Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Restaurant Het Wijnhuis

 

Het Wijnhuis in Stellenbosch

Restaurant en wijnproeverij in het hart van de Wijnlanden

Wijn, wijn en nog meer wijn. Je ontkomt er eigenlijk niet aan als je op vakantie bent in Zuid-Afrika. En dat is maar goed ook, want wat is een vakantie nou zonder een goed glas wijn? Juist ja, helemaal niet leuk.

Maar om tot de beslissing te komen welk glas wijn het moet worden, moet eerst een uitgebreid onderzoek aan vooraf zijn gegaan, in de vorm van een wine tasting. En er is geen betere locatie voor een wine tasting dan op de Kaapse wijnlanden. Waar dan? Nou, das een makkie - wat dacht je van 'in Stellenbosch'?

Wijnproeverij in Stellenbosch
Dat hoeft niet eens traditiegetrouw bij een wine estate. Want behalve het brede aanbod in deze wijnboerderijen en wijnhuizen in Stellenbosch, heb je ook in het centrum van het stadje tal van wijnhuizen en wijnbars. Zoals, de naam verraadt het al, restaurant Het Wijnhuis op de hoek van Church en Andringa Street. 

Bij restaurant Het Wijnhuis kun je voor R50 (ongeveer 5 euro) een wijnproeverij doen, bestaande uit 3 witte en 3 rode glazen wijn uit verschillende prijsklassen.

Er is een standaard selectie voor je gemaakt, maar het is mogelijk om hier naar eigen smaak aanpassingen in te maken. En keuze te over, want het Wijnhuis beschikt over een wijnkelder met meer dan 300 verschillende soorten wijn uit de omgeving.

Je kunt kiezen om de tasting binnen te doen, in het restaurant, maar nog leuker, buiten op het terras, aan de dorpsstraat. Veel leuker dan dit wordt een wijnproeverij in het hart van Stellenbosch echt niet.

Tapas
Na je wine tasting krijg je twee heerlijke bruschetta's met parmaham en salami. 'On the house'. Slim, want die bruschetta's smaken naar meer! Op de tapaskaart van Het Wijnhuis staan nog meer lekkere hapjes zoals carpaccio, gegrilde champignons en mosselen.

Na de tapas kun je in een moeite door aanschuiven voor het diner. Het restaurant in de zolderruimte van het pand oogt, mede door het vele glas en raamwerk, licht, chique en modern. De tafels en stoelen zijn bedekt met wit linnen en dit gecombineerd met het vele hout, zorgt voor een warme en gezellig sfeer.

Helaas is het eten op de menukaart wat aan de prijs - ongeveer R150 voor een gemiddeld hoofdgerecht - maar dat wordt dan gelukkig wel goedgemaakt door de vriendelijke bediening en het lekkere eten.

Adres: Op de hoek van Church en Andringa Street
Tel:
+ 27 21 887 5844
Website:
www.wijnhuis.co.za
Openingstijden:
08:00 - 23:00, 7 dagen per week geopend

 

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.