Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden Touws Rivier

Touws Rivier

 

Touws Rivier is een prachtig klein spoorwegstadje in de West-Kaap provincie gelegen aan de rivier met dezelfde naam zo'n 160 kilometer van Kaapstad. Het ligt in de Zuidwestelijke punt van de Karoo ten oosten van de Hex River Mountains en ten noorden van de Langebergen.

Touws Rivier is ontstaan door de aanleg van het spoorweg traject Worcester - Matjiesfontein een onderdeel van het langere traject van Kaapstad naar Kimberley. Bezoek in Touws rivier de stoomtrein begraafplaats bij Touws Rivier -de Aar voor het maken van prachtige foto's en herinneringen aan de "goede" oude tijd. Het trein-depot hier was er om de locomotieven te veranderen na hun klim over de Hex River Pass. U kunt deze prachtige pass overgaan en genieten van spectaculaire uitzichten. In de winter zult u verbaasd zijn dat er sneeuw op deze toppen zal liggen. De vallei is natuurlijk prachtig in alle jaargetijden of er nu wel of geen fruit in de bomen of wijngaarden te ontdekken is. De kleuren pracht is hier altijd bijzonder...

Met buurdorpen als Barrydale en Ladismith en de prachtige ligging aan de oevers van de Touws Rivier maakt het een heerlijke plaats voor weekendjes uit voor de City mensen van Kaapstad. Een gebied waar het inkomen voor het grootste gedeelte afhankelijk is van de Merino schapen. Daarnaast is het een plaats gelegen aan de langste wijnroute van Zuid-Afrika; de Route 62. Wat naast een wijnroute ook de doorgangsroute is naar de Karoo en de plek voor prachtige Karoo bloemen tussen juli en september.

Touws rivier is inmiddels ook bekend als bloemenplaats vooral door het Kaapse fynbos, het Rhenosterveld en de vetplanten die zo typerend zijn voor de Karoo. Prachtige bloemen en een wijds uitzicht over het prachtige land van het Anysberg Nature reserve maken het een heerlijke plek om een poos te vertoeven. En naast bloemen vindt u hier met wat geluk ook tal van verschillende bokken. Het is het gebied waar de Steenbok, de gemsbok, het duikertje en het rode hartebeest zich thuis voelen. En waar bokken zijn vind u ook roofdieren. Misschien moeilijker te spotten maar ze zijn er de luipaard, de jakhals en de caracal! Vogels, slangen en hagedissen zijn schichtig en zullen snel uit uw gezichtsveld verdwenen zijn, maar de verschillende soorten schildpadden daar-en-tegen kunt u op uw gemak bestuderen...

In dit prachtige gebied van de Karoo Highlands tussen de hoge bergen, kliffen, rivieren en valleien vindt u het Aquila Private Game reserve wat een malaria vrij game reserve is. U kunt hier gamedrives boeken in 4x4 maar ook te paard erop uit.

Of neem de Mitchell's Pass die leidt naar het ruige terrein rond Ceres, prachtige rotsformaties die doen denken aan maanlandschappen en samen met het overvloedige vogelleven voor prachtige plaatjes zorgt. Wilt u een route maken met meerdere passen, neem dan de tijd en voeg ook de Theronsberg pass toe aan uw trip door een adembenemend landschap, dat eindeloze rust en ruimte uitstraalt! Voeg daar een prachtige zonsondergang aan toe en de dag is er één om nooit te vergeten.

Daarnaast kunt u het Kaggakamma reserve ten noorden van het dorp bezoeken, hier kunt u oude San bushmen tekeningen van zo'n 6000 jaar oud gaan bewonderen.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.