoten van onze reis ! Een ontzettend mooi land qua natuur en het was geweldig weer.
We zijn bijzonder tevreden over de afhandeling van onze reis en dan met name over Yara die ons heel erg goed geholpen heeft.

Het was in de genoemde periode erg lastig om een camper te vinden. (Africa Burn had blijkbaar behoorlijk wat campers in de verhuur doen gaan ...). Gelukkig was er nog 1 camper beschikbaar. Volgens mij was het niet het type dat op de aanvraag stond, maar kleiner was ie zeker niet. Met mijn 1.97m kon ik makkelijk "gestrekt" slapen in  deze camper. Vragen die we hadden (sommigen hadden we misschien zelf met wat zoekwerk kunnen beantwoorden) werden snel en adequaat beantwoord door Yara. Persoonlijk vind ik het altijd fijn  om snel antwoord te krijgen. Je bent met van  alles bezig voor je vakantie en wilt snel dingen regelen. Niet eerst  dagen op je antwoord wachten voordat je weer verder kan. Vaak kregen we binnen 1-2 uur al antwoord waar we weer mee verder konden.

Mede daarom hebben we de tweede week ook via jullie een auto gehuurd. Hadden we ook direct via een verhuurmaatschappij kunnen doen, maar als alles zo lekker snel en soepel verloopt: waarom  niet. Ook dit ging erg snel en binnen no-time was de verhuur voucher via EuropCar door jullie geregeld.

Fijn dat alles van te voren zo soepel geregeld was, maar belangrijker is natuurlijk het uiteindelijke resultaat. Niks is zo vervelend als je op de plek van  bestemming met verrassingen  geconfronteerd wordt. Maar: niks van  dit alles. Camper stond klaar. Beperkt papierwerk nog invullen en op pad. Ook het inleveren van de camper verliep zeer voorspoedig. Door de camperverhuurder gebracht naar EuropCar om de auto voor de tweede week op te halen. Ook  hier alles perfect geregeld en binnen 20 minuten reden we al weer weg in de andere auto.

Bij deze mijn hartelijke dank aan  Yara die alles snel en goed geregeld heeft !

Met vriendelijke groet,

Hans Kuyvenhoven

maart 2017

Goedemorgen Ester,

Ik wil je nogmaals bedanken voor de hulp en boeking van de Hilux met camperuitrusting, wij hebben een prachtige vakantie gehad.
Wij zijn 3 jaar geleden we al in Namibie geweest, maar we hebben ook al weer plannen om misschien naar Botswana te gaan.
Wij zoeken daarvoor eigenlijk eerst andere avonturiers om niet alleen te gaan rijden.
Dat zal pas over 2-3 jaar zijn.
Ik voeg een paar foto's toe:

Met vriendelijke groet,
Neeltje Holtermans

februari 2017

Beste Yara,
Hartelijk dank voor het regelen van de campings en de geweldige 4x4 met daktent. Wij hebben er erg van genoten!  Alles liep op rolletjes!
Groetjes!


buitenoostenlogo.png?random=636229581496 

januari 2017

Beste Zuid-Afrika Specialisten, wij hebben een prima reis gehad, mede dankzij jullie goede informatie.
De autohuur via Bushlore was heel goed. De mensen waren superaardig daar, alle kampeerspullen waren tiptop in orde en schoon (of zelfs nieuw.). We hadden een kleine deuk in de auto gemaakt toen we een band moesten verwisselen maar daar deden ze helemaal niet moeilijk over. 

De vouchers en boekingen klopten allemaal prima. Het was een goed idee geweest om de reis andersom te doen (eerst naar Drakensbergen en pas op de terugweg naar Krugerpark), zowel qua drukte als qua klimaat (het werd steeds warmer) als qua wildlife (als je eenmaal krugerpark heb gehad valt de rest misschien wat tegen). Wel was de routebeschrijving soms wat lastig en de tijden die genoemd worden door Google maps zijn niet te halen, je kunt er rustig 50% bij optellen. Soms wel erg lange afstanden (bv van Drakensbergen naar St Lucia bijvoorbeeld).

Veel dank voor de hulp,

Met vrgr. Fam de Waal

januari 2017

Veel plezier gehad prima campings en help ook nog een lekke band Het avontuur was compleet!
mvg

marianne

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.