Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden St Francis BaySt. Francis Bay is een kleine kustplaats gelegen in de Oostkaap en met de door mensenhanden vervaardigde kanalen en waterweggetjes ook wel 'Little Venice" genoemd. St. Francis Bay ligt naast Cape St. Francis aan het natuurgebied van de Kromme Rivier. Gelegen tussen Port Elizabeth (90 km) en Knysna is het een druk bezochte vakantie plek voor mensen die van watersport houden.

En niet alleen de mens vertoeft hier graag, maar ook dolfijnen en walvissen komen hier spelen op de golven van de warme Indische oceaan. De baai met haar 4 kilometer witte zandstranden is een heerlijke plek om te zonnebaden, u kunt gaan vissen vanaf de rotsen en zo nu en dan een verkoelende duik te nemen.

Surfers uit de hele wereld komen hier graag samen om de golven te bedwingen. Maar ook sandboarden en diepzee duiken zijn hier populair.

U kunt gaan hiken, mountainbiken maar ook heerlijk over het strand gaan paardrijden. Vertier is er dus niet alleen op het water.

De natuurparken rondom de Sunshine Coast, worden overbevolkt door tal van vogels, die hier proberen boven het ruige geluid van de branding uit te komen.

In het nabij gelegen Irma Booysen Flora Reserve kunt u prachtig en divers fynbos bewonderen.

Zuid-Afrika is rijk aan dieren en planten en deze regio is gezegend met plantensoorten waarvan 70% nergens anders ter wereld groeien. Dit gebied strekt zicht uit van Port Elizabeth tot Kaapstad en is in van de 6 'Plant of Floral' Koninkrijken in de wereld. Dit gebied van ongeveer 90.000 vierkante kilometer, is een thuis aan 9.000 plantensoorten.

Dieren die u in de natuur gebieden kunt tegenkomen zijn de Bushbok, de Grysbok, het duikertje, wildzwijn, stekelvarken, vervet monkeys, caracal, de gele en grijze mongoose en heel soms de bedreigde Jackass pinguïn. Bottlenose dolfijnen en de gewone dolfijn worden vaak gezien en van augustus tot december kunt u hier de Southern right Whale spotten.

Een bijzonder excursie is de 'Frogging safari', een wandeltocht waarbij laarzen en zaklampen nodig zijn om erop uit te gaan langs graswetlands op zoek naar de meest bijzondere kikkers.

Meer prachtige natuur ziet u als u de boot neemt en de 10 kilometer lange Kromme Rivier bevaart, die met haar vele bochten zorgt voor een heerlijke ontspannen boottocht. Of boek een rivier cruise met braai en lokaal bier.

Eén van de markeerpunten van St. Francis Bay is de vuurtoren, een prachtig wit gebouw en zelfs met het felle witte licht wat zij uitstraalt, kon het niet voorkomen worden dat er schepen op de rotsen liepen. U kunt meer over haar geschiedenis en schoonheid aan de weet komen als u haar en bezoek brengt.

Golfers houden ook van deze prachtige plaats aan zee, want er zijn verschillende golfcourses in de omgeving. In St. Francis vindt u er al twee; de St. Francis Links en de St. Francis Bay Golf Club.

Dichtstbijzijnde wildlife vindt u in het prachtige Addo Elephant National Park wat gelegen is op zo'n 2 uur rijden (± 170 km)

 

 

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.