Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Garden Route National Park (Tsitsikamma, Wilderness)

Het Garden Route National Park is uiteraard gelegen aan de bekende Garden Route. Het park bestaat uit 4 verschillende delen: Tsitsikamma section (het oorspronkelijke Tsitsikamma N.P. voordat dit werd uitgebreid naar Garden Route N.P.), Wilderness section, Knysna Lakes Section en Nature's Valley Section. Alle verschillende delen hebben als overeenkomst dat het groene en waterrijke gebieden zijn met prachtige natuur en veel vogels. Verspreid over het park zijn picknick plaatsen en wandel- en hikeroutes.

'Tsitsikamma' is ontleend aan haar Khoisan uitdrukking; "Plaats van overvloedig water". Dit gebied is het oudste en grootste zeereservaat en daarnaast het grootste beschermende marinegebied in de wereld. Het landschap bestaat uit hoge bergen, diepe kloven, watervallen en statige bossen, waardoor de bezoeker hier niet alleen geniet van uitbundige natuur maar ook van de avontuurlijke activiteiten die je hier kan ondernemen zoals een bungeejump van maar liefst 216 meter. 

Hiking Trails
In het Garden Route National Park zijn een verscheidenheid aan wandel- en hikeroutes. Van korte wandelingetjes tot meerdaagse hiking trails met overnachtingen in het park. Een korte en makkelijke wandeling is bijvoorbeeld de Woodville Big Tree Circular Walk waarbij u op hetzelfde punt begint en eindigt en een enorme geelhoutboom bezoekt (+/- 45 minuten).

De Tsitsikamma Hiking Trail is de eerste officieel geaccrediteerde trektocht en wordt gekenmerkt door de route door ongerepte natuur en de standaard tot luxe accommodaties voor overnachting. De omstandigheden onderweg zijn zeer goed en de tocht wordt als gemiddeld tot moeilijk gekwalificeerd. De optie om de bagage apart naar het volgende adres te laten vervoeren, maakt de tocht toegankelijk voor een breed publiek en biedt de deelnemers bovendien meer vrijheid om te genieten van het natuurschoon, te fotograferen of met verrekijker vogels en andere dieren te bestuderen. De 60 km lange tocht voert de deelnemers gedurende 6 dagen door de Tsitsikamma Mountains met z'n immense bomen. Aangezien elk overnachtingsadres de faciliteiten heeft om de tocht te starten, kan er naar eigen wens een kortere route voor minder dagen worden uitgestippeld.

De bekendste en populairste trektocht van Zuid Afrika is ongetwijfeld de 42,8 km lange Otter Trail door het Garden Route National Park (voorheen Tsitsikamma National Park). Vijf dagen uitdaging langs de kustlijn waarin de trekkers inheemse bossen, rivieren (alleen bij laag tij) en een waterval passeren. Waarbij diverse malen hoogteverschillen overbrugd worden van zo'n 150 meter tussen de kliffen en de riviermonden.

Activiteiten
- Wandelen, hiken, mountainbiken
- Tsitsikamma behoort tot een van de tien beste punten langs de Oost-Kaap kustlijn om walvissen te zien. De jaarlijkse sardine trek, lokt de walvissen naar de kust en zorgt daarmee voor een waar zeespektakel. Vergeet geen verrekijker mee te nemen.
- Vogels spotten in de bossen of langs de kust
- Bungee Bloukrans
- Een uitstekende manier om van dit gebied te genieten is het maken van een Canopy Tour.
- Of kies voor een wateractiviteit zoals black water tubing

Conservation Fees: het Zuid-Afrikaanse bestuur van Nationale Parken heeft een dagelijkse entree fee (toegangsprijs) ingesteld voor alle afzonderlijke SAN-parken. Als u meerdere SAN-parken in Zuid-Afrika gaat bezoeken dan is het wellicht zinvol een Wildcard aan te schaffen. Voor het Tsitsikamma deel van het Garden Route N.P. geldt 50% korting op de conservation fee indien u minder dan 4 uren in het park doorbrengt. Vraag naar deze korting bij de ingang van het park.

Accommodatie:
SANParks Storms River Mouth Rest Camp
SANParks Nature's Valley Rest Camp

Auto, camper of 4x4 huren kijk dan op onze site onder Autohuur

Mocht u meer informatie willen over het park, prijzen, accommodatie en beschikbaarheid, neem dan alstublieft via email contact op met ons: info@zuidafrikaspecialist.nl 

All images/information on this page: © SANParks.org 2004-2016

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.