Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Sabi Sand Game Reserve

   

Het Sabi Sand Reserve of Sabi Sand Wildtuin is 65.000 hectare groot en grenst met haar 50 kilometer lange oostzijde aan het Kruger National Park, alle dieren kunnen vrij bewegen tussen de verschillende parken aangezien er geen hekken zijn. Sabi Sand kent twee rivieren die het gebied van water voorzien: de Sand River die van het noord-westen naar het zuid-oosten loopt en de Sabie River langs de zuidelijke grens. Door deze rivieren kent het reservaat een grote verscheidenheid aan wild, ook in de droge wintermaanden. De gehele Big Five is te zien (olifant, buffel, luipaard, neushoorn en leeuw) en ook giraffes, cheetahs, zebra's wilde honden en veel verschillende antilopen. In totaal komen er meer dan 145 verschillende zoogdieren voor, 110 verschillende reptielen, 330 boomsoorten en meer dan 500 vogelsoorten (waaronder trekvogels).

Game-drives worden gedaan met open 4x4 safari-voertuigen in groepen van 6 tot 12 personen. Deze safari's worden begeleid door deskundige rangers en een zogenaamde 'tracker' die door de kleinste signalen weet waar wilde dieren zich schuil houden. Tijdens de game-drives heeft u de mogelijkheid om van dichtbij kennis te maken met het Afrikaanse wild, veel te leren van de rangers en natuurlijk om mooie foto's te maken. De ochtend game-drives vertrekken al vroeg wanneer de bush ontwaakt en de zon opkomt. De safari's in de late middag vertrekken wanneer de zon alweer richting de horizon zakt, de meeste dieren zijn nu actief, de carnivoren bereiden zich voor op de jacht. Na een sun-downer gaat de game-drive verder maar nu met gebruik van de sterke spotlights op het safarivoertuig. Gemiddeld kunt u dagelijks zo'n 6 uren op safari gaan in de bush. Er zijn ook mogelijkheden voor bushwalks waarbij de nadruk meer op vogels, flora en kleinere dieren ligt.

In het reservaat zijn een aantal prachtige luxe lodges, allen van goede kwaliteit en uitstekend verzorgd. Onder deze lodges onder andere: Chitwa Chitwa private game lodge, Elephant Plains, Kapama Southern Camp en Inyati.

Vanaf 1 september 2013 zijn de toegangsprijzen tot de Sabi Sand Wildtuin als volgt: gewone personenauto ZAR 190 en ZAR 50 per inzittende.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika specialist.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.