Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Theaters

Theaters in Kaapstad

Een overzicht van alle theaters in en rond Kaapstad

Kaapstad is niet alleen de stad van mooie natuur, bruisend nachtleven, gaststad van het WK voetbal en de Tafelberg. Er is zoveel meer!

In Kaapstad kun je ook op cultureel niveau genieten in één van de vele theaters van Kaapstad. Van Shakespeare tot Grease, van burlesque dinner shows tot stand-up comedy: KaapstadMagazine.nl maakte een overzicht van alle theaters in Kaapstad, de buitenwijken en Stellenbosch.

Theaters in het centrum van Kaapstad

Vaudeville Theatre
Een burlesque supper-club met 300 stoelen die ook wel bekend staat als 'the V-spot'. Vaudeville is een soort fantasiewereld waar dagelijks lokale en internationale shows te bezichtigen zijn onder het genot van een luxe drie-gangen diner. Na het eten feest je moeiteloos door in Club Fez, dat in hetzelfde pand zit.
11 Mechau Steet | CBD

On Broadway Theatre
Een theater met waar je onder het genot van een lekker hapje en een goed glas wijn in comfort kunt kijken naar een voorstelling. Van cabaret tot comedy tot moderne dans en ballet.
88 Shortmarket Street | CBD

The Artscape Theatre
Dit theater is een multifunctioneel centrum voor beeldende kunst. In het complex zijn twee theater zalen en een operazaal waar dagelijks grote aantallen mensen op af komen. Artscape heeft ook een eigen stylingteam met een verzameling van maar liefst 30.000 kledingstukken en accessoires, die ook allemaal gehuurd kunnen worden door particulieren.
DF Malan Street | CBD

Fugard Theatre
Dit theater staat in District Six en wil hiermee de boodschap afgeven dat dit een theater is voor iedereen, gezien de beroeme en beruchte geschiedenis van District Six tijdens Apartheid. Zowel de Zuid-Afrikaanse als de internationale voorstellingen zijn vrijwel altijd uitverkocht - vrij bijzonder als je bedenkt dat dit theater pas enkele maanden geleden haar deuren opende.
Harrington Street | CBD

The New Space Theatre
Het New Space Theater in de city bowl - het hart van Kaapstad - heeft plek voor 200 man. New Space is een van de weinige theaters met voorstellingen waar maar 4 tot 10 acteurs in spelen. De voorstellingen in New Space staan bekend om hun verrassendheid, het 'alternatieve' karakter van de shows: het cult-theater van Kaapstad.
44 Long Street | CBD

The New Africa Theatre
Dit theater in het centrum van de Moederstad heeft een bijzonder sociaal en ideologisch doel: het biedt kansarme jongeren de kans om door te breken in de wereld van de beeldende kunst. Het theater biedt verschillende cursussen op het gebied van acteren, improvisatie, zang, muziek en dans voor jongeren uit kansarme gezinnen en de townships.
43 Golf Course Road | CBD

Jazz Art Dance Theatre
Het Jazz Art Dance Theater viel de afgelopen jaren al meerdere malen in de prijzen. Met name de moderne westerse en Zuid-Afrikaanse dans heeft bijgedragen aan de geroeme kwaliteit van dit theater. Daarnaast is het succes ook te danken aan een aantal invloedrijke Zuid-Afrikaanse acteurs dat plaatsnam op het podium in het Artscape.
Artscape theatre center | CBD

Yawazzi Fish Tank
Yawazzi Fish Tank combineert traditioneel theater met de laatste vormen van design en programming. De ruimte heeft de naam 'Tabula Rasa' gekregen, wat letterlijk 'onbeschreven blad' betekent. Het theater is zeer divers en heeft onder meer groot succes geboekt met de voorstelling 'The life and work of Pedrovic Petar'.
42 Glynn street | CBD

Theaters in de noordelijke en zuidelijke buitenwijken

The Barnyard Theatre
Als je op zoek bent naar vriendelijke mensen, eten, wijn en entertainment dan ben je bij Barnyard aan het goede adres. De professionele stukken worden opgevoerd in een relaxte en sociale omgeving en naast toneelstukken kan je hier ook terecht voor live music en circus acts. Variatie genoeg bij de The Barnyard Theatre in Tygervalley - ongeveer 25 minuten rijden vanaf Kaapstad. 
39 Carl Krone Drive |Tygervalley.

Theatre in the District
Oprichter Andrew Russel zorgde ervoor dat men de volledige versie van WOZA in Kaapstad kan zien. WOZA is een unieke show waarin louter Zuid-Afrikaanse materialen en accessoires worden gebruikt. De show biedt jonge en talentvolle acteurs de kans om zich te laten zien aan het publiek, eenzelfde ideaal als het New Africa Theatre koestert. Tip: doe je tijdens de show tegoed aan één van de gerechten uit de Zuid-Afrikaanse keuken van het theater... heerlijk! Rondebosch ligt op nog geen tien minuten rijden van het centrum van Kaapstad.
Vale Road  | Rondebosch .

The Baxter Theatre Centre
In dit theater, dat onderdeel is van de Universiteit van Kaapstad (UCT), zijn voornamelijk shows te zien waarin het beste lokale talent te zien is. Door het grote (inter)nationale aanzien die het theater heeft, staan hier regelmatig Zuid-Afrikaase grootheden op het podium - op nog geen tien minuten rijden van het centrum van Kaapstad.
Main Road  | Rondebosch .


Theaters in de Cape Peninsula

The Masque Theatre
In dit kleine maar vooral intieme theater staan dagelijks verschillende amateurvoorstellingen in het programmaboekje. De shows in The Masque zijn echter verre van amateuristisch en momenteel kun je zelfs kijken naar Rumours, een show die 535 keer op Broadway is opgevoerd. Muizenberg ligt ten zuiden van Kaapstad op ongeveer drie kwartier rijden.
Main Road | Muizenberg

The Kalk Bay Theatre
Het kleine Kalk Bay theater beschikt over bijna 80 stoelen en biedt de gelegenheid om voor en tijdens de shows te dineren. We zijn er zelf nog niet geweest, maar we horen goede verhalen. 
Main Road | Kalk Bay.

Theaters in Stellenbosch

The Oude Libertas Theatre
Dit theater heeft uitizicht op de bergen van Stellenbosch en wordt gezien als één van de mooiste amphitheaters van heel Zuid-Afrika. Er worden veel verschillende soorten voorstellingen opgevoerd, mede door het grote aantal studenten in Stellenbosch en natuurlijk de hordes toeristen die erop uit zijn in de Kaapse Wijnlanden.
Oude Libertas Road | Stellenbosch

The Maynard Open-Air Theatre
Dit openluchttheater heeft meer dan 700 zitplaatsen en is niet alleen geliefd om het feit dat het één van de mooiste openluchttheaters van het gebied is. Het Maynard theater is jaarlijks het podium voor het populaire event 'Shakespeare-in-the-Park', nagenoeg elke avond volle bak.
Maynardville Park | Stellenbosch. 

The Dorp Street Theatre Café
Dit theater in het centrum van Stellenbosch staat bekend om de live muziek en shows. Daarnaast zijn er ook geregeld stand-up comedy acts te zien.
Dorp Street | Stellenbosch

Endler Hall (Conservatory of Music)
Dit theater is onderdeel van de Universiteit van Stellenbosch en heeft 566 plaatsen. Het theater staat vooral bekend om de uitstekende akoestiek in de concert zaal. Dankzij dit geweldige geluid staan er regelmatig klassieke concerten op het programma.
Victoria Street | Stellenbosch.

The HB Thom Theatre (Dept of Speech and Drama)
Over dit theater doet een zeer merkwaardig verhaal de ronde. Het schijnt dat de geest van een oud toneeldocent hier rondspookt. Wie niet bang is,kan dus een kijkje nemen bij één van de amateurvoorstellingen van het HB Thome Theatre theater. Ook jeugdige acteurs krijgen hier een kans op succes.
Hoek van Victoria en Andringa Street |Stellenbosch.

The Spier Amphitheatre
Dit theater met plek voor maar liefst 1100 man is gebouwd op het land van het grote wijnlandgoed van Spier Wine Estate. Naast operaliefhebbers kunnen ook fans van klassieke muziek, theater en dans hier terecht. Maar The Spier is veelzijdiger dan dat: succesvolle artiesten als Freshlyground, Goldfish en Hugh Masekela hebben hier ook al opgetreden.
Lynedoch.

Theater in Camps Bay

The Theatre on the Bay
Een klein maar fijn theater waar op het moment de show 'Unforgettable' te zien is. Unforgettable is een musical over Nat King Cole. Naast het theater kun je er ook terecht voor een uitgebreid diner.
1a Link Street | Camps Bay

Theater in de Westkaap

Paul Cluver Elgin at the Forest Amphitheatre
Dit theater met plek voor 600 personen staat midden in een enorm eucalyptus bos. Het theater is volledig ontworpen om zo goed mogelijk in de natuurlijke omgeving te passen. Je moet er vanaf Kaapstad met de auto ongeveer een uur voor uittrekken, maar het landgoed en theater is zeer zeker de moeite waard.
De Rust Estate |Grabouw.

---

bron : Kaapstad magazine november 2010

 

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.