Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Reacties op trein reizen 2016/ 2017

februari / maart  2016

Goedenavond,
Het heeft even geduurd maar ik kom er vandaag dan toch eindelijk aan toe om nog een terugkoppeling te geven over de fantastische reis die we eind februari / begin maart hebben gehad. Het was een geweldige ervaring waar we nog steeds met heel veel plezier op terugkijken.  Twee hoogtepunten sprongen er echt uit: de Blue Train en Sanbona Wildlife Reserve. Alle complimenten voor jullie organisatie: de reis was perfect georganiseerd en alles klopte tot in de kleinste details. De Blue Train was een fantastische eerste kennismaking met het Zuid-Afrikaanse landschap en een unieke en heel relaxte manier om een eerste indruk op te doen van dit prachtige land.
Wedgeview Country House was een mooie eerste stop voor we zelf op pad eigen. Mooie locatie en geweldige staf. Ontzettend leuk om te zien hoe de jongens en meisjes van de Haagse Hotelschool vol enthousiasme hun uiterste best deden om het je naar de zin te maken.  Sanbona is alles wat je je bij een safaripark kunt voorstellen en nog meer. Dit ook zeker mede dankzij onze geweldige Ranger, Pascale Swanepoel die haar uiterste best deed om je zoveel mogelijk te laten genieten van alles wat het park te bieden heeft. Dat zorgde er wel voor dat het Addo Elephant park toch wel wat minder was: op zichzelf een ontzettend mooi park, maar met de verharde wegen en dirt roads waar je overheen rijdt, roept het (zeker in vergelijking met Sanbona) toch wel wat associaties op met de Beekse Bergen.  Wat dat betreft zou je de parken in een andere volgorde moeten bekijken, maar reistechnisch was dat nou juist weer niet verstandig. Overigens was Woodall een geweldige plek om te verblijven. Het bezoek aan Pretoria was ook heel leuk, zeker om een eerste indruk op te doen, hoewel onze gids wel een beetje stilletjes was. Dat gaf wel de kans om rustig te acclimatiseren.  Ook het verblijf bij Jans Rautenbach en zijn charmante echtgenote was een unieke ervaring. Twee innemende mensen die hun uiterste best doen om het je naar de zin te maken en je leren om met andere ogen naar Zuid-Afrika te kijken.  Naast de Blue Train en Sanbona was ook het verblijf in de Tsala treetop Lodge een unieke ervaring. Een geweldige accommodatie op een unieke locatie met een top restaurant. Mede daardoor viel de volgende stop in the Fernery Lodge een beetje tegen. De houten chalets waren echt superleuk, maar het diner kon niet tippen aan Tsala, Sanbona of de Blue Train. Ik heb dit ook gemeld bij de lodge en geef eerlijk toe dat we waarschijnlijk al teveel verwend waren.... De laatste dagen in Kaapstad hadden we ook zeker niet willen missen. En het bezoek aan Robbeneiland zullen we zeker nooit vergeten, het maakte een diepe indruk en liet onze bewondering voor Mandela alleen maar toenemen.  Dank voor deze unieke reis en de perfecte organisatie. Zuid-Afrika en de lieve, behulpzame Zuid-Afrikanen hebben ons hart gestolen.

Rick en Henny Crauwels

november 2015

Beste mensen,
Wij kijken terug op een fantastische vakantie in Zuid Afrika. Dankzij de ZA specialist was alles perfect georganiseerd. Met name de treinreis dwars door ZA met Rovosrail heeft bij ons een onuitwisbare indruk achtergelaten. Deze treinreis was uitermate goed verzorgd en we hebben volop kunnen genieten van alle luxe aan boord. Bij deze een tweetal foto's van hoogtepunten van onze reis (note ZAS: staan onder vakantiefoto's op deze website): Te paard op het strand van Noordhoek Een warm welkom bij Rovos Train na afloop van een prachtige excursie in Bloemfontein.

Met hartelijk groet,

Anneke en Gé Bentvelsen

juli 2015

verslag van treinreis met de Shongololo Dune Express.

Bij aankomst stond Shile en Lawrence( barjuffrouw en ass. Treinmanager )ons op te wachten bij de trein. Een ontvangst van oude bekende, ze kenden ons nog van de Southern Cross treinreis die we in 2013 deden. We werden naar de couchette gebracht waar we een update kregen van de Ivory naar de Gold en later nog naar de Emerald.. TIP Neem altijd oordoppen mee want het is een oude trein uit 1952 van  Rhodesië Railway en de sporen zijn ook niet altijd van goede kwaliteit, kedeng kedeng dus, het rijcomfort is niet optimaal maar dat is de charme van deze manier van reizen nostalgie en avontuur. Er word een goed verzorgt 4 gangen diner geserveerd dat rekening houdt met speciale wensen en een goed ontbijt buffet met verse gebakken eieren enz, en ook de bar is ruim gesorteerd tegen Zuid Afrikaanse prijzen. Wij reizen in juli en aug het was er toen winter soms 30 graden overdag en in de nacht vroor het 8 graden houdt daar rekening mee. Wat vele mensen niet weten is dat Namibië een prachtig land is, 2 maal groter dan Frankrijk met wildparken, bergen, strand, de Atlantische oceaan en prachtige zonsondergangen. De excursies die je maakt zijn leuk en interessant, de gidsen hebben verstand van zaken en hele goede ogen, zij spotten het wild veel eerder dat de passagiers.Je ziet olifanten, leeuwen, zebra's enz. tot zeehonden, flamingo's, dolfijnen, allerlei soorten vogels, de zandduinen van Namibië en je bezoekt enkele steden met musea 's een heel divers geheel. De treinreis met Shongololo was GROOTS, FANTASTISCH, VERZORGT, WARM, KOUD, AVONTUURLIJK, na een dagexcursie stonden ze klaar met een drankje en de kamer was al verwarmd.

Ons verblijf in Johannesbrug in de Nord Cliff Manor.

We waren eerder dan verwacht rond 12.00 uur er was niet echt op ons gerekend   maar we kregen koffie en na een ½ uurtje was er de eigenaresse.  Sorry er is iets verkeerd gegaan maar jullie krijgen een update naar de bruidssuite over een ½ uurtje kun je naar de kamer. GEWELDIGE KAMER, VERZORGT VERBLIJF, PERFECT ONTBIJT, PRACHTIGE MANOR, het was zoals op de foto's een PLAATJE

De treinreis met Shosholoza van Johannesbrug naar Kaapstad.
Ontvangst in de lounge met div lekkernijen, je bagage wordt naar de coupe gebracht. In de trein een briefing met bubbels, later een 5 gangen diner en s 'morgens een uitgebreid ontbijt, later een uitstekende lunch. PERFECT VERZORGT door PRACHTIGE LANDSCHAPPEN het is wat duurder dan vliegen maar je krijgt er zoveel voor terug, echt een luxe trein.

Ons verblijf in Kaapstad hotel Ocean View in Camps Bay.
Mooie kamer de spulletjes uitgepakt maar later op internet gekeken of dit wel de kamer was, ik dacht dat ik iets anders had geboekt Classic Room met vrij zeezicht. De andere morgen voor het ontbijt naar de receptie om te vragen of er misschien iets niet was goed gegaan en of wij de juiste kamer hadden. Na een PERFECT ontbijt bleek dat wij de Classic Room hadden met zicht op het zwembad om 9.30 en zijn wij verhuisd naar een GEWELDIGE KAMER, VERZORGT VERBLIJF EN PRACHTIG UITZICHT. Naar Kaapstad komen we zeker een keer terug het voelde heel erg goed. Het enige leermoment was de wijnproeverij op zondag morgen, om 10.00 aan de wijn, deze kun je beter plannen. In de middag verder prachtig stadje Stellen Bosch bezocht, goede excursie. En tegen het advies van de Zuid Afrika specialist hebben we Robben eiland laten vervallen en zijn daar dan ook niet geweest, het zat helemaal vol. Wij beide zijn het er over eens dat deze manier van reizen het middel is om Namibië en Afrika te zien.  Deze reis is voor ons een juweeltje waar we nog vaak aan terug zullen denken.ALLES WAS TOP GEORGANISEERD DOOR DE ZUID AFRIKA SPECIALIST.

Met vriendelijke groeten

Peter en Marie-Louise Meulesteen

Reacties op trein reizen 2014

september 2014

(11 daagse luxe treinreis van Durban naar Victoria Falls)

Beste mevr. Koenders

 

W.b de vluchten waren we erg dankbaar voor de mooie plaatsen die jullie hadden uitgekozen. Twee naast elkaar achterin. De reis met de Pride of Africa was een ongelofelijke ervaring. Wat een warme ambiance. Sublieme 4 gangen maaltijden gelardeerd met fantastische wijnen. Ik wist niet dat Zuid Afrika deze kwaliteit in huis had. De hotels in Durban en Pretoria waren heel goed maar de mooiste plek was toch wel het Victoria Falls hotel. We voelden ons hier weer een eeuw in de tijd terug geworpen. En onze wens vervuld nl. de Victoria watervallen zelf. Van de vele foto's die ik heb gemaakt zal ik u de mij meest dierbare hierbij sturen. Onze hartelijke dank voor de perfecte organisatie en u verder veel succes wensend

Vriendelijke groeten

Joop en Ginny van Haga.

oktober 2013

Hallo,

Onze reactie is wat later maar daarom niet minder enthousiast. Wij zijn van 17 september tot 3 oktober met de Shongololo express door 6 landen getreind. Wij zijn liefhebbers van treinreizen (Trans Siberië express) en hadden al eerder een treincruise gedaan (de Registan express ) . De Shongololo express mag zich ook deze naam aanmeten het is ook een echte cruise op wielen. De rijtuigen zijn uit 1952 van de Rhodesia Railway dus het comfort is minder, maar de ambiance is geweldig ook de verzorging is prima en het personeel zeer vriendelijk. Wij hadden een Ivory couchette geboekt dicht bij de restauratie maar we kregen een couchette achteraan in de trein, ik heb direct gezegd dat dit niet onze voorkeur was. Later die dag is dit omgezet naar de gevraagde couchette wij verbleven in de Ivory cabine A genaamd Lalaphansi zonder airco maar met ventilator je hebt iets meer lopers door het gangpad maar wij vonden dit prima. In dit rijtuig bevindt zich ook het kantoor van de trainmanager en de lounge, dat hield in dat er nog maar 3 couchette bemand waren, in totaal maakte 4 mensen gebruik van het sanitair/douche dus dat was geen enkel probleem. De trein zat vol dit leverde s,morgens wat logistieke problemen bij het ontbijt, de eitjes en het geroosterde brood lieten nog weleens op zich wachten. Doordat de trein vol zat en het erg warm was kon de generator de stroom voorziening niet aan wat resulteerde dat in de eerste dagen geregeld de stroom uit viel,wij hebben er eigenlijk geen last van gehad maar de mensen in de duurdere couchette met airco klaagde flink. De trein stond ook 4 dagen stil op Victoria station dus van enige rij verkoeling was geen sprake.

Het avond eten ging in twee sessies en wij gingen altijd naar de laatste rond 20.00u. Een goed wisselend vier gangen menu werd door vriendelijk personeel geserveerd. De auto,s op de trein zijn voorzien van airco en zijn een prima transport naar de diverse excursies de samenstelling van de groep is iedere dag anders zodat je alle mensen zo,n beetje leert kennen. Er wordt door omstandigheden nog weleens van het programma afgeweken maar het wordt altijd goed geregeld, alleen de communicatie bij wijzigingen verliep nogal moeizaam tussen de diverse chauffeurs/begeleiders. Zo hebben wij niet overnacht in de 2 lodges die wij geboekt hadden maar in 2 gelijkwaardige volgens de treinmanager. Ook de Afrika Specialist verdient alle lof voor het organiseren en verzorgen van de reisbescheiden en voor het laten bezorgen van onze bagage die vertraagd vanuit Johannesburg was gekomen. We hebben een fantastisch vakantie gehad en in de toekomst zullen wij zeker de Dune Express laten organiseren door de Zuid Afrika Specialist.

Tip:  Zorg in ieder geval voor oordoppen als je met de trein reist.

Wij hebben ieder een opbergzak 30 cm breed en 90 cm hoog met vier vakken die je op kunt hangen voor het opbergen van kleine spullen (van Ikea). 

Met vriendelijke groeten

Peter en Marie-Louise Meulesteen

 


December 2012

Reactie op reis met de Shongololo-express:

My travel agent 'Zuid-Afrika Specialist' gave me all the information I needed. They were very helpful with any queations I had. My first booking was for a one person cabin with bathroom and toilet in the corridor. I was lucky I could be upgraded, particularly since bathroom and toilet were in one compartment and had to be shared with alle other cabins in the carriage. That would have been inconvenient. The public areas, as well as the cabins I may add, were extremely clean. Information, coordination and contents of the tours were clear. It is difficult not to forget to check the board every time one passes it, but that was my own responsibility. It was my first time in South Africa and I was curious to learn about the country. The information our drivers/guides told us I found most interesting. However, because groups changed per day information was sometimes given twice. More detailed information about what it is like to be a South African at the moment would have been appreciated. The food, quality and quantity, was excellent. Really amazing what the cooks could do on a train. Touring vehicles were alright, no complaints theren. As far as the touring experiences are concerned: one sees a lot in a short time, but nothing in detail. That is the consequence of this round-the-country trip. Personally I could to with fewer days looking for wild animals and more days going into the history of South Africa, but I am aware that is not everybody's choice. The tour of Soweto opened my eyes to the country. Since reading a book about it with my 2nd grade students of English I have always thought it was kind of a suburb. Never realized it is a complete town. A good experience. Suggestions: in information in newspapers and guidebooks I read that staying overnight in a township and/of making a cycle trip through Soweto is on offer. For me that would have been an option on a par with a stay at a lodge in a wild park. Would I recommend Shongololo? Yes, for the experience of getting to know the whole country in one holiday. No, if you want more detailed knowledge of life in South-Africa. Yes, you get your value for money, when you calculate how much is included. No, if you want a cabin en-suite, because that pushes the price up quite a bit. All the same, I had a very good holiday, thanks to you and your fantastic staff. I enjoyed very much travelling with you all.

Yours sincerely,

Catharina Hulsebosch

 

November 2012

Hallo Jolanda en Adéle,

Met ons hele gezin hebben we genoten van onze reis door Zuid-Afrika. We zijn erg blij dat we hebben gekozen voor een treinreis en niet om te vliegen vanuit Kaapstad naar Johannesburg: je ziet een land van een andere kant en we hebben een dag lekker kunnen lezen, kletsen en bijkomen. De treinreis met de Premier Classe Train van Kaapstad naar Johannesburg was een rustpunt halverwege onze reis. We hadden het geluk dat er maar 14 passagiers 'aan boord' waren en we zijn in de watten gelegd door vriendelijk personeel. Ontvangst met een bruisend drankje, goed eten en altijd koffie of thee, geen moeite was teveel! De zon zien ondergaan, het kijken naar een flonkerende sterrenhemel en de zon weer zien opkomen vanuit een rijdende trein is een belevenis, die je niet vaak mee maakt en die op ons netvlies staat gebrand. Tijdens onze reis waren er problemen met veldwerkers: er werd actie gevoerd voor hogere salarissen, waarbij wijngaarden etc.  in brand werden gestoken. De trein kwam precies door dit gebied en kon gevaar lopen. Op een rustige manier werd ons gevraagd om naar de compartimenten te gaan, de screens te sluiten en niet over de  'gangen' te lopen. Na een half uurtje werd er op de deur geklopt en werd het sein 'veilig' gegeven. De reis met Premier Classe Train  is een aanrader en we hebben dan ook beloofd om 'reclame' te maken, want dat is de reis zeer zeker waard! We hopen dan ook dat anderen net zoveel kunnen en zullen genieten, zoals wij hebben gedaan!

Met vriendelijke groet,

Anita Puijman-Dierckx

februari 2011

Een iets wat late reactie......
U mag gerust op uw website vermelden dat wij hopeloze pogingen hadden gedaan om de Kaapstad - Johannesburg premiere trein rechtstreeks te boeken. Jullie hebben dat prima voor ons kunnen oplossen waarvoor da
nk.

Januari 2011

Gisteren zijn we weer teruggekomen uit Zuid-Afrika. Het was een fantastische reis , wat een geweldig mooi land !  Wij hebben heel erg genoten , de organisatie was perfect , de hotels uitmuntend en de Blue Train een indrukwekkende en uiterst aangename ervaring. Onze reis was veel te kort , we hadden nog geen zin om naar huis te gaan, maar hebben ons voorgenomen om dit jaar nog een keer terug te komen en dan iets langer te blijven.  (denken aan eind september / begin oktober). Franschhoek is een mooi en gezellig plaatsje, we hadden jullie nog willen bezoeken, maar het is helaas niet gelukt.  Onze gids James heeft erg zijn best gedaan en ons veel laten zien.  Al met al een onvergetelijke ervaring , we zijn nog heel erg onder de indruk.
Bedankt voor jullie organisatie.
Met vriendelijke groeten,
Menke en Leon Eijgenraam  


november 2010
Hallo Jolanda,
We wensen jullie ook een Gelukkig Nieuwjaar 2011.  Bij deze wil ik nogmaals zeggen dat mijn man en ik een fantastische Zuid Afrika vakantie hebben gehad. A lifetime experience. Bedankt.
groet,
Maria
(Blue Train)

november 2010

Dank je wel Ester. Ik ga straks alles even uitprinten en de koffers pakken! Ik kan nog niet geloven dat we morgen nu echt aan ons grote avontuur gaan beginnen.
Ik wil jou en Jolanda heel erg bedanken voor al jullie geduld en alle hulp die jullie ons geboden hebben. Je gaat absoluut horen hoe we het gevonden hebben.
Groetjes,
Lenie

oktober 2010
Goede avond Mevrouw Stevens,
De reis was fijn. uw reserveringen waren prima : de treinreis met premier classe is een ware belevenis en was tot in de puntjes verzorgd, zowel qua maaltijden als slaapcomfort. De shepherds tree safari lodge-pilanesberg is "a real beauty" : er zijn 16 suites en wij waren daar helemaal alleen, de enige gasten, een echte aanrader !
met dank voor uw diensten en met vriendelijke groeten
,
AnneMarie LC

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.